.stövlarna.
Stövlarna kom idag.... direkt när jag kom hem med dem så testade jag, och.... *trummvirvel* jag kom i dem!!
Jag tror att jag behåller dem faktiskt, just av den anledningen... haha... första gången jag hittade ett par stövlar som jag faktiskt kan ha. De var lite hårda bak vid hälen, men det är ju skinn så det mjuknar nog med tiden, men det kommer säkert vara en del skavsår på vägen.
Nu ska jag laga mat. Det blir fetaostbiffar med rotfrukter idag. Det var länge sedan. Det är jättegott!
Receptet kommer från en av viktväktarnas kokböcker och jag bjuder er på det idag... =)
Fetaostbiffar med buljongkokta rotfrukter
4 port
Ingredienser
400 g nötfärs
5 skivor (75g) fetaost 1 tsk oregano
2 palsternackor
2 morötter
1 bit kålrot
4-8 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk timjan
2 msk hackad färsk oregano
Gör så här
Blanda samman färs, smulad fetaost och kryddor. Forma till biffar. Stek eller grilla i ugn eller på utegrill.
Skala och skär potatis, palsternackor, morötter och kålrot i grova bitar. Skär rödlöken i klyftor.
Fräs alltsammans i olja. Lägg ner vitlöksklyftor och häll över buljongen. Låt puttra ca 15 min.
Smaksätt med färsk kryddgrönt, salt och peppar. Garnera med tomat och persilja.

Jag tror att jag behåller dem faktiskt, just av den anledningen... haha... första gången jag hittade ett par stövlar som jag faktiskt kan ha. De var lite hårda bak vid hälen, men det är ju skinn så det mjuknar nog med tiden, men det kommer säkert vara en del skavsår på vägen.
Nu ska jag laga mat. Det blir fetaostbiffar med rotfrukter idag. Det var länge sedan. Det är jättegott!
Receptet kommer från en av viktväktarnas kokböcker och jag bjuder er på det idag... =)
Fetaostbiffar med buljongkokta rotfrukter
4 port
Ingredienser
400 g nötfärs
5 skivor (75g) fetaost 1 tsk oregano
2 palsternackor
2 morötter
1 bit kålrot
4-8 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk timjan
2 msk hackad färsk oregano
salt och peppar
Gör så här
Blanda samman färs, smulad fetaost och kryddor. Forma till biffar. Stek eller grilla i ugn eller på utegrill.
Skala och skär potatis, palsternackor, morötter och kålrot i grova bitar. Skär rödlöken i klyftor.
Fräs alltsammans i olja. Lägg ner vitlöksklyftor och häll över buljongen. Låt puttra ca 15 min.
Smaksätt med färsk kryddgrönt, salt och peppar. Garnera med tomat och persilja.

Kommentarer
Postat av: Carro
Toppen att stövlarna passade, hihi. Tur att du beställde dom. Biffarna lät ju riktigt goda, om man petar bort kålroten och palsternackan förstås. :P
Postat av: Sandra
Vad kul med lite nya stövlar och pumps! Asläckra.. skulle jag också vilja shoppa, men får nog skippa det.. Vad gillade du föreläsningen idag då? Det var liiite intressant men utdraget.. hon berättade ju bara sitt livs historia typ!
Kramis
Postat av: Marie
Vad roligt med stövlarna! Själv har jag just införskaffat en cocktailblåsa, haha! Galet onödigt men skoj :)! kram
Trackback