.jambalaya.

Åh, jag är proppmätt. Jag har precis ätit middag. Åt jambalaya idag och det var ett tag sedan. Jag bjussar på receptet här. Det är så lättlagat då man har allt i samma gryta.

4 Portioner

2 kycklingfileér
4 skivor rökt skinka (jag tycker personligen att man med fördel kan ta lite mer)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 stjälkar selleri
2 morötter
1 grön paprika
1 msk olja
2 dl ris (gärna avorioris)
5 dl hönsbuljong
2 krm paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
salt

Skär kycklingen i strimlor, hacka skinkan, löken och vitlöken. Skär selleri, morot och paprika i skivor eller strimlor. Fräs i olja, tillsätt ris och buljong. Låt småputtra tills all vätska försvunnit, ca 20 min. Smaksätt med paprikapulver, cayennepeppar, timjan, oregano och salt.
Servera med sallad!

.kortklippt.

Idag har jag varit hos frissan, och den här gången blev det kort. Det är kortare än jag hade väntat mig... och mörkare. Än har jag inte bestämt mig om jag gillar det eller inte. Jag tror jag gör det, men det är så ovant.

På söndag är det visning av lägenheten... Jag är redan nervös inför den. Nu blir det städa städa hela veckan lång känns det som. Jag tänkte börja redan ikväll med att stryka tvätten.... som är kvar sedan förra veckan, men det talar vi inte högt om....


.reservation road.

Det blev en snyftarfilm idag... eller så är det bara jag som är blödig. Filmen grep tag i mig genast och höll mig i ett stenhårt grepp.. Rollbesättningen var lysande för filmen och Phoenix var suverän. Mycket sevärd!


.the bankjob.

En film baserad på en verklig händelse. Ett verkligt rån. En sevärd film, som tar vändningar man inte kan förutse.


.paket.

Idag har jag jobbat. Hade en del att göra så tiden flöt på bra. Skönt. Vet att jag har några saker på to-do listan kvar, men det hinner jag nog fixa imorgon.

På lunchen idag passade jag på att köpa en liten present som vi ska skicka till lilla E i Göteborg. Det blev ett set med body, byxa och strumpor. Gulligt tyckte jag.



.kvällen.

Det var såå kul att träffa tjejerna igår! Det kändes som evigheter sen vi sågs sist. Det blev så där lagom sent också för mig som ska upp till jobbet. Åkte vid halv tolv och var sedan hemma igen efter några avsläppningar vid halv ett.
Nu ska jag strax sticka iväg till jobbet. Den här helgen är det jobb för hela slanten.

Lillebror har mönstrat i veckan och ska bli matros. Min lillebror har blivit så stor. Pojken med guldlockarna..... =)

Nu måste jag packa och sticka till jobbet... Ciao!


.tjejkväll.

Ikväll är det äntligen dags att träffa tjejerna igen. Det ska bli så kul! Och det ska bli spännande att se hur M har det nu när hon är sambo. Det enda tråkiga är att jag jobbar hela helgen, och Täby ligger långt bort så jag tar det nyktert ikväll så jag har möjlighet att komma hem i tid, med bil då.... Det hade varit trevligt att ta ett par glas vin till maten, eller en drink men sånt är livet....
Finurlar på vad jag ska ha på mig ikväll och har inget bestämt än.... Jag har en kjol med en grå snygg blus till, men den är det knytning på fram och vi ska äta tacos så jag vet inte om jag vågar ta den... då har jag väl tacos överallt sedan.... Vi får se vad det blir, jag får nog känna efter hur det känns efter duschen. Vilka kläder som talar till mig idag.... =)



.kom & köp.

Nu ligger lägenheten ute på hemnet. Jag säger bara: Kom och köp!


.inte klok.

Man ser baske mig inte klok ut när man åker hem från gymmet.
I de flesta fall åker jag ju hemifrån och då åker jag ju ombytt å klar, men som idag när jag åkte direkt från min praktikplats och till gymmet då är det andra grejer. Jag föredrar att duscha hemma, dels för att det är skönt, inte så långt bort men framförallt för att slippa släpa på handdukar och sånt som är tungt! Min träningsväska är tung nog.
Iallafall så hade jag idag på mig jeanskjol och stövletter. Snyggt när man ska åka hem sen från gymmet... Iklädd tre kvarts-byxor och stövletter..... Mina gymskor vill jag ju inte smutsa ner... haha.

.inget att göra.

Verkar inte vara heroes ikväll som jag hade räknat med.
Jag har därför inget särskilt att göra, så sprang jag på detta. Kul grej som jag tänkte att jag kör hårt på.
Ta fram mobilen och så använder du svaren från din inbox.

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?

Ett stort tack från glada föräldrar och en kelsjuk liten kille.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Hej vännen klänningen satt som en smäck över maggen =)

3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss? 

Jag älskar dig.

4. Vilket sms blev du mest berörd av?

Du får säga till när du har en glugg nånstans :-)

5. Vad säger din sambo innan du går och lägger dig?

Haha hade precis tänkt smsa dig o fråga om du har lust med en shoppingrunda i helgen.

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?

Ditt persnummer?

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? 

Jo men visst, jag kommer gärna.... slutar väl efter 17 nångång. Kan höra av mig när jag slutar.

8. Vad vill du höra mest av allt? 

Superbra, tack!

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?

Ojsan, såg nu:-P vi har varit på barnkalas, är på väg hem nu.

10. Din romantiska replik? 

Ok puss.

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Hej när tror du att du är hemma? puss

.så fin.

Vi har varit och tittat på vår nya lägenhet. Det blir såå fint!!
Det kändes så bra att vara där och gå runt och titta. Jag känner mig nöjd med våra tillval och tycker allt är superfint.
Vi såg några småfel som vi anmärkte på och som de får fixa till innan inflyttningen. Bland annat hade de satt fast fel handtag i köket och satt upp en vit fläkt istället för en rostfri som vi beställt.

Vi tog en del bilder, men de håller inte den bästa kvaliten är jag rädd. Jag bjuder ändå på några här:

Här är början på vårt kök. Är grymt nöjd med kaklet, men som sagt. Handtag och fläkt ska bytas och lite sånt...


Här är badrummet. Tror det blir jättefint. Det var svårt att se där inne... vi hade bara ficklampa när vi kollade där inne.



Det här är utsikten från vardagsrum och kök. Visst är den underbar?



Här är då del av vardagsrum och kök.



... och så var det utsikten från balkongen....



Jag känner mig lycklig. Det kommer bli bra till slut och det känns tryggt att flytta dit... Nu får vi hoppas på det bästa vad det gäller försäljning av lägenheten vi bor i nu.



.Elias.

Jag hälsar Elias välkommen till världen! A & M har under morgonen blivit föräldrar. Stort grattis!

Vi hoppas på att få se det lilla knyttet snart....



.utmaning.

Jag har ännu en gång blivit utmanad, men nu var det ett tag sedan sist. Utmaningen kommer från M och jag ska göra mitt bästa för att fixa den... =)

5 saker i min frys:
Köttfärs
Kycklingfilé
Falukorv
Sesamnuggets
Lax

5 saker i min garderob:
Iallafall två snygga klänningar som jag lyckades hitta under klänningsjakten.
Jeans
Röda pumps
En ny snygg kjol
Cykelhjälmen

5 saker i mitt skåp på jobbet:
Har inget skåp, men har en låda... där finns:
Byxor
T-shirt
Deo
Namnbricka
Förkläde

5 saker i min handväska:
Plånbok
Mobilen
Liten makup-väska (som mest innehåller annat, som lypsyl, alvedon med mera).
Boken delaktighetens språk
Glasögonfodralet

Denna utmaning skickar jag vidare till: Alla som läser på bloggen. =)

.ligger efter.

Jag ligger efter med träningen. Jag har ju haft sådan jobbig huvudvärk och migrän till och från (läs mest till) den senaste veckan. Jag har inte varit på gymmet en enda gång under den här perioden och nu börjar det krypa myror i byxorna. Tisdagen och onsdagen är också fullpackade med aktiviteter som fotografering av lägenheten och ett besök vid den nya lägenheten. Det får iallafall bli en skön promenad ikväll hade jag tänkt, det borde jag kunna klämma in även om det ska plockas undan och fixas det sista innan fotograferingen.


 Kanske kan jag få lite sällskap av B? Vi hinner ju aldrig ses fast vi bor så nära varandra. Det är ju så att man skäms... Men jag antar att sånt är livet. Det känns som att man lever i en liten bubbla, studentbubblan. Man har inte tid med så mycket annat än studier och att försöka leva...


.3:10 to Yuma.

Ikväll såg vi en westernfilm som jag gillade skarpt. Normalt är det inte min typ av film, men den här överraskade. Christian Bale är suverän i den här filmen. Måste ses!


.den jävla idioten.

Jag har precis suttit och läst en blogg om Madde 20 år och "den jävla idioten" som hon kallade sin sjukdom. Jag blev så berörd att jag inte riktigt vet vad jag ska säga. Hennes mamma och hennes pojkvän har skrivit så fina saker. Jag hoppas hon har det bra nu.

Peter PC Carlsson har startat en insamling som heter "den jävla idioten" till minne av Madde. Jag citerar vad Peter PC Carlsson skrivit vid insamlingen: Hon avslutade sin kamp 02.15 den 15.e september 2008. Hennes mamma skriver ett underbart inlägg om hennes sista tid. "Söndag natt efter en kamp att få stanna kvar bad vi Madde att flyga till ljuset." 1 år och 2 dagar innan hon dog fick hon sin diagnos Desmoplastic Small Round Cell Tumor, DSRCT. Själv kallade hon sin cancer för "Den jävla idioten". Maddes inställning och sätt att hantera sin sjukdom, det hon delat med sig av gör att vi aldrig glömmer henne.

.skor.

Min kära sambo jobbar idag. Jag har inte alls vant mig med att han kommer att jobba helg ibland.... Jag tog bilen och åkte till Sickla där jag hade tänkt köpa nya skor. Jag hittade några som jag gillade, de flesta alldeles för dyra och de som inte var det var så klart slut i min storlek. Till slut hittade jag dessa, som jag gillar supermycket. Tycker de är riktigt schyssta, men de fanns bara i brunt och jag ville ha svarta. Nu har jag ringt och lagt undan ett par inne i stan som jag ska hämta imorgon.



För övrigt har jag fortfarande skarp huvudvärk till och från och om det inte ger sig imorgon så får det nog bli att åka till farbror doktorn....*suck*


.hårfön.

Lägenheten är nu skinande ren och nästan klar inför fotograferingen. Det står några flyttlådor här, men de får vi bära ut i bilen. Orkar inte släpa upp dem på vinden....

Jag har precis piffat till mig inför kvällens festligheter. =) Min hårfön är dock inte den bästa och "dog" mitt under fixandet. Jag vet att de kan göra så ibland när de blir överhettade. Nu fungerar den igen... men det luktar lite bränt här. Kanske något hårstå som fastnat i den eller så....

.idag.

Idag ska jag och prinsen städa och fixa inför tisdagens fotografering. Det värsta är att vi redan fyllt två flyttkartonger med böcker, tidningar och spel som var lite överflödiga i bokhyllan. Hur ska det sluta?? När vi ska flytta, kommer vi behöva en hel lastbil då eller?? Just böcker är jobbigt att packa för det är så tungt.... Glas tycker jag också är jobbigt att packa just för att det känns som ett lotteri om de är hela när man kommer fram eller inte. Jag tänker framförallt på våra intermezzo vinglas som vi har 24 stycken av... De är inte så billiga och jag är sjukt rädd om dem.

Idag är vi även bjudna på inflyttningsfest hos K&T. Det ska bli spännande och se hur de ska bo nu.


.eldsdansen.

Igår kväll såg jag och Niklas ännu en av Irene Huss filmerna. Jag gillar dem, och jag tyckte att även denna var bra och sevärd. Tydligen så finns det en till film, detta var den femte. De måste ha spelat in dessa filmer på rullande band.... men inte mig emot....
 

.migrän.

Jag har de senaste dagarna dragits med migrän, vilket är fruktansvärt. Jag har haft migrän vid ett par tillfällen förut, men det brukar gå över samma dag, men de senaste dagarna har varit annorlunda.
När jag vaknade imorse ville jag bara gråta. Ringde och sjukanmälde mig för dagen. Jag hade aldrig pallat att vara där. Nu känns det bättre, iallafall tillfälligt....


.sluta aldrig förvånas.

Jag måste bara få tala om vad som hände igår när jag väntade på bussen hem.
I busskuren sitter tre tuffa grabbar i ca 13-års ålder. De röker och spottar konstant utan att ta hänsyn till andra. Det kommer flera äldre människor, bland annat ett äldre par i 90-års åldern. Ingen av killarna lyfter ens ett ögonbryn. De sitter kvar, bolmar och röker. Uppenbarligen smakar ciggen skit för de spottar hela tiden. I nästan 10 minuter pågår detta innan bussen kör fram och de äldre får en sittplats. Jag känner att jag blev upprörd, och ångrar mig att jag inte tog mod till mig att säga till grabbarna att visa lite respekt för de äldre.


.minnen.

Såg en musikvideo på Ztv idag och minnena bara välde över mig.... Det här är för mig Gotland.....
Jag insåg plötsligt att det var två grymma sommrar på ön och att jag saknar det. Jag hade så kul, och frågan är om det inte var de två bästa sommrarna i mitt liv.

Bjuder här på låten som väcker minnen.....

.naturhistoriska.

Jag har praktik denna veckan och två veckor till. Idag har vi varit på Naturhistoriska riksmuseet hela dagen. Jag känner mig helt slut. Vi gick igenom två utställningar, dinosaurier och den mänskliga resan. Två mycket bra utställningar måste jag säga.


Jag känner mig inte helt kry heller är jag rädd.... Jag har ont i musklerna i benen. Ungefär som träningsvärk. Jag kan knappt gå. Nerför i trappor är värst. Jag vet inte varför jag har ont, för jag har inte tränat. Kanske har jag någon infektion i kroppen....

.visdomstanden.

Morgonens möte med mäklaren gick bra och nu är fotografen inbokad på tisdag nästa vecka... Ska bli så spännande, men innebär också att jag och prinsen har helgens aktiviteter klara för oss.... Städning!

Jag känner av en av mina visdomständer idag också. Ska nog ta en alvedon strax. Min tandläkare (som jag för övrigt inte är livrädd för, bara lite rädd....) säger att de växer som de ska och att det ser bra ut, problemet är bara att mina visdomständer har tagit enormt lång tid på sig att komma upp, och det kan också orsaka problem med infektioner... än har jag klarat mig... (peppar, peppar ta i trä).
Nä, nu väntar disk och annat....

.mäklare.

Godmorgon!

Här sitter jag och väntar in mäklaren som eventuellt ska sälja vår lägenhet.
Lite spännande och pirrigt....
efter att mäklaren har varit här ska jag åka till min praktikplats, för nu ska jag gå ut på praktik i tre veckor....

.the dark knight.

Ikväll jag och prinsen på bio och vi såg den senaste Batman filmen. Ruggigt bra tycker jag. Jag gillade den skarpt!
Det enda jag inte gillade var att ungdomarna som satt längst bak hade förväxlat biografen med någon slags ungdomsgård... men det blev tyst på dem med.... efter ett tag. Se filmen. =)


.hostel.

Jag såg precis att filmen Hostel går på Tv just nu. Vi har sett den, det var länge sedan... och jag minns att det är den läskigaste film jag någonsin sett. Jag var skiträdd! Jag kommer inte titta på den nu... Då kan jag inte sova sen. Jag tror jag håller mig till kvällens CSI avsnitt... Jag har hört att Hostel har kommit med en uppföljare också, den väljer jag att inte se....


.dopgåva.

Är på jakt efter någon bra dopgåva.... men kan inte riktigt bestämma mig... Har du något tips??

.ensam.

Är ensam hemma för andra kvällen i rad. Det är så förbenat tråkigt...
Igår passade jag på att lägga en ansiktsmask, ikväll har jag målat naglarna....

Känner mig lite sliten efter dagen på jobbet. Det är mycket att göra med skyltningen, men det är kul samtidigt. Hann med ganska mycket idag, så jag hoppas att jag hinner klart imorgon... eller klart och klart, men mycket mer.... =)
Dagen började lite halvkrisigt idag med att tjejen jag skulle jobba med sjukanmälde sig... vilket betydde att jag blev ensam i butiken vilket inte alls är optimalt. Till slut (efter väääldigt många telefonsamtal) löste det sig... men det såg hopplöst ut ett tag...

.mot nya äventyr.

Godmorgon bloggläsare!

Inte så många som är uppe den här tiden på helgen, men jag är... Jag ska snart åka till jobbet.
Vädret ser ut att vara strålande, men kanske lite kallt. Jag hade gärna cyklat till jobet idag, men min cykel är fortfarande inte fixad så det får bli buss för min del.

Idag vet jag att jag har en del att göra på jobbet, då det ska skyltas om i, i stort sett nästan hela butiken innan måndag... det vill säga idag och imorgon, och jag jobbar ju även imorgon.... men, det är det som är det roligaste jobbet... =)
Jag ska under helgen också, imorgon tror jag, köpa lite nya handdukar så att vi har något snyggt att hänga upp till fotografering och visning.... Kanske inte bara för de tillfällena, vi behöver ny frotté och nu är ett ypperligt tillfälle att börja köpa upp sig. Jag är sugen på en grön färg som jag tror kommer bli väldigt snygg i vårt nya badrum.


.önskningar.

När vi ändå är inne på önskningar så kan jag väl fortsätta??
Om jag hade en trädgård... då skulle jag vilja ha den här... Hur ball som helst!
Även denna kommer från
home in harmony.



.matbord.

Jag önskar mig masalsbord när vi flyttar... Det finns några jag gillar, men de flesta är såå dyra att man bara kan drömma....  Mitt senaste span är dock det här bordet som finns på Kuddrummet.


Men det finns så många fler fina möbler.... ojojoj... Om man hade pengar...
Jag har ju länge spanat på det här bordet från mio.

inte heller det här bordet känns helt fel.... det finns så många stilar och jag kan verkligen inte bestämma mig vad jag vill ha där sen...
Vi har också spanat på ett supercoolt bord med betongskiva...
Bordet kommer från home in harmony.



Summa sumarum så har vi nog inte råd att köpa något av de här lyxiga borden på ett tag... men man kan ju önska... Vad vore livet utan önskningar??


.önskan.

Är inte den här så vacker att man kan dö?? Vilken dröm att äga en sån.... Tyvärr kostar den vääääldigt många pengar....


.middag.

Det blev en lång dag även idag, men det var skönt att vara här hemma istället för i skolan. Baksidan är att jag har enormt mycket disk nu... haha, men det tar jag strax. Däremot vet jag inte vad jag ska fixa för middag idag, för så långt har jag bara inte orkat tänka än....
När vi packade ihop för idag så tog jag iallafall en promenad och det var såå skönt. Solen sken, men det var ändå hötkallt. På något sätt kändes det härligt.


.väntan.

Väntar just nu in min stuiegrupp. Idag ska grupparetet lämnas in och vi måste fixa till det sista. Jag passade på att ta tillfället i akt att baka en saffranskaka. Jag bakar inte så ofta, men det är en favorit när det väl ska till något. Jag är emot att man enbart kan äta saffran i december, för jag lovar, det är lika gott i september....


.äntligen hemma.

Det har varit en lång dag med både plugg och jobb, men nu är jag äntligen hemma. Imorgon blir det plugg igen, men här hemma hos mig... vi har ett grupparbete vi ska fixa till. Jag tror att jag ska passa på att baka en saffranskaka... att få besök är väl en bra ursäkt??
Jag skulle dock behöva några nya bakskålar eller vad man ska kalla dem. Gärna den klassiska Margeretheskålen. Det jag saknar är en större variant.... Pannkakor kan jag glömma tills jag skaffat en..

.ögoninflammation.

Gårdagens pass på gymmet må ha varit kort, men verkar ändå varit nyttigt. Idag har jag nämnligen träningsvärk.

Idag har jag också ögoninflammation. Inte lika kul. Det är såå jobbigt och kliar som bara den. Jag hoppas att det går över fort... Jag ska försöka vara duktig och torka ögat ofta med koksaltlösning.


Nu är det dags att packa ihop och dra sig först till skolan och sedan vidare till jobbet. Det blir en verkligt lång dag idag.
Grupparbetet vi har i skolan går frammåt, sakta men säkert.... lite trögt tycker jag... men det tycker jag ju alltid så det är inget nytt....

.folkdräkt.

Idag på lunchen kom vi in på en diskussion om folkdräkter av någon anledning.
Jag tycker att det finns en otrolig charm i en folkdräkt och skulle gärna vilja ha en själv.... Det är något visst med en folkdräkt lixom. Jag tycker att den dräkten som är från min hemsocken är vacker. Den går i brunt och är ganska mörk, men jag tycker den är fin. En sån skulle jag vilja ha.... Knasig jag är va?


.tråkigt på gymmet.

Hade en lång och på slutet vääldigt utdragen dag i skolan idag. Var ändå duktig och åkte till gymmet direkt efter. På gymmet var jag dock inte lika effektiv som vanligt, och tränade heller inte så länge som jag brukade.... men jag var där en stund iallafall och körde en del styrketräning idag... det var rätt länge sedan kan man säga. Förhoppningsvis var det värt nått iallafall..men jag hade verkligen ingen ork. Ska nog försöka fixa en ny bok på mp3 att ha med mig, då går tiden lite fortare.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan har jag en date med tvättstugan ikväll.

.klänningen.

Jag har en fråga till er bloggläsare, och är tacksam för så många svar som möjligt.

Tycker ni att den här klänningen fungerar att ha på dop i oktober, eller är den för somrig?

.filip & fredrik.

Sitter och slötittar på Vem kan slå filip och fredrik. Jag har inte sett hela programmet, men det verkar vara rätt kul faktiskt. Underhållande.



Imorgon är ännu en heldag i skolan... Redovisning ska vi också få till och jag är osäker på om vi har det....
Jag hoppas verkligen verkligen verkligen....

Jag och prinsen har blivit tillfrågade om vi vill bli faddrar också, det har vi idag tackat ja till....

Nu ska jag packa min träningsväska så jag kan åka till gymmet efter skolan imorgon. Tungt att släpa på en hel dag, men det är smällar man får ta.... Kanske inte så konstigt att jag är stel i axlarna bara.....

.stel.

Jag känner att jag är lite stel i axlarna. Skulle vara skönt med lite massage....

Idag njuter jag av en nystädad lägenhet.... det finns kvar att göra, men de största bitarna är fixade. Så skönt!
Åkte till återvinningsstationen med alla tidningar idag också. Skönt att bli av med det. Nu kan jag öppna skåpet utan att de attackerar mig.

Näe, man kanske ska ta hand om tvätten.... jag har funderat på det i en vecka nu.... hihi.
Ny tvättid imorgon....

.lägenheten.

Det går frammåt med bygget, och jag hade tänkt ge er en ny bild på huset, men det får bli en annan dag när jag haft tid att gå förbi och fotografera. På tal om lägenheten kom idag glädjande besked från byggföretaget. Den 24 septemner är vi bjudna på byggplatsvisning och nycklarna till lägenheten får vi den 11 eller 12 december. Det betyder flytt i december för vår del och nu drar karusellen igång på riktigt. Snart är det dags att börja betala på lägenheten, det ska kontaktas mäklare och det ska anordnas visning och försäljning av vår nuvarande lägenhet.

.gäsp.

Heldag i skolan uppföljt av gymmet och sedan hem och städa och laga mat. Jag tror det blev för mycket.
Jag är supertrött och om jag skulle gå och lägga mig nu skulle jag förmodligen somna på ett par sekunder. Jag tycker dock att det är lite tidigt att lägga sig så jag ska föröska hålla mig vaken och titta på lite tv kanske.
Är inte helt klar med städningen, då badrummet skulle behöva röjas över, men det får faktiskt bli en annan dag. Idag orkar jag inte.... Prinsen min stryker och tar hand om tvätt, men jag misstänker att jag får stryka min egen tvätt... Jag brukar konstant vägra att stryka hans kläder så...

Känner att veckan kommer bli tuff med många långa dagar och jobb både i veckan och i helgen.... Den här lediga helgen jag hade var nog till för att ladda upp batterierna.

.otaggad.

Godmorgon bloggläsare!

Jag ska snart dra mig till skolan, men problemet är att jag är såå fruktansvärt otaggad. Så fruktansvärt otaggad.
Jag vet inte vad det är, eller varför.... det bara är så....
Jag har packat den största väska jag hittat för dagens skolgång. Dels har jag packat med alla böcker jag läst, för jag är tydligen den enda som läst dem hittills, och det ska redovisas på onsdag.
Sen har jag också packat träningskläder och planen är att åka till gymmet direkt efter skolan.

För övrigt behövs det både handlas, lagas mat och framförallt städas här hemma. När ska vi hinna det då?


.in the valley of elah.

Ikväll såg vi den här ruggigt bra och gripande filmen. En amerikansk soldat i Irak som försvinner.
Jag rekomenderar den varmt, men en tår eller två får man nog vara beredd på att fälla.


.leila bakar.

Jag är så sugen på den här boken... Leila är så härlig. Jag gillar henne sååå! Hon är grym!



Det är också en ögonfröjd att se henne i köket. Hon har så mycket fina saker. Jag blir helt sjuk. Idag såg jag att hon använde sig av mateus-skålar. Jag har ett par sånna, men skulle gärna ha några fler. =)
Jag fullkomligt älskar dem! Oftast tjänar de som fruktskål, och det i sig är kanske lite tråkigt, men de används flitigt!
Så snygga, så bra. Allt är perfekt med dem.



.hemma.

Helgen har varit bra och bjudit på både familj och vänner. En blixtvisit till dalarna...
Nu är jag trött, gick upp tidigt imorse för att hämta prinsen med kollega i Falun.
Ikväll tror jag att det kan bli hämtmat och film. Det känns så....


.helg.

Nu är helgen här! Jag är ledig och ska bara njuuuta....
Väntar på att prinsen ska komma hem, jag tycker det är dags. Vi har knappt sett varandra den här veckan....

Nästa vecka är det åter mycket skola, men jag ska försöka släppa det nu och vara ledig i helgen...


.öliv.

Vilken dag det har varit!
Dagen började fint med superväder... åh så härligt. Hösten visade sig från sin bästa sida idag.
Förmiddagen spenderades i skolan på ett seminarium som inte var helt givande, men det gav nått hoppas jag....

När seminariet var slut så satte jag mig på tunnelbanan och åkte till hässelby. Där gick jag en liten promenad ner till vattnet där jag blev upphämtad med båt av  E och hennes två barn. Så härligt! Vi åkte ut till Lambarö där de bor nu för tiden. Jättemysigt litet hus med en fantastisk omgivning. Ute på ön har jag fikat muffins som de bakat, jag har varit på sjörövarspaning, jag har fäktats och lekt pirat samt lekt en del med play-doh. Jag känner att livet på en ö är svårslaget!


Väl hemma var jag så hungrig att jag trodde jag skulle avlida och det blev en snabb middag bestående av pasta och tomat/bacon sås... Det var ganska länge sedan jag lagade det så det var gott.
Nu ska slappa i soffan och fixa lite inför helgen.

.natti natti.

Måste hoppa i säng. Morgondagen närmar sig med stormsteg och jag behöver min skönhetssömn. =)
Imorgon blir det först skola och sedan på besök hos E.. och naturligtvis mera läsa, läsa, läsa.
Jag har idag lyckats läsa en bok iallafall. Mer än en  bok om dagen kan man nästan inte kräva, det orkar man inte ta in.
Fick tag på två gardinlängder till också... behöver dem inte nu, men tanken är att de ska pryda mitt nya vardagsrum och kök i december... Kommer bli så fint. Man måste tänka lite ekonomiskt ändå. Jag hade redan 6 längder, men kommer att behöva två till. Det skulle bli såå dyrt om jag var tvungen att köpa gardiner till hela lägenheten på en och samma gång. Det är bra om man kan återvinna lite. Speciellt eftersom jag gillar dem också.

Nattis!

.morgonen.

Åkte till gymmet på förmiddagen och körde en snabb promenad på bandet i en timme. P gjorde mig sällskap och det var så kul att ses igen efter sommaren. Vi hade så mycket att prata om att det känns som att vi inte ens kom igenom hälften. =)
Det känns i benen nu att man har tränat och det är skönt! Resten av veckan vet jag inte riktigt hur det blir eftersom jag har långa dagar i skolan... vi får se. Ska försöka boka in lite träningspass med min före detta kollega också, sporty spice som hon vill bli kallad. Hahaha!

Ikväll börjar Heroes, och jag och älklingen har nyss avslutat vår box med hela första säsongen. Ska bli spännande att se fortsättningen! Hoppas att min prins kommer hem lite tidigare idag. Vi har knappt sett varandra den här veckan...


.gymmet.

Godmorgon världen!
Har vaknat på ett ovanligt strålande humör idag. Gårdagens lediga dag var nog behövlig! Har lite ångest nu för att jag inte läst en enda sida, men jag tar igen det. Jag har läst duktigt hittills, flera av mina studiekamrater har inte ens börjat läsa och jag har iallafall tagit mig igenom snart 4 böcker.

Jag tror att min prins skulle behöva en dag eller två ledigt. Efter att han tagit över stureplansbutiken i måndags har han jobbat som en galning och igår var han inte hemma förrän klockan var efter 22. Han har dessutom dragit på sig någon förkylning och fått utslag på båda låren (som ser riktigt hemska ut) efter de nya jeansen. Jag har tvättat dem nu och hoppas att han inte får sånna utslag igen. Läskigt!

Jag har precis ätit frulle och ska läsa lite nu innan jag ska möta P på gymmet vid 10. Nu är det dags att börja igen efter sommaren. Gårdagens joggingtur gick vääldigt trögt, men gjorde nog lite nytta ändå känner jag i låren idag.
Jag skulle behöva handla, och lämna tillbaka de där jeansen jag köpte igår, så det kanske blir en tur till globen senare.... Vi har också massor av tidningar som jag skulle behöva droppa på återvinningen. Vi får se vad jag hinner helt enkelt. Måste faktiskt läsa en stund idag, så är det bara...

.heldag.

Det blev en heldag på stan idag med H. Det var mycket trevligt, men nu känner jag mig helt slut.
Vi åt lunch på Hurry Curry också vid hötorget, det var gott men lite starkt för min smak...
När jag kom hem tog jag mig en liten joggingtur, nu är det dags att komma igång igen efter sommaren.... Det gick trögt, men jag är stolt att jag gick ut över huvud taget... Jag var rätt sugen på soffan då!

.stan.

Idag blir det en dag på stan med min kompis H. Ska bli kul att ses igen. Jag har egentligen hemstudier idag, men jag känner att jag ligger rätt bra till, och jag ska satsa på att läsa lite innan jag åker in.
Jag var faktiskt förbi H&M igår och köpte en blus som jag tittat på men inte haft råd med, nu när jag kände att jag hade råd då var den ju så klart slut i min storek överallt. Hittade den här i fältöversten, jag hade velat ha en vit, men nu fick det bli den här petrolgröna. Snygg den med tycker jag! 

.idé-torka.

Jag är lite småhungrig då det blev lite si och så med lunch idag.
Jag har ingen aning om vad jag ska laga till middag idag heller.... Inga ideer alls för tillfället vad det gäller laga mat.
Jag får rota runt lite i frysen å se vad jag hittar....

.höst.

Nu är hösten här, det känns i luften. Jag längtar efter vår nya lägenhet mer än någonsin och tänker på den varje dag. Vi har väntat länge nu 17 månader hittills. I december verkar det som att flyttlasset kommer gå iallafall. Jag funderar på gardiner, möbler och massa annat. Ska bli så kul när vi äntligen får flytta in.... men dyrt... det finns ju alltid saker man kommer på att man vill ha... en byrå där, en tavla där, ett nytt bord osv osv.