.paul potts.

Paul Potts ger mig rysningar!
Jag får tårar i ögonen när jag ser honom framträda. Han är fantastisk och han gjorde ett suveränt framträdande på Rosa bandet galan igår.
Imorse hörde jag honom på radion när jag gick min morgonpromenad. Jag har sedan dess lyssnat på honom ett flertal gånger under dagen och jag har än inte tröttnat. Han är vår nästa Pavarotti!

Se klippet och förundras över hans talang!
http://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA

.längtan.

Jag längtar så efter min N. Det är bara onsdag idag, på fredag kommer han hem.
Jag längtar efter honom enormt. Ska bli skönt när han kommer hem igen....

.dressman.

Idag ringde de från dressman och undrade om jag fortfarande var intresserad av att arbeta som säljare hos dem.
Det var flera månader sen jag var där på intervju. Nej,jag har hunnit skaffa annat och är nöjd med det jag hittat.

Idag ska L min kära kompis L komma på middag. Det blir inget märkvärdigt. Spaghetti och köttfärssås tror jag att det får bli. Det var jättelänge sedan jag åt det och det är enkelt och gott.

Imorgon bir det hemstudier och tvättning för hela slanten.
Jag saknar min N. Han kommer hem på fredag, men det är långt till fredag...


.no more.

Igår jobbade jag på mitt nu mera gamla extrajobb. Jag passade på att säga upp mig också. Det känns så skönt!
Jag känner mig befriad. Det känns helt enkelt bra.

Idag ska jag på mässa och sedan ska jag jobba på mitt nya jobb. Jag behöver köpa ny litteratur också. Det ska jag försöka göra imorgon.... Det har varit mycket nu ett tag, och kommer vara det ett tag till...

N åkte på kurs idag. Han kommer hem först på fredag. Hur ska jag klara mig? Ska jag vara ensam en hel vecka nästan? Vem ska komma ihåg att låsa dörren på kvällen och sånt?
Jag ska nog klara mig.... men det är lite tråkigt.

.höststädning.

Idag har vi haft städdag i bostadsrättsföreningen. Det var som vanligt. Alltid samma människor som är med, alltid samma människor som inte är med. Trist.
Jag har gjort min beskärda del iallafall. Jag kände att mina gummistövlar är lite stora för jag har fått skavsår på båda hälarna efter idag.

Min shift tangent har blivit helt konstig. Den har blivit helt trög. Vad kan man göra åt det?
Den som vet får gärna dela med sig av sina kunskaper för jag blir bara mer och mer irriterad på den.

PS: efter mycket pill fick jag dit tangenten igen...

.fyllgubbe.

Jag har så svårt för fyllgubbar. Så är det bara. De ger mig ont i magen.

Idag när jag var på väg ner i tunnelbanan från nya jobbet (som för övrigt känns jättebra) så var det en riktigt full fyllgubbe som stod längst ner vid rulltrappan. Han kunde inte stå utan druttade i backen och kissade ner sig själv helt och hållet. Där ligger han och kravlar och ropar på hjälp, men verkar inte förstå ett ord svenska. Vad ska man göra. Jag försöker kolla så han inte är allvarligt skadad och han vill ha hjälp att resa sig. Jag var snäll nog att göra det, men han klarade sig ju ändå inte.... Med mig i släptåg på ena sidan och en annan kvinna på andra sidan tar han sig till spärren där han druttar i backen ordentligt och slår upp ögonbrynet också. Kisset bara rinner om honom och han stinker sprit. Killen i spärren ringer på vakten iallafall och meddelar att de är på väg, men att de tar in massor med larm och prioriterar efter situation så det kan dröja ett tag. Jag känner min plikt som medmänniska och stannar kvar ett tag, men det finns inget mer jag kan göra så efter ett tag drar jag mig ner i tunnelbanan. Det känns som om hela jag luktar både urin och sprit efter den här incidenten, men det verkar mest vara inbillning. Handskarna har jag dock slängt i en papperskorg efter vägen... Det blir väll till att köpa nya handskar nån dag om pengarna räcker till... Synd, för jag gillade dem mer och mer. Nu började de nämnligen bli sådär skönt använda.

.muntlig tenta.

Idag ska jag ha en muntlig tenta på vad jag har gjort under min vfu.
Jag känner mig rätt nervös. Jag vet egentligen inte varför, men jag tror det har att göra med att min handledare också kommer att vara på plats.

Idag är det riktigt kallt ute också. Minus 2 grader är det just nu. Hoooa!

Jag måste också komma ihåg att ta mig till affären idag för att skicka tillbaka ett paket till hempa. Jag var ju och handlade igår men jag glömde så klart att ta med mig paketet. *suckar*

Gjorde en stor betalning till akassan igår också. Fy tusan. Det känns kan jag säga för det var många tusenlappar.
Det är en lång historia, men för ca ett år sedan ville jag byta akassa och det blev knas nånstans efter vägen och jag hamnade utanför istället. Så igår fick jag inbjudningskorten för alla månader jag inte betalat. Om jag betalade in det skulle jag få komma med i akassan igen. Inte så roligt, men nödvändigt.

.Prison Break.

Igår började det från min sida, mycket efterlängtade Prison Break.
Jag tycker fortfarande att det är såå spännande. Jag älskar det!

Men, jag måste ha blivit rejält trött av att arbeta i helgen och vara uppe sent igår. För jag missade klockan helt idag.
Vaknade till en timme efter att klockan borde ha ringt. Tur för mig att jag bara har hemstudier idag och ingen tid att passa. Jag hade tänkt att jag skulle bli klar med min examination idag. Jag har inte så mycket kvar. Sen måste det såklart korrläsas och fixas...

Måste ta mig till biblioteket idag också. Jag lånade ett par ljudböcker när jag skulle åka till dalarna själv här för en månad sen. Det har varit jättetrevligt att ha dem att lyssna på här hemma när man diskar eller så. För att läsa en skönlitterär bok har jag varken tid eller lust till. Det är så mycket kurslitteratur ändå.


.nytt jobb.

Yeah!
Jag kom precis hem från mitt möte. Det gick superbra.
Jag har nu ett nytt extrajobb. Papper ska skrivas på fredag och jag ska jobba introduktionspass.
Nu känns allt mycket bättre.

Ikväll ska jag ut och gå med A.  Det ska bli trevligt. Jag hoppas att vi gör det till en vana. Att gå ihop varje måndag.. Vi får se vad hon vill.

Bye!

.åter till pluggandet.

Helgen är över... Jobbade igår. Det går ju an när man är där, men det är verkligen inte så att jag längtar dit.
Har ett pass inbokat på söndag igen. Det ger ju lite pengar iallafall... om man ska se på det från den ljusa sidan. Från den mörka sidan inser man att det är så lite pengar att det knappt är värt det.

Nu är det måndag igen och jag måste försöka avsluta och få ihop min examination som ska lämnas in om en vecka. Jag har skrivit en del, men jag vet ännu inte hur jag avsluta...

Ska in till stan idag på ett nytt möte också. Det känns bra men jag är lite nervös.
Men allvarligt, hur svårt kan det vara??


.jobba.

Har precis ätit frukost och ska snart åka och jobba. Är så osugen så det finns inte!
Men jag har inget val. Jag får hoppas att det är bättre nu än när jag var där sist helt enkelt.

Disken från gårdagens middag str fortfarande kvar och väntar på mig...
Middagen var för övrigt trevlig och maten verkade uppskattad. Äntligen fick M veta vad det var som skulle bjudas.
Jag somnade skönt ganska snart efter att alla gått härifrån. Försökte titta på TV en stund, men ögonen ville inte så det var bara att sova. Bra det med tanke på att jag ska till jobbet nu snart.

N kom hem efter att jag somnat. Han sover nu också. Jag hoppas han hade trevligt iallafall.....
Nej, jag måste göra mig i ordning nu. Ciao!

.vänner på middag.

Ikväll kommer några av mina studiekamrater hit på middag. Det ska bli trevligt. Jag har under morgonen lagat efterrätten som vi ska ha ikväll. Jag vet att M är väldigt nyfiken, men jag tänker inte avslöja vad det blir. Det får bli en överraskning!

N har åkt till stan för att träffa några andra kompisar till oss som inte bor i stan men är här på besök. Jag kan tyvärr inte följa med idag. Är lite besviken på det.... vet inte när jag träffar dem nästa gång, midsommar kanske?
Men så kan det bli. Jag har en examinationsuppgift som ska skrivas och den lär inte skriva sig själv...*suck*

Angående den där examinationen. Nu sitter jag här igen med ångest. Varför måste jag alltid bli såhär inför en inlämning?? Jag är osäker på om jag tolkat uppgiften rätt, och vet inte om jag är på rätt väg vilket känns otroligt frustrerande. Jag har iallafall lyckats pränta ner 4 sidor. 4 sidor som behöver bearbetas och bli fler dessutom, men jag hoppas att det är på rätt väg iallafall....

.fredag.

Den efterlängtade fredagen är äntligen här. Ska bli skönt med helg.
Jag ska i och för sig jobba på söndag vilket jag inte är heltaggad över, men det kommer bli bra när söndagen väl är här. Ska om ett tag gå till bussen för att åka till Jakobsberg. Så får vi se vad som händer sen.
Imorgon kommer några av mina klasskamrater hit och vi ska äta lite middag ihop.
Det ser jag fram emot! Om det inte blir för sent i Jakobsberg idag så ska jag laga efterrätten redan ikväll.

See ya!

.vikarien.

Såg en film i skolan idag. Vikarien. Den var nyttig att se. Jag känner mig ganska omtumlad. Har både frågor och känslor som jag inte vet var jag ska göra av riktigt.

Nu har jag precis ätit lunch. Tänkte köra en betapet, ta en promenad och sen blir det plugg för hela slanten resten av dan och kvällen!
Sista dagen på vfu:n imorgon också, men ska tillbaka om ett par veckor... Har ett möte inbokat imorgon eftermiddag också. Är lite hemlig med det ett tag till....

.betapet.

Jag är helt fast. Jag är beroende.
Det enda jag kan trösta mig med att det är ett okej beroende. Det kostar inga pengar, och ger inga bestående men eller så. Men man kan lära sig nått...
Tyvärr var jag kanske lite för kaxig när jag spelade mot M igår och det har jag fått äta upp idag när man bli "hedersomnämnd" i bloggen......
Jag kommer att ta igen den där förlusten.... snart!

.tröttast.

Imorse ringde klockan 05.40. Jag hade igår en förhoppning om att jag skulle orka gå upp och gå en morgonpromenad. Jag kan säga att det var inte läge för det. Somnade till och med i från när jag skulle stänga av alarmet. Dte blev ingen morgonpromenad, och kommer nog aldrig bli den tiden på dygnet... Det är aldeles för tidigt och väldigt mörkt ute då.

Har idag promenerat en del ändå. Har dessutom varit duktig och delat ut CV på alla möjliga tänkbara arbetsplatser.
Nu borde jag få tag på ett extrajobb snart...

.redan söndag.

Vad hände med helgen? Hur kan det redan vara söndag?
Men gårdagen var mysig iallafall. Hälsade på U&F som fått en liten baby. Lilla L hon var förlåt är så söt så söt.

Kom iväg till hempa också och köpte den där kappan som jag egentligen hade beställt men det var så lång väntetid på den. Idag har jag som plan att försöka köpa nya kuddar då jag inte kan sova på de där små knölarna jag har längre, men eftersom mannen fortfarande ligger i sängen och brukar ta ett par timmar på sig med frukost och kaffe å grejer så får vi se hur det går med den saken. Nu hör jag att han är på väg upp så det kanske finns en möjlighet trots allt?

.trött.

Ikväll känner jag mig trött....
Kommer bli sängen tidigt ikväll.

ah....

.möte med M.

Idag har jag träffat min älskade vän M. Det var länge sedan vi sågs, och vi ses alldeles för sällan. Hon borde flytta hit igen. Jag saknar henne så mycket!
Har fått en inbjudan till ett 50 års kalas. Det ska bli kul. Men vad köper man för present? Det undrar jag.
Personen i fråga har ju det mesta känns det som. En upplevelse kanske, men det blir ju bara från mig och N.. Så det beror ju på vad det kostar...

Aja, nu är det sovdags.... Nattis!

.still totaly lost.

Fortfarande helt förvirrad...
Engelska eller specialpedagogik i kombination med samhällskunskap eller naturkunskap?

.totaly lost.

Jag känner mig helt vilsen vad det gäller val av breddningskurser. Jag har ingen aning om vad jag ska välja. Vad vill jag läsa? Vad efterfrågas på skolorna? Är det matte? Är det engelska? Musik?
Jag är förvirrad!

.langos och monopol.

Det har varit en helg fylld av god mat och trevligt sällskap.
I fredags var jag hem till K och fick middag och några glas vin. Jättetrevligt och man undrar varför vi inte gör det oftare.
Igår var vi hem till familjen G. Där åt vi langos och spelade monopol. Jag vann inte, men var heller inte den som förlorade först. Så brukar det vara....

Idag har jag städat på altanen och ställt undan grillen. Nu är det bara möblerna som ska upp på vinden. N får hjälpa mig med det senare.

.suck.

Det känns som om skolan packat på oss hundra olika uppgifter att göra under vfu. Vad tror de egentligen? Att vi inte har andra saker att göra? Vi har massor med upgifter att göra ändå, men ge mig gärna några till....
Känner att jag är lätt irriterad!

.CV.

Igår och idag har jag lagt ner tid på att skriva en ny CV.
Jag var inte riktigt nöjd med den gamla jag hade. Själva layouten kändes gammal.
Nu är jag ganska nöjd faktiskt.
Jag hade tänkt skriva ut ett gäng någon dag när jag är i skolan, för att dela ut hos tänkbara arbetsgivare. Jag vill verkligen ha ett nytt extrajobb.  Hoppas det här hjälper....

.vfu.

Jag är på vfu. Det är inte som vanligt. Tycker att det är lite jobbigt och har lite ångest för uppgiften som ska göras men som jag ännu inte har grepp om...*suckar*