.lillebror.

Tim, jag vet allt att du är här och spionerar.... =)

.avresa.

Då sticker jag till jobbet nu och efter det bär det av med tåg till världens bästa land.
Pratade med farmor igår och hon sabbade min packning och min vision när hon sa att jag måste vara klädd ordentligt eftersom det förmodligen kommer vara väldigt mycket mygg och knott under bröllopsmiddagen som ska vara på hembygdsgården. Då skulle jag ha haft vita tights till min klänning, men det har jag bara svarta tyvärr... Inte snyggt men får nog gå. Jag har iallafall packat ner Mygga.
Ha det bra mina vänner! Vi ses!


.panik.

Här håller jag på och packar som bäst, men har nu slagits av en lätt panik. Var är mitt smink??
Det är spårlöst borta. Jag har letat överallt!! Till och med två vändor i bilen. Ingenstans finns min lilla svarta att finna...*Suck*
Jag har redan ringt till svärmor, men där fanns inget. Det enda jag kan tänka mig är att det ligger kvar i sommarstugan där vi sov på midsommar.... Jag har inte orkat sminka mig denna veckan när jag måste gå upp så tidigt.....
Har jag tur ligger den där, den lilla svarta. Har jag ännu mer tur är E där nu över helgen och jobbar här på måndag, för då kan N ta med sig den när han kommer på tisdag.... men så bra är det säkert inte.
Jag som hade en del nytt smink och nya bra grejer. *Suck* 


Varför händer sånt här alltid mig??

Uppdatering:
Naturligtvis har jag maximal otur och ingen är i sommarstugan nu i helgen, utan kvar i stockholm. Med andra ord får jag inte ens veta om det finns där.... och jag som ska på bröllop.... jag hade fixat ny ögonskugga enbart för det å allt... Så typiskt! Jag är inte på världens bästa humör nu direkt...

Uppdatering 2:
Jag har hittat det! Under resväskan. Jag som till och med packat om väskan två gånger. Nu har jag hittat det iallafall så allt är frid och fröjd igen och humöret börjar bli bättre igen.

.underbara barn.

Barn 1: Fröken, har du barn?

Barn 2: Nää, hon har inga barn för hon ser inte ut som en mamma.

Jag: Hur ser en mamma ut då?

Barn 2: De har långt hår ända ner på kroppen.

Barn 1: Det har inte du, så då kan du inte vara mamma...

.tävling.

Jag är med i en tävling där man kan vinna cupcakes. Supersöta. De vill jag så gärna ha i mitt nya kök sen... =)



Var med i tävlingen du också! Det är bara att klicka HÄR.

.trött.

Jag är trött... det är allt jag har att säga.


.nyfrissad.

Idag har jag varit hos frissan och fixat till håret lite. Ny färg och klippning. Nu är det kort. Det känns skönt. Ovant, men jag är supernöjd... än iallafall... vi får väl se hur nöjd jag är efter att ha tvättat håret och ska fixa till det själv...

Vi har tvättstugan ikväll också. Det är typ det tråkigaste jag vet, men det måste ju göras. Imorgon ska jag försöka hinna gå igenom vad jag ska ha med mig och börja packa lite lätt.

Idag fick jag världens black-out också... skitläskigt! Skulle ta ut pengar så att jag kan betala hos frissan (som inte tar kort) och slog först fel kod... slog nämnligen min gamla gamla gamla kod... aja, tänkte jag och försökte på nytt men slog fel kod... två gånger fel alltså... och jag kunde för mitt liv inte komma på vad jag har för kod! Tur att N jobbar på kungsgatan nu, så jag traskade dit och han fick hjälpa mig att beställa kod. Tänk om jag provat en gång till, då hade bankomaten ätit upp mitt kort... Det hade varit jobbigt!

.världens bästa land.

Världens bästa land. Var finns det??
Världens bästa land, det är enligt min pappa Säfsen... alltså där jag kommer ifrån och han bor.
Det är en grej vi brukar säga hemma och så, inser nu att det var nog lite för internt för att hamna på bloggen, men nu vet ni... världens bästa land, det ligger i Dalarna!


.midsommar.

Då var man hemma igen efter midsommarfirande i Mariestad.
Det har varit en lång, skön och trevlig helg som jag redan saknar. Vädret var dock inte särskilt trevligt med hård vind och en del regn....*suck*. Kände av en del trötthet under helgen, både jag och N så det var lugnt på festar fronten. I år bangade jag till och med dopp i Vänern efter bastun frammåt nattkvisten.

Det var jättekul att träffa A och M igen också. SIst vi träffade dem fick vi veta att de skulle ha barn och nu syntes det verkligen. Så spännande! Vi fick återigen se bilder på lägenheten de köpt och jag är super nyfiken på den med, den ser såå fin ut!!

Nu ska jag bara slappa och kanske packa upp en del. Det blir en ganska stressig vecka.... På fredag bär det av till världens bästa land!

.tentan.

Berättade jag att jag blev godkänd på tentan?
Jag kände det på mig, för jag tyckte det kändes bra när jag lämnade in, men det är skönt att ha fått svar.

Slötittar lite på Sex and the city medan jag fixar här hemma.... Måste de alltid vara så snygga och ha urschyssta kläder?
Min garderob gapar efter kläder, det är nästan eko där inne... och det är inte för att jag packat... för det var inte mycket jag hittade att packa ner... *suck* Jag vill ha en gareob full med massa kläder!


.stressigt.

Jag måste packa ikväll. Imorgon efter jobbet bär det iväg till Mariestad, eller... imorgon bär det av till Otterbäcken men på fredag åker vi till Mariestad.

N skulle förmodligen se fotbollen i stan. Han lär få packa inatt eller nått...

Nä, här har jag inte tid att hänga... 

Trevlig midsommar på er allihopa!!



.4 år.

Idag firar jag och N fyra år tillsammans. Fyra fantastiska år, och jag hoppas det blir många många fler!
Detta har vi firat med, hör och häpna, blodpudding och bacon i soffan framför det allra första vänneravsnittet. *ler*
N har planerat nått, nån middag eller så som jag inte riktigt vet, men eftersom det är mitt i veckan och det är midsommar till helgen har vi sagt att vi skjuter på det lite. Jag fick en bukett blommor av min älskade idag, och han fick ett par nya ursnygga kalsonger.

Sen har han hämtat min klänning hos sömmerskan och den sitter nu som en smäck.
Provade den andra klänningen också, och den är med ljuvlig... Vilken ska man välja till när? Vi får se... det får tiden utvisa!
Nu ska jag och äksklingen ändå lyxa till vår middag lite med glass till efterrätt.



Skorna jag köpte häromdagen är tydligen inte alls fina utan tantiga, men jag tror jag behåller dem ändå... I kind of like  them.

.superwoman.

Idag känner jag mig som superwoman, eller som att jag borde vara superwoman.
Först till jobbet, där ska jag inte bara vara med barnen utan helst vara trädgårdsmästare också.
Sen när jag åker hem är det helstopp i trafiken så jag får snällt knata hem från gullmarsplan, vilket inte var min plan. Hem och sortera tvätt, ner med ett par och stoppa in i maskinen. Packa in mig själv och handväskan i bilen, åka och handla....komma hem och fortsätta med tvätten, packa upp maten, laga mat.... Nej, laga mat, det orkar jag inte idag.. Här bli mackor till middag idag....
Sen ska man ju helst hinna dammsuga och träna också.... Vi får allt se hur det blir med den saken.... Än är jag nog ingen superwoman....

.tidigt.

Ja, så börjar man jobba imorgon igen. Ovant att behöva gå upp så tidigt som före kl 06.00, men kul att träffa barnen igen!
Men som sagt... det blir nog lite tufft imorgonbitti. Jag borde gå och lägga mig nu på studs för att orka, men dessvärre är jag inte särskillt trött. Kanske tar och borstar tänderna och halvtittar på CSI eller nått sånt.

.charlie wilson´s war.

Det känns som att det var länge sedan jag delade med mig av vad jag sett för film. Ikväll såg vi iallafall den här filmen, som är en sann berättelse. Den var bra, även om jag irriterade mig på att Julia Roberts som är en snygg kvinna hade en otroligt ful frissa i den här filmen som inte passade henne alls. Men både Tom Hanks och Julia gjorde strålande insatser i denna film.


.skor.

Jag måste ha en åsikt... Vad tycker ni om de här skorna??

.jordgubbar.

Mmmm färska jordgubbar och yoghurt till frukost. Det är inte illa det! Så smaskigt!

Har inga direkta planer för dagen, men funderar på att åka till stan en sväng. Några småsaker har man ju som man borde fixa.... Imorgon börjar jag jobba igen, i Djursholm. Det ska bli kul, men ovant att åka så långt och gå upp så tidigt.


.klänningsjakten, sista delen.

Kära bloggläsare!
Ni har under lång tid följt min klänningsjakt, och vissa av er har nu koll på läget, men jag tänker nu ge er den sista uppdateringen....med bilder.

Jag har under en tid väntat på klänningen jag beställt, den har kommit och är nu hos sömmerskan för att tas in lite i axlarna. Ska hämtas nästa vecka. Den har ni sett bild på förr, men jag lägger in en igen.


Den andra klänningen hittade jag på Cayenne i skanstull, som är lite av en favoritbutik. Det är en klänning av märket Object, som jag inte riktigt har koll på... Jag tror att det är ett ganska litet märke, iallafall än så länge, men jag är inte säker. Den klänningen går också i rött och jag tycker den är supersöt. Jag tycker i och för sig att underkjolen som är helt röd syns mer i verkligheten. Det är ganska mycket kjol, och den är tung på galgen vill jag lova... och så tycker jag att den är mer röd än rosa som den är på bilden..... men se, vad fantastisk den är!!


.kvällen.

Vinet smakar bra, men det är bara skräp på TV tycker jag.
Sugen på nått, men vet inte vad.... jordgubbar kanske... passar sig inte så bra med rödvin dock...

.Pernilla & Björn.

Då var man hemma igen, och om sanningen ska fram så är det bäst hemma. =)

Idag gifter sig P med sin älskade B och jag önskar dem en underbar dag, även om det spöregnade i Norrtälje när jag åkte därifrån idag.... Regn på bröllopsdagen ska tydligen betyda ett lyckligt äktenskap så det hoppas jag på.

När jag kom hem idag hade N lagat lite mat, makaroner och köttbullar. Det var uppskattat. Nu ska jag bara njuta av att vara ledig i helgen. Han ska åka in till stan och kolla på fotboll, men jag tror jag skippar det idag. Vädret är ju som sagt sådär.
Kanske jag till och med lyxar till det ikväll med ett glas vin... vi får se...

.rimbo.

Jag har nyss varit ute och sprungit... Det var skönt, men det gick lite trögt idag.... Krampade i högra vaden titt som tätt.

Ringde och sa till pappa att han ska bryta ett ben också, för jag kan ju inte säga Lycka till. Han ska cykla vätternrundan idag nämnligen.

Jag ska strax åka till min kusin, eller han kommer och hämtar upp mig men så följer jag med till Rimbo och kommer hem först imorgon. Det är så långt bort. Tyvärr tror jag dock att N har tagit med sig bussremsan till jobbet. Mitt busskort går  ut idag..... typiskt. Nu måste jag packa.... Vi ses imorrn!


.kommentarer.

När man till och med får kommentarer om att man borde uppdatera sin blogg.... då är det illa... eller?? *glimten i ögat*

Här kommer iallafall en liten uppdatering om vad som hänt sen sist.
Just nu sitter jag och dricker te i min härliga soffa. Det bästa av världar kan man säga. Jag är ganska öm i fötterna efter att ha jobbat hela dagen på Hemtex, utan att ha ett par riktigt bra skor. Kanske man ska ta sig ett litet fotbad? Lite jobbigt att fixa i ordning bara, och egentligen har jag inget bra att ha fotbad i. Jag brukar ta min skurhink, men den är lite trång.... =)
Jag borde verkligen köpa mig ett par schyssta inneskor... de jag har var superbilliga på skopunkten, och är egentligen inte sköna nånstans.... Framförallt hälarna tar stryk känner jag.
Igår var inte en så bra dag. Jag har sedan ett par veckor kännt av mina magproblem mer än vanligt, men igår var det riktigt illa. Kanske borde jag börja äta lite av medicinen igen? Jag tror att jag har drygt en burk kvar, som inte är för gammal.... Jag tror faktiskt att det kan vara idé att ta den ett tag nu....

Näe, nu ska jag njuta av mitt älskade te. Ikväll är det rabarber/grädde.... Mums...

.ensam hemma.

Kanske ska jag börja med att berätta om gårdagen??
Jag skulle ju till Kungsan för att möta upp L med kompisar för att känna på fotbollsstämningen. Ringer henne när jag kliver av tuben och hon säger att jag ska gå längre in i Kungsan och ringa då så ska vi försöka hitta varandra i vimlet. Sure thing! För det första så kommer jag inte ens in i Kungsan för att det var fullt och de inte släppte in fler. Comviq fetstrejkade så det gick inte att ringa eller smsa. Så där stod jag, mitt i fotbollsvimmlet, totalt ointresserad av fotboll och enbart där för att träffa min kompis.... Vad göra? Sitta ner å gråta typ....
Efter drygt 45 minuter valde jag att åka hem, väl på tåget fick vi tag på varandra och jag hoppade av tåget vid slussen och så möttes vi upp på väg till skeppsbron. En timme efter utsatt tid hittade vi varandra, och jag kom till pausen i matchen. Väl där var det kul, men innan så var jag nästan på väg att gråta.....

Ikväll är jag ensam hemma. N är på invigning av LFs butik vid stureplan. Han blir nog inte jättesen, men middagen får jag nog äta ensam. Är sjukt sugen på potatismos av någon anledning....


.tvättråd.

Så att vi alla är överens vill jag bara säga, tvättråden är bra att följa.
Jag tog för givet att man läste dem när man stötte på ett nytt plagg i tvätthögen. Det var ganska naivt av mig att tro det. Jag har precis stått och försökt dra ut mitt nya linne, som jag handlade förra veckan och har använt en gång, för att det krympt i tvätten och nu förmodligen är för litet. Så jävla besviken blir jag. Det kostade inte en förmögenhet, men det spelar ingen roll... Jag har ändå inte råd att köpa kläder som jag sen får slänga eller ge bort efter första tvätten för att man varit slarvig. Just nu är jag lite besviken.... Jag blötte upp linnet och drog lite extra i det, men förmodligen är det kört ändå... *suck*
Så till alla er där ute.... Läs tvättråden!!


.hata hata hata.

Jag hatar hatar hatar när saker inte funkar, eller när det inte finns vettiga förklaringar. Tro mig, jag älskar min nya telefon, men själva instruktionsboken är under ALL kritik!! Där står inte ens hälften av vad man behöver veta, och hur man ordnar en simpel liten spellista går inte för sitt liv att läsa nånstans.... och dataprogrammet fungerar säkert alldeles utmärkt, men det finns inga instruktioner för den heller. Gissa om jag är på dåligt humör nu. I två månaders tid har jag försökt få in den där jävla ljudboken i min telefon så jag kan lyssna på den, för jag tror den är bra.... men än har jag inte lyckats... Hur svårt kan det vara?? Jag såg verkligen fram emot att lyssna på boken imorgon, men nu känns det som att jag borde skita i det helt då den av någon anledning blev helt raderad från telefonen och jag nu måste börja om från början....
Jag var trött, men nu är jag så förbannad att jag förmodligen inte kommer somna före 03. *suck*

.avklarat.

Då var städningen avklarad. Jag har varit såå duktig! Har till och med städat i garedoben och organiserat om lite... Hur jag än gör blir det inte riktigt bra, men det får duga. Har också duschat av alla växterna. Jag känner att jag varit duktig idag.

Min cykel sitter tyvärr fast i en annan cykel i ett lås nere i källaren, tyvärr. Vet inte hur jag ska göra för att få loss den. *suck* Jag hade ju tänkt börja cykla, men det går ju inte nu!


.dagsläget.

Igår vad jag och N på inflyttningsfest. Vi hade tillsammans med några andra par lagt ihop pengar till present så de fick som ett helt set med trädgårdsprylar av oss. Gräsklippare, krattor, gräsfrön, andra frön, handskar, pool, mm mm. Det var kul. festen var trevlig och det bjuds på både skumpa, vin, öl och hamburgare. Urmycket barn var det där också. det vimlade av dem, trodde nästan ett tag att det bara var vi som inte hade med oss några, men det var faktiskt några till som var barnlösa på denna festen. Träffade lilla L också som blev född i början på april. Ursöt, vad annars??!! Han fick sitta hos mig en stund och vi snackade lite men sen somnade han och där fick han ligga ett tag då. Så mysigt!!  Nu får vi bara hoppas att vi kan träffa dem snart igen.


Idag hade jag tänkt gå ut och sola, men det är så molningt idag så jag struntar i det. Skulle behöva städa här hemma.... men hur kul är det?? Men jag antar att det får bli projektet för dagen, efter att jag ätit nått... Hungrig!




.godmorgon.

Godmorgon på er kära bloggläsare. Jag har precis ätit frukost och ska strax borsta tänderna och fara till jobbet. Idag är en sån där dag när man har fullt upp. Först jobb, sen hem och skynda sig att byta om och så för att sen åka på inflyttningsfest. Det ska bli kul, och vi har samlat ihop till en kul present, men jag tänkter ännu inte avslöja vad det är.

Nu måste jag nog sticka. Ciao!!


.grilla.

Ikväll ska jag och N grilla. Fläskfilén ligger i en rödvinsmarinad och gottar till sig. Vädret är ju underbart så det blir kanon att grilla ikväll. Vi grillade igår också, men då blev det hamburgare. Idag har vi varit och köpt ett nytt cykellås till min cykel och en pump och lite sånt. Men våra cyklar sitter i dagsläget i samma lås som vi inte har nån nyckel till, så vi måste få upp det också på nått sätt. Min tanke är att jag ska börja cykla till jobbet ( i fältöversten, inte djursholm). Jag hittar dock inte så bra i stan så vi får väl se hur det går... Haha. Jag skulle verkligen behöva en ny cykelhjälm också då den jag har är knallgul med Länsförsäkringar som text på. Inte alls snygg!





.skönt.

Åh en sån underbar dag. Åkte till gamla jobbet imorse och har varit där idag. Jättekul att träffa barnen igen.
När jag kom hem grillade jag och darlingen. Hamburgare var han sugen på idag och hade varit och handlat. Min klänning har kommit också och den är såå fin!!! Men så klart inte perfekt.... men jag behåller den nog ändå. Den behöver sys in lite i axlarna, men det ska jag väll kunna hitta nån som vill göra för en slant??
Nu har jag två fina klänningar inför sommarens bröllop. Jag hade bara tänkt köpa en, men nu blev det två. Det kommer nog fler tillfällen att använda dem känner jag på mig.




Nu har jag nyss kommit ut ur duschen, jag satt länge idag och det var sååå skönt!! Jag är lite filmsugen, men darling är lite febrig så jag vet inte om han orkar. Vi får se.

.skattepengarna.

Idag kom skattepengarna. Yihoo! Det var varmt välkommna till mitt lilla konto. =)


.dagen D.

Så var den stora dagen över. Tentan som jag bävade så för tror jag gick ganska bra. Det kändes iallafall bra när jag satt där och skrev. Mellan 09 och 13 befann jag mig i aulan, och tänkte så det nästan knakade... Haha, nej men i ärlighetens namn så kände jag mig glad när jag gick därifrån och nöjd med min insats, så det borde räcka till ett godkänd.


Efter tentan drog jag och
M in till Kungsan där vi käkade lite mat och drack cider... Sen slank nog en glass ner också... Det får man när man precis har fått sommarlov och skrivit en lång tenta.

Imorgon blir det att jobba. Mitt gamla jobb saknade två pers imorgon så där kommer jag som räddaren i nöden. Ska bli kul att träffa ungarna igen! Jag saknar dem...

Ikväll tänker jag bara njuta av mitt sommarlov!

.TENTA.

Nu sticker jag till tentan!   Håll tummarna för allt vad ni är värda! 
Senaste klockan 14 idag börjar mitt sommarlov!!!!

.imorgon=tenta.

Imorgon går tentan av stapeln och jag hoppas att ni alla håller tummarna för mig. Mellan 09 och 14 har jag på mig att plita ihop en tenta om Skinner, Piaget och Vygotsky utifrån den uppgift som sätts i mina händer imorgon.
Jag har idag köpt en baguette så imorgon ska jag fixa ihop en schysst macka. Sedan har jag köpt lite godis också, ifall att blodsockerfallet blir för påtagligt.


Önska mig lycka til!!

.lunch.

Lunch ska nu intagas och i eftermiddag drar jag till sollentuna för en pluggdate med E.
Måtte det sitta imorgon!


.frukost.

God morgon! Här sitter jag och äter min frukost. När jag är klar med den tänker jag packa min väska med skolgrejer (tentan är imorgon!!) och gå ut i parken och sätta mig och plugga. Läsa, läsa, läsa är det enda som ligger på schemat idag.

Semsesterplanerna är i full gång... men vi har ganska sen semester, vecka 33 och 34 är det inte så många fler än vi som är lediga... Så vi får se vad vi hittar på, det är ju roligt att semestra med kompisar, men som sagt.... just ingen som har semester då..... Iallafall ska vi nog åka till Varberg i vecka 33. Vi får se om nån följer med eller om vi åker ensamma... det visar sig nog snart....

Här får ni en bild på varbergs fästning och kallbadhus där jag och N faktiskt var för nått år sedan på blixtvisit. Vi tältade nämnligen i Falkenberg då.


.bilderna.

Idag damp det ner ett månadsnytt från Krebs i min mailbox. Först kunde jag inte läsa det, men efter att ha markerat det som säkert var det inga problem... och där var det ju! Mitt kök!!





.pluggmaraton del 2.

Idag gick jag upp tidigt (07.00) för att komma igång med pluggandet, och det har gått över förväntan! Först satt jag hemma och pluggade, men vid 09 snåret gick jag ut till parken och slog mig ner i gräset. Har varit där sedan dess. Nu var jag tvungen att gå hem då blåsan kändes full och jag börjar bli hungrig. Dags att fixa lite lunch. Men efter lunchen kanske jag går tillbaka. Vi får se, det är ju inte världens mysigaste ställe att vara på, men enda stället nära där jag kan hitta sol före kl 15.

Idag har jag inte så mycket på schemat mer än plugg, mer än att jag ska på fotvård vid 15. Ska bli skönt att få lite fixade fötter inför sommaren!

Sen behöver jag handla också, annars har vi ingen frukost imorgon... det fanns knappt nån idag.
Sen blir det nog mer plugg, men jag börjar faktiskt tro att jag kan det här nu.... lite kaxigt sagt, och jag hoppas verkligen att det är så, och inte bara att jag kan det utan att jag kan använda det. Det är det som är viktigt!

.pluggmaraton.

Imorgonbittit börjar mitt pluggmaraton. På onsdag är tentan.
Jag är nervös! Skinner, Piaget och Vygotsky. Kan jag verkligen deras teorier om lärande??? Kan jag det tillräckligt bra??
Hur kan vissa vara så lugna inför tentan?? Varför kan inte jag få vara det??
Hoppas, hoppas, hoppas verkligen att jag klarar det!!


Nu ska jag gå och sussa, så att jag orkar med allt plugg imorgon! är det fint väder kanske jag tar med mig böckerna till parken och sätter mig där i solen och pluggar... Det kan ju vara trevligt kanske....

Gonatt på er!

.juno.

Ikväll har jag och N sett Juno. Jag tyckte den var bra. Inte superduperbra, men bra och helt klart sevärd. 16 år och gravid är Juno, och hon har inga lätta beslut framför sig...


.msn.

Mitt msn har den senaste tiden krånglat som bara den och jag skickar när jag är offline en massa konstiga länkar till folk. Jättekonstigt. Jag har testat massor av saker för att bli av med skiten men inget har hittills hjälpt, men jag hoppas det gör det nu. Nu har jag ominstallerat det, bytt lösenord och N har fixat massor med en massa saker. Så nu borde det väl sluta tycker jag!!


.uttråkad.

Idag är jag uttråkad. Har inte gjort ett skit på hela dagen typ. Varför? För att jag fortfarande väntar på vad min kära sambo har lust att göra. Varför gör jag så här varenda helg?? *suck*