.skön dag.

Idag har varit en väldigt skön dag. Jag och sambon åkte in till stan och lämnade tillbaka klänningen som tyvärr var för trång över bysten. Som tur var hittade vi en annan fin klänning i samma butik, som jag slog till på istället. Kjolen på den är vid, så det var mycket tyg. Fint men ovant! Efter det promenerade vi vidare till stan. Vi gick till kungsträdgården, men valde att gå tillbaka till Pontus by the sea där vi slog oss ner och väntade på maratonlöparna. Ett glas rosèvin satt fint då kan jag säga! När vi kände oss klara där började vi att knata hemmåt. Vid medis käkade vi lite mat hos greken. Falafel. Jättegott! Fortsatte sedan promenaden till skanstull och därifrån tog vi bussen till gullmarsplan och sedan hem. Jag började få skavsår kände jag så jag ville inte gå mer.


Om en dryg timme ska vi dra oss in till stan igen då vi är bjudna på fest hos H & J ikväll. Det ska bli kul!

.solbränd och trött.

Idag har jag spenderat en stor del av dagen ute på gräsmattan med M och P. Vi har försökt gå igenom så mycket begrepp som möjligt inför tentan på onsdag. Jag har blivit lite solbränd också. Jag höll mig i skuggan mest faktiskt, för jag trodde att jag bränt mig ordentligt, men det märks inget alls nu så det var inte så farligt som jag trodde.

Nu är jag ganska sliten efter en lång dags pluggande, och filmen så jag ska strax ta och knyta mig. Tog en kopp te till filmen också och kröp ihop med N. Såå mysigt, jag älskar det... och jag älskar honom!


Har inga direkta planer för morgondagen, mer än att vi ska på fest vid 19 tiden. Det ska bli riktigt kul!

.I am legend.

Ikväll såg vi I am legend med Will Smith. Jag tycker personligen att det var en helt okej film, för att inte säga bra. Men jag gillar den typen av filmer, som skrämmer mig lite.... Jag gillade dock inte riktigt slutet, fast ändå gjorde jag det... men jag hade velat se mer, veta mer....  Men jo, den här filmen är sevärd, men se till att ha sällskap i soffan, och i sängen sen för den delen med.... och dra för gardinerna. =)


.klänningsjakten del 6.

Som ni läste igår har jag äntligen hittat en klänning... men lyckan får inte hålla i sig särskillt länge.....
När jag provade klänningen i butiken satt den lite tight över bysten, och gjorde som ett litet streck på dem... Detta fixar jag med en annan BH tänkte jag... men Tji fick jag! Jag har provat med varenda BH jag äger och det blir inte riktigt bra. Idag tog jag med mig klänningen till
underklädesbutik i Hammarby sjöstad, men oavsett vilken BH jag än provade kom jag inte tillrätta med problemet. Jag har helt enkelt för stor byst för den klänningen. Typiskt! Så imorgon får jag lämna till baka den, alternativt prova en storlek större, men jag tror det blir för stort....

aja, sånt är väl livet....

.klänningsjakten del V.

Nu var det länge sedan jag uppdaterade er i min klänningsjakt, men den har också legat på is ett litet slag. Idag stannade jag dock till vid den underbara butiken Cayenne på väg till skolan, och jag tror att jag kanske kan ha hittat en klänning nu....eller iallafall ett alternativ om den klänningen jag beställt inte passar eller så. Men jag hoppas ju såklart på den i första hand.

Idag har jag haft sista seminariet innan tentan också. Nu är det råplugg som gäller fram till den 4e!

Idag är jag supersugen på en pastasallad som jag gör ibland, men jag har inte grejer hemma för den... kanske får bli en tripp till affären snart. Behöver en kall matlåda tills imorgon också...
Japp så får det bli. See you!

PS: Vädret är idag UNDERBART!! Jag ska försöka njuta så mycket jag bara kan idag! Jag behöver nog köpa lite ny solkräm idag om jag ändå ska åka och handla.... tog det sista ur den ena imorse.

.grattis.

Grattis M och A till den nya lägenheten som ni vann budgivningen på idag.





.morning.

idag blir det tentaplugg för hela slanten, eller det behövs iallafall.
Jag vet att jag tjatar om den där tentan, men jag är såå nervös!
Som sagt, nu ska jag plugga och äta frukost som jag inte hunnit med än....

.fotografering och plugg på altanen.



Imorse kom då R med praktikant över för att fotogafera kristallkronor i mitt kök. Det var skoj! Jag hoppas att nån bild blev bra iallafall, och så fort hon är klar med bilderna lovade hon att maila över dem så då ska jag nog visa er också. Jag tog en bild själv, ni får hålla till godo med den så länge...
Jag skulle naturligtvis tagit fler bilder, och tagit i flera vinklar... men det fixade ju R så bra, och hon har bättre utrustning med... Jag räknar ju kallt med att få några bilder sen.



Eftermiddagen har jag spenderat på altanen med att försöka få ihop min vfu-text, men det är svårt och går trögt... Redan!! Hur ska det gå på tentan?? Planterade på altanen igår också, perlargoner... Jag känner mig nöjd! 




Oj, hittade en bild i kameran som jag tog för flera veckor sedan, som jag hade tänkt bjuda på här i bloggen men som jag sedan har glömt bort.... jag får slänga in den här nere nu också... så fint träd vid min busshållsplats, men nu har det blommat över sedan flera veckor.. Haha....


.drömhus.

Jag har hittat mitt drömhus. Tyvärr kostar det alldeles för mycket. Men i det här huset skulle jag trivas tror jag.
Det känns sååå Jag!


.fotografering.

Min vän R jobbar med kristallkronor. Inte världens vanligaste jobb direkt. Jag som knappt sett en kristallkrona i hela mitt liv... hahaha.... Om jag har fattat det hela rätt arbetar hon iallafall just nu med att ta fram en produktkatalog som de skickar ut till sina kunder. Till den här produktkatalogen behövs bilder på kristallkronor, och imorgon kommer hon och en till person hit, hem till mig för att fotografera det i mitt kök. Ska bli superkul tycker jag... och spännande att se hur det ser ut med en krona hos mig!

Det här är en modern kristallkrona som jag är helt kär i... Den är så fin!

.läggdags.

Ja, då var det dags att krypa ner i sängen. Imorgon ska jag vara på min vfu(=praktik) plats. Det är mycket att göra nu, och stressigt inför tentan som går av stapeln den 4e juni... som de flesta av er säkert redan vet.
Jag är så nervös över denna tenta!!!
Hur som helst, nu ska jag gå och knoppa. Ska bli skönt! Har en hel del att göra hemma också, förutom att plugga till tentan vill säga. N kommer inte att vara hemma imorgon kväll, så då får jag ta hand om tvätten själv.... sen behöver det handlas, åkas bort till återvinningsstationen, städas, diskas, lagas mat och allt sånt också.
Jag skulle också behöva ta mig iväg till Farsta med mina nya jeans, så jag kan få dem upplagda, och så var det det där med att hitta en klänning till sommarens bröllop....


Nä, ska jag få nått av ovanstående gjort under veckan måste jag nog sova bums!
Nattis!

.nattrond.

Ikväll såg jag ännu en Irene Huss film. Jag gillar dem. De är i samma stuk som Beck, som jag också alltid varit svag för. Märkligt det där, svenska filmer brukar inte vara någon hit, men dessa gillar jag skarpt. Den här är lite småläskig. Jag hade nog klarat att se den ensam, men det var trevligt att ha någon att krypa upp hos. =)
Undrar om det finns fler filmer än de tre jag sett?


.shopping.

Idag åkte jag in till stan och bytte den där bikinin, velig som jag är. Jag blev så blek i den svarta, så nu har jag bytt till den här med påfågelmönster. Mönstrat både upptil och nertill blev det, och en annan trosmodell, men som också satt bra tyckte jag. Jag kommer säkert köpa fler delar nån annan gång, men just nu är det ju en klänning som står högst upp på önskelistan!


Var även in på Lindex och hittade ett par schyssta jeans som jag slog till på. De ska jag få pengar av pappa till, som födelsedagspresent. Lite sent nu kanske, men jag har ju inte hittat nått förrän nu.... =)
Letade på hemsidan för att visa er jeansen, men det fanns ingen bild på de jag köpt... eller, jag kunde iallafall inte hitta nån. Jag köpte ett par ljusa jeans. Det var länge sedan jag hade det, men det är ju sommar nu så då kan det vara trevligt!

.vingåker.

Idag har jag spenderat större delen av dagen på Outleten i Vingåker. Det var kul. Det var bättre än jag förväntat mig! N har verkligen fyndat idag! Jag har köpt två klänningar och en träningstopp. Tyvärr hittade jag ingen klänning passande för ett bröllop, men två trevliga sommarklänningar.

Nu ska här förberedas för schalgerfinalen!

.spelkväll.

Ikväll har tjejorna från Payen varit här och spelat och umgåtts. Vi har ätit snacks, druckit både vin och cola och haft otroligt roligt. Vi spelade ett spel som P hade med sig som hette Cranium som jag starkt  kan rekomendera faktiskt!

Det var urkul. Det måste jag köpa själv.... eller kanske önska mig i julklapp?
Jag,
S och C förlorade mot M och P.... men det ska erkännas att de hade flyt.... Jag gestaltade Frankensteins monster hur bra som helst.... men det var det nån som missade ändå... Hahaha! C lackade ihop totalt på slutet när hon insåg att vi inte skulle vinna. Satt å surade och drack mer vin. Haha, så söt så!
Det var en rolig kväll som vi måste göra om snart igen!

.velig.

Veliga jag har kanske ångrat mig på bikinin också.... eller inte ångrat direkt, men färgen....
Vi får se, ska fundera lite över helgen!
För den här kombinationen är ju supersnygg och jag stod länge och tittade på den....



Det här är den kombinationen jag jag köpt, men jag köpte helsvart... trist va??
Som sagt, jag ska fundera över helgen... sen får vi se.... Helst vill jag ha en av varje, men delarna är ganska dyra så det har jag inte råd med tyvärr....  Jag måste säga att scampi är asbra, för de har så många delar att välja på... Jag vill typ ha en av varje i alla färger egentligen!

.bikini.

Idag har jag varit på basgruppsdag. Tii hösten ska vi få ännu en ny basgruppsledare (den tredje för oss). *suck*
Det är bara att hoppas på att det är någon som är bra och lyssnar på våra studenters behov.
Basgruppsdagen slutade idag med lunch i stadshuset. Mycket trevligt var det. Jag har aldrig varit i stadshuset så det var kul att vara där. Jag borde gå nån guidad tur någon gång.

Efter basgruppsdagen och lunchen promenerade jag in till stan och köpte mig en bikini. En svart scampibikini som jag köpte på Åhlens. Jag köpte en svart bikini. klassiskt enkelt. Det fanns flera fina, bland annat en brun med gröna små, ja vad ska man säga blommor på men jag tänkte att svart får bli första steget. Då har jag en basbikini, så kan jag köpa flera delar senare, men jag vill typ ha alla!
På bilden ser ni mamma M, det är hon som övertygat mig att köpa scampi.... det är inte den här modellen jag köpt, men jag gillar även denna.... kanske nästa gång... =)


.planen.

Planen för idag var att vi skulle ses här och plugga inför tentan. Det gick väl sådär. Vi satt mest och pratade om annat... hahaha. Men, jag fick iallafall lite bättre koll på den proximala utvecklingszonen... tror jag iallafall.... Så det var ju värt något... Och ibland kan man behöva lite socialt mer än nått annat faktiskt... (eller är det bara en undandlykt?)
 
Jag har precis varit och handlat nu och ska sätta mig och läsa Vygotsky. Jag måste få koll på honom! *panik typ*

.studiegrupp.

Idag blri vi några som har en studiegrupp här hemma hos mig för att plugga inför tentan. Jag hoppas att det klarnar lite.
N har skrivit ut föreläsnings powerpointarna till mig, men han tog visst med dem till jobbet igen. Typiskt! Jag hade behövt dem idag.... Aja, hoppas att nån annan har dem...

Annars är det inte så mycket planer för idag. Jag borde nog åka och handla lite mat. Frysen är proppfull men det kan ju vara bra med lite frukt och grönsaker också... Jag är ju som bekannt lite lätt beroende av kiwi...


.behöver inte.

Det verkar som att jag inte behöver blogga idag. Det räcker om ni går in och läser HÄR, för jag mår och känner precis lika dant!

.hektiskt.

Idag har varit en hektisk dag, och jag har faktiskt lyckats hinna med massor.
Började dagen med en urdålig föreläsning, som var bland det rörigaste jag varit med om.
Fortsatte med att åka hem, hämta den där säkringen och ta bilen bort till Sickla där jag fixade en ny. När jag kom hem så roade jag mig med att installera och fixa den där lampan som inte funkat på flera veckor!
Sen var det dags för en snabblunch, diskande och en fix av den där tentaresten, som jag nu tror att jag har under kontroll. Har inte lämnat in den än, har skickat ett par frågor till min lärare, så vi får se vad han svarar först.
När jag hade fixat det tog jag bussen till Högdalen och slet hårt på ett step-up pass. Det var försa gången på länge som jag verkligen tränade. SKÖNT!

Nu sitter jag och degar en stund, har massor med tvätt som behöver strykas, men jag kanske tar det imorgon eller så. Vi får se! Jag har precis fått hicka också! Det är typ det värsta jag vet... så jobbigt!

.american gangster.

I helgen blev det som oftast lite filmtittande. En av dem har jag dock inte sett slutet på då det blev så sent att jag var tvungen att gå och lägga mig.... så den får jag återkomma om senare.
Iallafall så såg vi American gangster, och det var verkligen en gangsterfilm men en bra sådan. Jag gillade den här filmen! Vi såg dock uncut version, så den var lång, men det gjorde inte så mycket.
Alltså, ännu en film att rekomendera.


.helt sjukt del II.

Tidigare idag berättade jag om att det är flera decimeter snö i dalarna och hänvisade till det här inlägget så att ni kan se, för jag trodde själv inte mina öron.

Men nu ska ni få höra. Jag talade med min pappa tidigare idag och han berättade då att förra helgen så badade de i poolen ute och idag så funderar de på att ta ut skotern igen för det är så mycket snö. Det är helt sjukt. Är även detta en effekt av växthuseffekten??  Var ska det i så fall sluta??


.helt sjukt.

Jag hörde att det igår snöade i dalarna, men jag kunde inte riktigt tro på det....
Men kolla in det
HÄR. Det är ju helt sjukt. Mitt dalarna igår den 17e Maj.
Jag tror inte mina ögon!

.tvättstugan.

Det är så konstigt... Det är typ alltid ledigt i vår tvättstuga och vi brukar tvätta varje måndag, men nu är det helt plötsligt jätteuppbokat hela denna veckan, så jag måste tvätta idag... Helt knas, det blir lixom fel... men, men , vad gör man?
Jag ser fram emot när vi flyttar (januari) för då får jag tvättmaskin i badrummet... vilken lyx!


Funderar lite på semester i sommar, vi har fått möjlighet att hyra en sommarstuga till studentpris om vi vill... Vi måste prata om det och fundera lite... Det kan ju vara trevligt!

Idag har jag jobbat och idag gick tiden riktigt fort, swisch sa det så var det dags att gå hem. Skönt när det är så ändå.... det finns ju alltid saker att göra, men det är roligare när det är mycket kunder, då händer det lite saker.
Imorgon ska jag jobba igen, jag ser fram emot lönen.... hehe... Den här månaden har jag faktiskt jobbat en del.

På måndag ska jag få låna den där boken av en kompis så att jag fixa till tentan som inte riktigt dög....

.bloggande.

Vad är poängen med att ha en blogg om man nästan aldrig uppdaterar den? Ett eller två inlägg i månaden, shit.. .jag har lixom tröttnat på att kolla om det kommer in några nya inlägg...




.favorit just nu.

Jag måste säga att det här kommer bli sommarens sommarplåga. Den är sjukt bra. Det gör ju inget att Jason ser rätt bra ut också... =)

.klänningsjakten del V.

Idag har det inte blivit mycket pluggande. Kan inte släppa den där resten vilket resulterar i att jag inte kan koncentrera mig på nya saker.
Idag har jag dock lunchat med L vilket var precis vad jag behövde! Thanx honey!
Jag fick en bukett med jättefina blommor också, som ett litet grattis i efterskott... Så fina, kanske jag kan ta ett kort sen.. vi får se. Tog ett varv på stan också, men hittade inget idag heller.... eller kanske, men jag tror inte det.... ska fundera lite till på den...

Nu sitter jag i soffan och funderar på vad jag ska äta idag. Ensam hemma ikväll då min sambo är på vårfest med jobbet. Det är lixom inte lika roligt att laga mat när man lagar till sig själv endast.
Kanske kan jag ta lite sallad med lite tonfisk till bara eller nått.... ?? Vi får se... Först måste jag diska också... fan alltså, jag hatar att diska och längtar nog mest efter diskmaskinen i den nya lägenheten!

.koncentrationssvårigheter.

Idag har jag verkligen svårt att koncentrera mig. Jag känner att jag inte kan fokusera på nuvarande kurs, förrän jag fixat den där resten... som jag inte kan fixa förrän tidigast måndag på grund av att jag inte har boken... *Suck*
Jag har försökt att läsa lite Vygotsky och Säljö nu på morgonen, men ingenting fastnar då jag inte kan släppa förra tentan nu när jag vet att jag måste ändra den...det är lixom allt som snurrar i huvudet just nu.

Jag känner mig ledsen.... Jag orkar inte med det här just nu. Jag vill bara ha sommarlov och jag vill åka hem!





.ledsen.

Tydligen har jag inte använt mig av Hwang/Nilssons bok tillräckligt mycket i den förra tentan. Orka!
Jag har en ny tenta att plugga inför.... fan, jag blir så besviken!

.lång dag.

Idag har varit en lång dag och det känns i både kropp och själ. Har letat lite klänning, men hittar inget... och det jag hittar ligger minst en tusenlapp över min budget. *suck* Jag letar vidare... Imorgon ska jag in till stan och luncha med L som jag aldrig hinner träffa så då kanske man kan ta sig ett varv. Funderar på var jag ska gå bara... nånstans där jag inte varit och kikat. Kanske gamla stan eller södermalm? Kanske finns det några små skatter där??
Eller sturegallerian? Där har jag inte heller satt min fot ännu... men där lär det väl kosta... men det gör det överallt tycker jag!
Piggar upp med en bild från barbapappa, för det är ungefär så jag känner mig när jag drar runt och letar.... =)


.god morgon.

God morgon på er!
Jag är supertrött, men ska ta och göra mig lite frukost nu så kanske man vaknar till lite. Jag behöver plugga lite till innan seminariet idag. Det börjar kl 13 och innan dess borde jag ha gjort en sån där femspalting (som jag helt hade glömt bort).

Var tog det fina vädret vägen?? Jag som jobbade hela helgen fick lixom inte tid att njuta av det och det har inte kommit tillbaka sedan dess heller. Hallå! Jag vill också ha fint väder....




.vitare än vitast.

Jag är så blek att man skulle bli bländad om man såg mig barbent!
Ikväll tog jag mig en liten promenad bort till Meddo och la mig i solariet en liten stund. Jag vet att det kan vara farligt och allt det där, men om man solar nån gång om året så tror jag att det är rätt okej ändå....
Jag ligger ju inte där och pressar flera dagar i veckan, fast jag skulle nog behöva det för att få lite färg... hahaha.


Imorgon är det seminarie igen. Jag har idag ägnat mig åt att läsa Piaget, men som jag skrev tidigare så har det gått sådär... Jag hoppas att en del begrepp och så klarnar på seminariet imorgon!
Nu ska jag nog snart gå och lägga mig, fast jag är ju inte så trött  eftersom jag sovit  på dagen idag... *Suckar, vad skulle det vara nödvändigt för?*

Jag ska försöka lägga över
Flickan under gatan på min mobil idag så jag kan börja lyssna på den när jag promenerar...Jag älskar ju den serien. Har läst alla de tidigare böckerna och är så spänd på hur den här är. Jag har hört rycktas om att den ska vara bra...

.klänningsjakten del IV.

Hmm... Jag har hittat en till som kanske skulle kunna funka? Vad tror ni??


.matta.

Jag har hittat en matta som jag tror skulle vara snygg i mitt sovrum. Idag har vi ingen matta i sovrummet, och alla vet ju att det blir mycket mysigare med mer textiler....

.klänningsjakten, the big one.

Som de flesta av er vet har jag fortfaraned inte hittat någon klänning till sommarens bröllop... Klänningsjakten går vidare, och för att underlätta för er som så gärna vill hänga med i svängarna har jag skapat en egen kategori till detta här på bloggen.

Vad tror ni om den här från Tommy Hilfiger? Söt eller tråkig?



.kiwi.

Jag tror att kiwi är det godaste som finns!
Undrar om man kan leva på kiwi??


.tråkigt.

Hur tråkig kan en bok vara?
Idag har jag lyckas somna ifrån samma bok vid tre tillfällen. Säger inte det en hel del?

.pluggandet.

Just nu känner jag att jag ligger efter med plugget och det tar upp de flesta av mina tankar. Gah! Jag blir galen på det här. Ska bli grymt skönt med sommarlov! Det verkar som att det finns lite tider åt mig på mitt gamla jobb också, måste ringa imorgon och bekräfta...

Det värsta är att det är mycket jag vill hinna med imorgon förutom plugg.... vi får se hur dagen ter sig. Man orkar ju inte sitta 8 timmar i sträck med plugg heller....


Klänningsjakten var det nån som frågade om.... Eftersom jag jobbat i flera dagar och försökt hinna plugga med så står den still för tillfället.... Jag har sett en butik som jag hade tänkt hinna kika in i idag, men det hanns inte med så vi får se... kanske imorgon, men det beror på hur dagen utvecklar sig.
Jag hörde ryckten om att det skulle vara stockholms dyraste butik, men jag tänkter iallafall titta.... man vet ju aldrig. Risken är väl dock att det är 2000 kr och uppåt, och då blir det inget för det har jag då verkligen inte råd med.... men som sagt... Titta kan man!

.mysfarbror.

Idag hade jag Arne Weise som kund. Vilken mysfarbror! Han kan få bli min extrafarbor vilken dag han vill! Urtrevlig människa som verkligen smittar av sig med allt sitt härliga....


.orka.

Åhh vad matt jag blir.
Kom nyss hem efter att först ha varit på föreläsning i skolan för att sedan sticka till jobbet där jag spenderat eftermiddagen. U kom och tittade förbi med L som blivit såå stor, och det var kul att se dem, men jag hade som vanligt fullt upp så jag hann knappt med att säga hej ens...
Iallafall, för att återkomma till varför jag är matt i hela kroppen...

jo, jag är ju lixom seg i heeela kroppen, och eftersom jag blir ensam hemma ikväll tänkte jag bara äta rester från igår och inte anstränga mig så mycket i att laga middag.... men, när jag plockar fram min pasta sallad ur kylen så kryper den ur greppet på mig och blir liggandes på hela köksgolvet. Lite lite blev det kvar i botten som jag kunde äta upp, men det andra var ju bara att sopa upp och kasta.... jag är typ lika hungrig som jag var när jag plockade fram den där nedrans salladen. Vad ska jag äta nu?

Jag borde också läsa lite mer Piaget, har bara kommit till sidan 80 nånting.... men nu är jag så trött att jag nästan storknar, så det får bli att gå upp tidigt imorgon och spendera HELA dagen till läsning...

Nu ska jag ta och diska, och jag ska erkänna att det är faktiskt lite roligare sen jag fick ett sånt här ascoolt munstycke av mina kompisar. Tack hörrni!


.underbara bilder.

Jag läser dagligen Blixmans blogg. Hon har fantastiska bilder i den, så jag älskar den.
Just nu har hon en tävling där man kan vinna en av hennes fantastiska bilder. Klicka HÄR för att vara med i tävlingen!

.utmanad.

För 5 år sedan...
...undrade jag vad jag skulle hitta på för kul i mitt liv, så jag tog tjänstledigt från jobbet i dalarna och flyttade till Visby över sommaren.

För 3 år sedan...
... blev jag sambo med N.

För 1 år sedan...
...fick jag ännu en lillasyster.

För 3 månader sedan...
...gjorde jag bland annat det
här.

Igår...
... umgicks jag med bekannta från Mariestad.

Imorgon...
... ska jag jobba heela dagen...

Om ett år...
...har jag bara en termin kvar på studierna. Jihoo!

Och så ska jag utmana någon.... och jag utmanar alla er som läser. ;o))

.work.

Under helgen har jag jobbat och jobbat och ska göra det på måndag och tisadag också.  På tisdag är det först skola sen jobb. Imorgon blir en mördardag från 09 till 19. Jag ser inte fram emot det, men samtidigt så är det ju bra när lönen kommer.

Jag har ont i en tå också. Jag dammsög nyss och råkade slå tån i trappsteget så jag nästan började grina... Det gör ont än!



Jag borde plugga nu, men är helt slut i skallen så det får nog bli lite senare.... kanske. Läste en del på bussen iallafall. Jag borde också ta tag i garderoben och fixa till den lite. In med sommarkläder och ut med vinterkläder...
Vi får nog se vad jag orkar....


.klänningsjakten del III.

Godmorgon mina vänner!
Jag har som sagt bestämt mig för att lämna tillbaka den korallrosa klänningen. Den är ursnygg, men sitter inte så bra som den borde göra för det priset.... Med andra ord går klänningsjakten vidare... Det kanske blir kul? Jag hinner kanske med ett varv till i stan idag efter jobbet?

Nu måste jag borsta gaddarna och dra... see you!


.tillbaka.

Den rosa koralldrömmen åker även den tillbaka till affären. Jag tyckte den satt helt okej ända tills vi tog kort idag och jag såg korten... nu åker den tillbaka. Det handlar om alldeles för mycket pengar!
Jag är dock sjukt less på att leta klänning, men nått ska väl även jag lyckas hitta??


.ledig tid.

När ska jag få lite ledig tid, det undrar jag... Det känns som att det konstant är fullt upp och att jag knappt hinner andas. Efter dagens seminarium känner jag mig helt slut, men ändå har jag inte riktigt fått grepp om begreppen... *suckar ljudligt*
Jag är lite halvhungrig, men orkar inte laga mat. Det behöver dammsugas pronto, men det orkar jag inte heller. Jag borde läsa lite om Piaget, men boken är så snårig att jag kommer ingen vart... Jag borde hämta sommarkläderna på vinden, men orka gå...
Det är många saker jag borde göra....

.underbart.

Vilken underbar dag!  Jag kom precis tillbaka från min promenad och insåg till min förvåning att min runda ligger på ca 7000 steg. Jag trodde den var på ca 5000 så det var positivt. Det var länge sedan jag hade stegräknaren på mig, jag glömmer ju alltid bort den...

Stockholm bjuder på fantastiskt sommarväder och jag undrar vad jag ska ta på mig idag, har inte plockat fram mina sommarkläder än, bara en del... Dags att se  över garderoben kanske och hänga undan vinterkläder och ta fram sommarkläder. Utanför mitt fönster är det 18 grader, och det är i skuggan... solen kommer inte dit förrän vid 15 tiden.

Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag ska diska och fortsätta läsa. Denna gången om Piaget. Jag började med den boken så smått imorse. I eftermiddag har jag seminarie om Skinner, och det är välbehövligt eftersom föreläsningen var så kass rent ut sagt!


.strykjärn.

Jag har precis tagit hand om tvätten och strykit allt som behövdes strykas... av mina kläder så klart... sambon får stryka sitt själv... =)

Passade på att kalka av strykjärnet också. Jag tror att jag har gjort rätt iallafall, men det var länge sedan jag gjorde det så jag är lite osäker. Insåg att jag borde kalka av vår vattenkokare också, men jag måste köpa mer citronsyra först... den tog slut nämnligen.
Känner mig trött och sliten. Jag borde läsa lite om allas vår vän Piaget, men jag orkar bara inte ikväll. Inte ett ord skulle fastna!

Jag har ännu inte dammsugit heller, och det börjar bli väldigt akut! Det måste göras imorgon! Punkt slut.
I helgen ska jag jobba, det är bra med pengarna. De kommer jag att behöva i sommar!
Måste ringa min gamla chef imorgon också och höra om det finns nått jobb åt mig i juni... De borde börja få ordning på schema nu tycker jag!

.potatissallad.

Ville göra slut på all spenat som fanns kvar sedan förra veckan, och eftersom jag hade färskpotatis kvar (ja, du läste rätt, färskpotatis) så gjorde jag en potatissallad till middag idag.
Det här receptet har jag inga mått på, jag gör lite på känsla.



Ingredienser:
Färskpotatis
Färsk babyspenat eller spenat
Fetaost
Bönor, till exempel haricor verts eller kidneybönor.

Ingredienser till dressingen
(måtten är på ett ungefär) :

1 msk vinäger
1/2 tsk salt (gärna flingsalt)
1 krm peppar
2-3 msk olja
1 msk vatten
2 tsk Johnnys sötstarka senap (druvan)

Gör så här:
1. Skölj och koka potatisen med lite salt.

2. Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå en stund.

3. Skölj spenat och bönor och häll i en snygg skål. Tillsätt även fetaosten.

4. Skär upp potatisen i lagom stora bitar och blanda ner i skålen.

5. Häll över dressingen.

Jättegott till en bit grillat kött eller kyckling!


.spränga.

Föreläsningen idag var bland det kassaste jag varit med om. Smet iväg innan dess slut för att åka hem och läsa istället. Skulle bara göra ett snabbt stopp på Lindex för att köpa strumpbyxor.... det blev inte som jag tänkt. S och jag gick tidigare, men promenerade till söder från skolan. Hämtade ett paket som var till mig på posten, eftersom min födelsedagspresent jag fått reklamerats så det kom en ny. Tog en snabb sväng förbi S och såg hur hon bodde och sedan knatade vi vidare mot skanstull. Väl på Lindex var allt svårare än tänkt så först nu är jag hemma. Men det var trevligt!

Här hemma får man dock ingen lugn och ro heller eftersom Fortum jobbar med nån fjärrvärme precis här utanför och de spränger hela tiden. Först piper det flera gånger och sedan smäller det till och hela huset skakar kan jag lova!



Nu ska jag diska och njuta av mitt nya munstycke på kranen... =)

.strumbyxor.

Katastrof! De sista paret strumpbyxor gick sönder.... lyckades leta reda på ett par leggings som jag inte använt sedan förra sommaren så jag klarar mig.

Stockholm ska tydligen bjuda på strålande sol och upp till 21 grader idag. Härligt! Jag har dock inte tid att vara ute. Ska strax sticka iväg för att gå på föreläsning och sen är det raka vägen hem för att fortsätta läsa. Jag hann inte riktigt läsa allt igår. Eller raka vägen blir det inte riktigt... men nästan. Behöver hoppa av i skanstull för att köpa strumpbyxor som sagt... Det är alltid bra att ha hemma.

.sovrum.

Jag glömde nästan bort att berätta att jag fick en present med posten idag. En bok. 101 Idéer, Sovrum. Jag har nu under kvällen suttit och kikat i den lite, och den ger faktiskt en del inspiration. Det var ett väldigt hemligt paket utan avsändare, men jag misstänker min kopmpis E, men jag är ju inte helt hundra....
Vem som än har skickat den, Tack!

.skönhet.

Kvällen har gått i skönhetens tecken. Ensam hemma har jag inte så mycket för mig... Passade på att använda en av de ansiktsmaskerna som jag fick av T i present i lördags. Jag har också målat naglarna, men som vanligt har jag sumpat en av dem. Det är alltid så! Det är alltid en nagel som blir förstörd...*suck*

Idag kom det nya teleskopskaftet till dammsugaren. Jag vet inte om jag berättat det men i helgen så fastnade skaftet av nån anledning och har inte gått att rubba, men eftersom dammsugaren är i stort sett ny var det inga problem att få någon ny och det kom med posten idag. Jag älskar min dammsugare, den är såå bra annars... och snygg också... =)


Nu börjar jag bli tesugen....

Uppdatering: Glöm det jag sa om en kvaddad nagel.... nu är det flera, får måla om nån dag...

.thailändsk kycklingsoppa.

Idag tänkte jag lägga in receptet som blev dagens middag. Insåg precis att även detta var en soppa. Jag som nästan aldrig gör soppa delar iallafall med mig av min sopprecept.
Detta är en lättlagad och god soppa, som iallafall jag nästan alltid har ingredienser till hemma. Ett tips är att skaffa fisksåsen, den gör mycket för smaken, men det går inte åt så mycket så det räcker läänge.


Recept för 4 personer:

3 st kycklingfiléer
1 påse frysta wokgrönsaker, Thai (500g)
1,5 tsk fisksås
1,5 tsk currypasta
200 g risnudlar
1,5 l hönsbuljong
färsk koriander till garnering

Tillagning:
1. Koka nudlarna enligt beskrivning på paketet. Spola dem under kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.

2. Skär filéerna i strimlor. Koka upp buljongen. Lägg i kycklingstrimlorna och otinade grönsaker. Koka under lock tills allt är precis genomkokt, 3-5 min.

3. Smaka av med sås och currypasta. Var försiktig med pastan eftersom den är stark.

4. Tillsätt nudlarna och värm soppan, strö över lite koriander och servera med bröd.

Tips
:

Fisksås är ett salt fiskextrakt som används i thailändska rätter i stället för salt. Såsen kan ersättas med lite vanligt salt, men soppan får då inte den karaktäristiska smaken

.coral pink.

Nu har jag varit i stan och bytt klänning. Med rätt underkläder satt faktiskt den här över förväntan! Nu tror jag att jag är nöjd med klänning inför sommarens bröllop. En corallrosa dröm, eller vad säger ni??


.min älskling.

Jag har en älskling. Just nu står han och stryker sina skjortor. Bra söt är han! Jag känner mig fortfarande nykär, det lixom bubblar i magen när jag ser honom. Speciellt om vi inte setts på ett par dagar...fast nu var det ett tag sen vi var ifrån varandra.
Idag kom han iallafall hel och hade köpt en grej till min nya mobil som gör att man kan ha vilka hörlurar man vill till den, eftersom jag inte kan ha de som hörde till. Tyvärr passade den inte, så imorgon ska jag försöka byta den. Men tanken var ju söt!

Imorgon är det för övrigt plugg som gäller för nästan hela slanten... Jag har några ärenden jag ska försöka hinna med också. Förresten är det inte bara imorgon det är plugg, det är plugg utav bara H-vete som gäller den närmaste månaden. Tenta den 4e juni och jag har redan tentaångest.... Herregud!

.ont.

Jag känner att jag har ont i hela kroppen. Dels behöver jag en massage för jag har nått runt skulderbladet som gnavt i flera dagar, men jag känner också att dagens gymmande börjar kännas. Jag kommer ha grym träningsvärk imorgon...

Nu är det dags att fixa lite te och kolla på desperate housewives....


.ny kurs, nya tag.

Idag började min nya kurs... eller, nej nu ljög jag den började igår men idag hade jag det första seminariet i denna kurs.
Jag tror det blir en tuff kurs med mycket tung litteratur, men skam den som ger sig!

Nu ska jag fixa lite käk till mig och min sambo, sen får vi se vad som händer ikväll. Strykning vs slappa i soffan. Undrar vilken som vinner??

.bloggkaos.

Ända sedan min blogg blev flyttad till den nya plattformen har det varit lite si och så med funktionerna. Jag har precis upptäckt att det är lite kaos bland kategorierna och det har hamnat en massa inlägg under recept som inte alls hör hemma där, men jag lyckas inte flytta dem heller.... Helt knas!

.gym.

Idag tog jag mig äntligen till gymmet igen och körde styrketräning. Skönt nu när man kommit hem. Ska nu ta och hoppa in i duschen och sen ska jag försöka hinna läsa en del innan det är dags att åka till skolan för att ha seminarium kl 13. Jag har bara eftermiddags seminarier på den här kursen. Kasst!


.godnatt.

Nu ska jag nog gå och sova tror jag, eller åtminstone försöka.
Jag somnade på soffan idag efter att jag kommit hem, och gud vet hur länge jag sovit så jag är inte så trött egentligen...

Gillade verkligen den där blommiga klänningen jag köpte idag, men den är för vardaglig för bröllopsfest känner jag... Tyvärr har jag inte råd att behålla den och köpa en till. Det känns lite surt eftersom jag gillade den, men men... sånt är livet helt enkelt....

Min plan är att hinna till gymmet imorgon bitti, jag har ju inte varit där på en halv evighet på grund av sjukdom. Nu börjar jag känna mig kry igen och behöver komma tillbaka till vanor och rutiner innan det blir för jobbigt.

.forever 21.

Jag har hittat stället med massor av snygga klänningar. Dessvärre måste man skeppa hem kläderna, så det känns ganska osäkert, men de här skönheterna har jag hittat på Forever21.
Jag är ju ingen klassisk storlek direkt, därför känns det svårt att beställa från England, plus att jag inte har nån koll på hur det funkar med frakt och tull och sånt...


.casual.

Efter att jag kommit hem och provat klänningen hemma har jag tyvärr insett en sak. Jag älskar den, men den är lite för casual för bröllop. Det blir till att lämna tillbaka är jag rädd...Den är som sagt underbar, men tyvärr lite för dyr för att jag ska ha råd med den och en till.... så än är inte klänningsjakten över...

.klänningsjakten.

Kan det vara så att jag hittat den nu? Klänningen som är god nog för två bröllop? Vi får se.. jag har köpt en och den ligger i en påse här, men nu ska den provas på nytt med andra underkläder och skor... sen får vi se...


.michael clayton.

Ikväll såg vi filmen micheal clayton. Jag tycker den var lite rörig och det tog ett tag innan jag fattade allt, men det är säkert bara jag som tycker så. Jag gillar George Cloony som skådis, men tycker att han oftast gör konstiga filmer.... Berättelsen påminner en del om Erin Brockovich.


.glad.

Tack alla mina underbara vänner för att ni kom på min fest och tack för de fina presenterna!

Jag hade igår en mycket trevlig kväll med vänner och bekannta. Det åts god mat. det dracks vin och drinkar, det snackades i massor och jag tyckte det var supertrevligt. Vid halv två inatt var jag klar med all disk och hade plockat undan allt, så nu är det bara dammsugning som är kvar. Har sovit hur gott som helst inatt. Idag har jag inte så mycket på schemat, vid tre ska vi bege oss till Djursholm på födelsedags fika för M bara.

.ny plattform.

Då var även min blogg flyttad till den nya plattformen, men det är en del som är lite konstigt skulle jag vilja säga... Vi får väl se hur det här funkar...

.den krossade tanghästen.

Om man gillar svensk-kriminalare al'a Beck är det här en riktigt bra film. Jag gillar ju den typen av film och den var perfekt att se en fredagkväll som denna. Jag har tidigare sett Tatuerad torso ur samma kriminalserie, och den var också bra kanske lite bättre än den här, om jag ska vara ärlig.

image478

.lampf_n 2.

Det är inte lampan som är trasig. Den fungerar utmärkt i andra uttag. Då är frågan, vad är felet?
Säkringarna i lägenheten är okej... finns det säkringar någon annan stans i huset som kan ha gått?
Eller har det, ve och fasa, blivit fel på ledningarna?? Jag hoppas på en säkring, då det känns enklast. Skulle det vara fel på ledningarna låter det både dyrt och jobbigt... och var får man tag på en elektriker?

image477


.operation badrum 2.

Nu har jag städat badrummet. Legat på knä och skurat och donat. Nu är det rent och fint och det är bara de där nya handdukarna som saknas *ler med glimten i ögat*
image476


Lunch kanske är bra om man äter? Jag ska se vad jag kan rota fram ur mitt fullproppade kylskåp... det mesta är dock till imorgon, men en omelett ska jag nog kunna svänga ihop kanske. Det är gott och det var länge sedan jag åt det nu.

.operation badrum.

Jag har precis kommit hem efter att ha varit ute och motionerat en sväng. Jag försökte mig på att jogga, men insåg snabbt att det var jag inte tillräckligt frisk för... så det fick bli en promenad. Inte lika lång som vanligt, men en runda ändå. Nu sitter jag och laddar för att städa badrummet. Det är så tråkigt men det behövs ju.
Det skulle vara mycket roligare om man hade lite nya handdukar att hänga upp. Det har jag inte, men ska nog investera i det snart.... Det är iallafall ett måste till den nya lägenheten!
image475

.lampf_n.

Min kökslampa har gått sönder! Det var ju väldigt lägligt! Och, nej det är inte bara glödlampan. Jag har bytt säkert 4 stycken, alla ser hela ut men lampan vill inte lysa. Ingen propp har gått heller. *suck* Vad gör man nu? Är det lampan eller nått i taket/väggen som är trasigt? Jag har aldrig varit med om detta innan... och vi som ska ha gäster imorgon. Jag önskar jag kände en elektriker, men det gör jag inte....
image474

.guten morgen.

Jag har världens coolaste ringsignal som väckning på morgonen! Jag har haft den jättelänge nu. Tycker den är lite mysig så där, och man blir lixom glad att vakna när man hör den.
Lyssna och njut, eller skratta... hahaha


Idag händer inte så mycket. Jag ska väl städa lite och förbereda inför morgondagen och kanske ta en promenad.

.promenad.

Efter maten tog jag en skön promenad med min kompis R. Det var trevligt att komma iväg en sväng. Jag fick också tallrikar till vår samling. En present. Tackar tackar!

image473

Nu ska jag korrläsa
S examination, sen får vi se om det inte blir en kopp te.

.inför festen.

Det blev ingen promenad i det fina vädret, men väl storhandling inför festen på lördag. Nu har vi handlat mat för ett helt kompani känns det som. Kylskåpet är minst sagt proppfullt. Sedan vi kom hem har jag roat mig att först städa och diska kylskåpet och sambon drog iväg för att tvätta bilen.

image472

Jag ser fram emot lördagens festligheter och hoppas att alla andra också gör det! Det är så¨sällan man träffas många och umgås på det sättet. Tyvärr är det många som inte kan komma på lördag, men vi får ha roligt utan dem...

Nu börjar jag bli ordentligt hungrig. Idag blir det rester från igår till middag. Skönt att inte behöva göra så mycket. Fixa lite mer grönsaker bara...

.maj.

Då var det maj igen då.
Välkommer du sköna maj!

Idag vet jag inte vad jag vi ska hitta på, min vilja och sambons vilja drar åt olika håll idag...  Solen skiner och jag skulle gärna åka ut i skärgården och promenera.... han vill tvätta bilen...  vi får väl se var det skutar...

image470