.the bucket list.

Grym film vi såg ikväll. Morgan Freeman, kan det bli annat än bra? Och Jack Nicholson, med sitt speciellt uttryck.  Se filmen, det är allt jag har att säga.


.snö.

Häromdagen berättade jag om snön som jag saknar. Nu har den kommit, iallafall där hemma. Pappa och lillebror har till och med åkt skoter idag. I systers blogg kan ni se hur mycket snö det kommit. Åh, hoppas det finns massa trevlig snö över julen...

.koncentration.

Så nära målet, men ändå så långt borta. Har dryga 70 sidor kvar i boken om utomhusdidaktik, men just nu går inte ett enda ord in. Min granne har kommit hem från jobbet och spelar musik på hög nivå. Det låter som att han är här inne i princip, och det är ingen musik jag uppskattar heller...*suck* Nu vill jag flytta, och på tal om flytt så har jag bokat flyttstädning idag.... Lat, jag vet....

.halvvägs.

Halva boken är läst, en del av gruppinlämningen är påbörjad och jag har precis ätit lunch. Det fick bli det som fanns kvar av min pastapesto-sallad. Smakade bra. Vet inte riktigt vad jag ska laga till middag ikväll, det har jag funderat på. Det kanske blir lite paj...
Nu ska jag nog läsa lite till innan jag svidar om och åker och lämnar tillbaka byxorna.


.utomhusdidaktik.

Planen för dagen är att läsa så mycket som bara går i boken utomhusdidaktik. Helst hela. Jag ska också ta mig iväg till slagsta och lämna tillbaka regnbyxorna jag köpte där men som inte var så bra. Igår kom det ett Ikeablad med massa julpynt i. Ojoj, vad det suger att ta en sväng förbi där. Ska jag åka till slagsta åker jag dessutom förbi, det är ingen omväg. Det är något speciellt med jul och julpynt. Jag fullkomligt älskar det! I år blir det väl inte så mycket pyntande eftersom vi ska flytta, men vi får se.. Kanske hinner man få upp nått innan jul? Och massa fint julklapps och presentpapper fanns det också... och det behöver vi faktiskt. =) Vi kommer nog behöva någon mer ljusstake eller så också, och julgranspynt, mitt absoluta favorit.

.trött.

Frisk luft gör en trött. Jag ska gå och lägga mig nu. Kommer somna på stört! Ska se till att mysa lite först...
Godnatt!


.vicky christina barcelona.

Ikväll var jag som sagt på bio. Det var urtrevligt. Filmen var dock inte riktigt i min smak. Woody Allen, jag är inte hans största fan. Filmen var helt ok, men han har en tendens att överdriva extremt.. och det gillar jag inte ritkigt, det blir så krystat.





.bosses backe del II.

Då har man återigen spenderat en dag ute på Värmdö och bosses backe. Det har varit kul. Vi har lekt en massa lekar och gjort olika aktiviteter... bland annat pinnbröd. Jag gjorde dock inget för det fanns aldrig glöd, bara öppen eld... men det var många andra som gjorde. Mot slutet så regnade det lite, men det gjorde ju inget för jag har ju så grymma kläder nu. Jag tog också på mig vinterkängorna imorse. Kände mig asdum när jag klev på tunnelbanan i min utstyrsel och mina klumpfötter, men jag är glad att jag tog dem. Jag har inte frysit en sekund idag... eller jo, lite om händerna när vi käkade, men inte annars....

Strax ska jag åka till stan och fika och gå på bio med L som var med i kören jag var med i förut. Det ska bli kul att ses igen.

.sängdags.

Tiden går så snabbt om dagarna. Jösses, jag hinner knappt fatta att jag ska gå upp förrän det är dags att tvätta sig och hoppa i säng. Imorgon kommer jag säkert vara helt slut efter en heldag på stan, men det hindrar mig inte från att gå på bio med L. Tur att det är hemstudier på fredag, då kan man sova ut.... Eller ja, jag är ju ganska dålig på det, men jag har möjlighet iallafall. Nu ska jag iallafall gå och lägga mig, för imorgon blir det till att hoppa upp tidigt tidigt...

Har ett tag haft en lätt hemlängtan... hem till skogen... och faktiskt, efter vintern.... Men då menar jag riktig vinter, en sån vinter som inte finns i Stockholm.


.regnbyxor och fleece.

Idag köpte jag mig ett par regnbyxor, och än är jag nöjd. Det blev ett par Didriksson. De var bra för de var inte så hysteriska långa från början och hade dessutom dragsko i benslutet. Jag tror de blir toppen! Kostade mindre än Haglöfsen jag tittade på, men ändå en hel del pengar. 600 kr är en del faktiskt. Men jag ser det som en investering för framtiden. Jag fyndade en fleecetröja också, den var nedsatt med 200 kr. Jag har ingen fleecetröja alls så det var bra också. Nu ska jag väl ändå vara klädd för att vistas i skog och mark?

Imorgon blir det en heldag i skogen och det ska bli kul. Det enda jag funderat på är vad tusan jag ska ha på fötterna. Frös igår när jag hade gummistövlar, trots både ullstrumpor och raggsockor. Man skulle kanske ha ett par schyssta kängor också, men nu är budgeten redan spräckt... Jag har ju vinterkängor, men de är ju enorma och jättevarma! De klarar 38 minusgrader... men det lutar faktiskt åt att jag tar dem på mig imorgon. Om jag ska vara i skogen hela dagen så vill jag inte frysa. Det har man gjort förr så det räcker...


.bosses backe.

Idag har vi varit ute vid bosses backe på Värmdö. Där har vi lekt lekar och haft roligt tillsammans. Bland annat så fick vi en inomhuslek per grupp som skulle göras om så att den passade att leka ute.. Min grupp hade en lek som heter Äppelgumman. Vi hade kul.

När jag kom hem kastade jag i mig lite mat, och tog därefter en dusch. Snacka om att man luktade brasa.... Därefter packade jag in mig själv i bilen och åkte till Alvik där jag skulle köpa ett köksbord jag hittat på blocket. Bordet hade dock en ganska stor gulbrun fläck på skivan så jag struntade i det. Eftersom jag ändå hade bilen och var ute och far så drog jag till Slagsta där jag hört att de skulle ha stor rea på den friluftslivbutiken de hade där. De hade de också! Jag köpte ett par brallor, men även dessa ganska tighta så än har jag inte riktigt bestämt mig om jag ska behålla dem... Ganska långt att åka för att lämna tillbaka dem bara, men de var 300 kr billigare.... men ganska urplockat på storlekar.... Vi får se, kanske behöver jag prova en annan storlek inne i stan, ska försöka göra det imorgon... Det är trots allt mycket pengar det handlar om..... Men ni känner väl mig vid det här laget, jag är en flitig användare av öppet köp.

.prison break.

Prison break är tillbaka och ingen är lyckligare än jag. Jag börjar i och för sig tycka att det aldrig tar slut, men samtidigt så kan jag inte sluta följa det. Märklig känsla.



Nu ska jag gå och nana så jag orkar med morgondagen. En utedag nånstans på Värmdö.
Jag ska dessutom ta mig till Bromma och hämta ett köksbord jag hittat på blocket. Nu ska jag bara försöka få vårt sålt också....  Hur svårt kan det va?

.regnbyxor.

Idag efter kursintrot åkte jag in till stan och mitt mission var att hitta nya regnkläder. Har en Haflöfsjacka som fungerar utmärkt, men inga byxor till. Det regnställ jag införskaffade i början av seklet verkar ha blivit för gammalt för det läckte som ett såll i sommras när jag cyklade till jobbet. Min tanke var alltså att försöka hitta ett par byxor i samma serie som min jacka. Ja, jag vet... onödigt dyrt, men jag vet av erfarenhet att det är värt det när det gäller vissa kläder.

Väl i affären hittar jag exakt de byxorna som hör till min jacka, och jag provar. Som vanligt finns det ju inga som passar så där jättebra.... De som sitter bra över rumpan är 2 dm för långa, och jag överdriver inte. De som bara är lite för långa sitter å andra sidan astight över rumpan. Å där står jag... jag väger för och nackdelar mot varandra. Väääldigt långa byxor eller vääldigt tighta byxor. Till slut väljer jag de tighta. Efter att ha testat hemma framför en vettig spegel har jag ångrat mig. Tur att öppet köp finns! Ska ta mig till den där affären snarast, imorgon hinner jag nog inte, men på onsdag. Då ska jag nog testa herrbyxorna och kolla om det finns några som är lite lösare runt rumpan men inte hundra meter för långa. Annars får man väl lämna in till sömmerska.... men det är också svår, det är ju speciella material och vissa av dem ska limmas och sys om jag förstått det hela rätt... Ja, det här ska undersökas. Med tanke på min nya kurs är det av största vikt att jag hittar ett par passande byxor snart!


.natur, äventyr och rörelse.

Idag började den nya kursen. Det kommer bli en tuff hösttermin tror jag, men jag tror också att det kommer bli väldigt kul!

Jag är lite nervös inför livräddningen vi ska göra. Hur tusan ska jag ta mig ner till botten av en pol och dra upp en docka på land och dessutom på rätt sätt och rätt tid... Det får nog bli en tur till simhallen och tjuvträna lite på det...

.untraceable.

Ikväl såg vi en ganska hemsk film. Den var okej, men samtidigt ganska förutsägbar... Har man inget bättre för sig kan man ju kolla, om inte annat så kan man ställa sig frågan vad internet gör med våra liv?


.jag gillar också listor.

Du har....
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
(x) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 11

Du …
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder foundation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
(x) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 2

Du har…
( ) Tonat håret
(x) Färgat håret 
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 2

Totalt: 15

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

.seg.

Vilken trevlig kväll det var igår. Vi lagade tapas (läs 11 rätter), det tog tid men var helt klart värt det när det äntligen var klart. Det var en trevlig kväll helt enkelt....
Nu är man lite sliten.... det blev ju rätt sent.. Sambon sover fortfarande. Jag har varit vaken ett tag, men är trött... fast inte så trött att jag kan somna om.

Lägenheten är som vanligt i kaos, det ska bli skönt när dagen kommer och vi verkligen flyttar ifrån det här....

PS: Hoppas att ni alla kommit ihåg att ställa om klockan idag.

.bort ikväll.

Ganska otippat blev vi bortbjudna ikväll. Ska bli kul att träffa lite folk och vara på en barnfri fest. Kanske blir det till och med utgång??  Ingen som vet.... inte än iallafall. Har inget riktigt bra att ha på mig. Det fick bli jeans och en topp, det får duga även om man inte känner sig så där uppklädd som man skulle vilja... men men. Sånt är livet. Vet inte vad jag ska ha för skor på mig heller.... De jag köpte på semestern skulle passa finfint, men om vi ska ut ikväll orkar jag inte det. För hög klack, och jag har inte gått så mycket i dem så att de är ordentligt ingådda än. Undrar var mitt busskort är, och när nästa buss går? Det tar ett tag att ta sig till Fridhemsplan ändå....

.ensam hemma.

Då var man ensam hemma igen.... Ända sedan prinsen fick den nya butiken så känns det som att jag knappt hinner se honom... det är mycket jobb.... men nu tycker jag att han får komma hem snart...

Dagen har jag idag spenderat på stan med H. Det var kul. Vi fikade, shoppade och pratade av oss. Jättetrevligt. Vi hittade en del kläder till mini b som hon kallar bebisen i magen och jag köpte vinterskor. Jag köpte faktiskt två par, ett par stövlar och ett par låga. Vet inte riktigt om jag har råd med det egentligen, men jag behöver det. Egentligen behöver jag fler skor ändå. Skulle behöva ett par sneakers också....


.kuligt.

Allvarligt. Såg en av dessa i en kompis blogg. Har inte sett den förut, var ju bara så kul så jag var tvungen att ta med den i min blogg med.... plus att jag hittade en till...hihihihi....


.träning.

Träningen har verkligen blivit efter denna veckan.... Här har man skjutit på sånna planer för att sälja möbler och annat, en del har dock haft fräckheten att inte ens dyka upp.... Idag blir det ingen träning heller då jag ska till stan och träffa H och ikväll vill jag umgås med min prins som jag nästan inte sett röken av på hela veckan.
Nu ska jag ta tag i disken, sen ska jag duscha och efter det ska jag kanske läsa lite mer i den nya kurslitteraturen...


Kanske ska man kolla lite efter vinterskor på stan idag. Idag droppar ju både csn och lönen in. Inte för att man blir rik för det, de pengarna är ju nästan slut innan de sitter på kontot, men vinterskor måste jag ha oavsett. Vet inte riktigt vad jag vill ha bara... Eller jo det vet jag, jag vill ha ett par stövlar och ett par typ sportigare kängor eller så... men två par, det vet jag redan nu att jag inte kommer att ha råd med...

.kväll.

Så sitter jag här och det är kväll igen....
Jag tänker strax borsta tänderna och göra mig klar för natten....sedan ska jag smyga ner i sängen och mysa.... så gott det går när man är ensam hemma. Sambon är på nån middag med jobbet ikväll. Sen han fick sin butik ser jag inte så mycket av honom här hemma... det är baksidan av medaljen, eller vad är det man brukar säga?
Imorgon ska jag träffa min väldigt gravida kompis H. Det var inte så länge sedan vi sågs, men det händer mycket på några veckor.... Ska bli spännande att se... Jag tror hon spanat in ett café som har grym morotskaka, eftersom jag gått och trånat efter det i typ en vecka.... Hehe.

Nä... godnatt på er!

.fynd.

Idag har jag fyndat julklappar.... Tänker inte avslöja mer än så, men jag är nöjd!

.jobb.

Vad skönt det är att jag känner mig så gott som klar med min tenta. Idag fick jag ett sms med en fråga om jag kan jobba i Huddinge igen imorgon, och det kan jag i och med att jag kommit så långt med tentan. Goodie. More money... Julklappspengar kanske... Åh vad jag längtar till julen. Både jag och sambon ska dock jobba på julafton. Det är inte direkt det roligaste, men några är vi som måste göra det också.
Julpyntandet å andra sidan blir det inte så mycket av i år. Det blir jag lite ledsen över. Jag älskar att julpynta, men nu ska vi ju flytta i mitten av december.....

Nu blir det läggdags. Ciao!

.fetaostgratinerad lax med soltorkade tomater.



Idag gjorde jag ett laxrecept som jag gått och funderat på några dagar. Känner mig så stolt att jag hittade på det helt själv. Någon annan har säkert gjort det nån gång, det kan inte jag veta.
Hittar inte sladden till kameran, så bild får ni klara er utan. Lita bara på att det var urgott!

2 portioner
2 laxfiléer
ca 70gram fetaost
soltorkade tomater
ca 1 dl turkisk yoghurt
salt och peppar

Sätt på ugnen på 200 grader. Medan du väntar på att den ska bli varm så skär du de soltorkade tomaterna i mindre bitar och lägg dessa i en skål. Smula fetaost ner i skålen och blanda ner yogurten. Gör detta till en röra och smaka av med salt och peppar.  Smörj en ugnsfast form med lite olja och lägg ner laxen där. Bred på fetaoströran och ställ in i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Under tiden det står i ugnen så kokar du bulgur i lite grönsaksbuljong (själv använder jag en buljong som inte innehåller msg).
Till detta serverades idag en god vitkålssallad.
Mums!

.braigt.

Måste fixa ett Mini Anne utbildningspaket inför nästa kurs.... det var lättare än jag trodde.... Slog en signal hem och behöver skicka en påminnelse på fredag så ska det skickas med posten till mig. Tackar! Där sparade jag några slantar... Mycket braigt! Böckerna till kursen är dyra nog som det är.... och så är det dags att tnka på julklappar också. Jag har faktiskt redan fixat en. Så här tidigt har jag aldrig varit ute förut, men det känns bra... blir inte så mycket julklappar i år... det ska ju flyttas också.

.orkar inte.

Fy fasiken! Ska jag bo i det här kaoset i nästan två månader till?? Det kommer jag aldrig palla. Här är totalkaos. Det står kartonger och saker överallt.... Det innebär att det också är ganska svårt att dammsuga vilket i sig leder till att det känns ännu smutsigare... *suck*

Nu har jag paus från tentan. Den är börjar arta sig.... tror jag... eller hoppas jag! Har bara en halv sida kvar att skriva på, och nu ska jag fundera lite så jag får en bra avslutning. Medans jag funderar ska jag gå upp på vinden och sortera det sista, och leta reda på servisen som jag lovat S att hon kan få om hon vill.


.frukost.

Frukosten är precis intagen och det blev en vääldigt god fruktsallad med yoghurt till. Mangon kunde ha varit lite mer mogen, men den dög. Hade dessutom i granatäpple. Det är ju såå gott!

Nu ska jag surfa runt på nätet en kvart och sedan ska den där hemtentan fixas till. Planerna efter det är att ta sig upp på vinden och sortera upp det sista där uppe.

.nattis.

Phu, vilken dag! Jag har gjort massor, men ändå inte riktigt hunnit med allt jag hade planerat... och än är jag inte klar med tentan heller.... men mitt mål är att den blir klar imorgon.

Nu har jag precis lagt ut vårt köksbord på blocket. Vi vill ha ett lika dant fast ett mindre runt istället. Vi har ju köpt ett matsalsbord så då räcker det med ett mindre bord i köket. Så man kan äta frukost där iallafall....



Nu ska jag borsta gaddarna och slänga mig i sängen. Nattis!

.dagens snabba.

Såg idag att S publicerat dagens snabba. Kul ide tyckte jag och härmades genast.

Humör: Bara finfint.
Gjort: Tagit sovmorgon, ätit frukost, ringt på en annonns om köksbord, skrivit på min tenta.
Planer: Fortsätta skriva på min tenta.
Ser på: Skärmen....
Lyssnar på: Mix Megapol
Läser: Det jag skriver nu...
Bästa: Att ha blivit av med lite skrot.
Sämsta: Att jag är pank, som vanligt....
Väder: Molnigt, kallt med andra ord... höstväder.

.sovmorgon och tentaångest.

Idag tog jag mig själv sovmorgon och sov ända till 08.30. Skönt. Idag är det tentaskrivande som står på schemat... Jag har skrivit ganska mycket, men är inte alls säker på att det är bra.... Vi får se hur det slutar. Hur som helst ska det bli skönt när den är inlämnad för då är kursen över....

.men åh.

Veckans tabbe!
...och det är bara måndag än....
Idag hade jag planerat att träna. Jag hade bokat in mig på 17.30 passet för då skulle det passa ganska bra att åka direkt från skolan till träningen. Vi slutade dock tidigare idag, och fick gå vid 15 istället för 16. Jag som bestämt mig för att träna ringde genast och bokade om mig så jag skulle få en plats på 16.30 passet istället. Jag sätter mig på tunnelbanan och börjar färden mot högdalen och träningen... Jag kommer dit och går in i omklädningsrummet. Väl där vänder jag i princip ut och in på min sportbag men ingenstans kan jag finna min sportbh och jag börjar svagt misstänka att den ligger bland den rena tvätten hemma..... Och allvarligt, man kan inte träna utan sporetbh. Så jag packade ihop mitt pick och pack och åkte hem... men jag kommer nog inte åka tillbaka idag..... Nu har jag tappat lusten....


.tid.

Idag har jag seminarie på en så konstig tid. 11-16. Då måste man ha med sig lunch, för annars avlider man. Tror jag har några matlådor i frysen iallafall.... Vi ska ha gensvarsarbete idag. På måndag ska examinationen lämnas in.... Jag har skrivit ganska mycket, men känner mig inte alls säker på att det är bra, och då är det inte så kul att visa upp det heller... men, men.... det är bara att ta det idag.


.the kite runner.

Det blev en film ikväll. En mycket bra film. En gripande historia från början till slut. En sorglig historia men med ett inte lika sorgligt slut. En historia om evig vänskap.


.lampa.

Den bruna sköna lampan jag köpt till vårt nya sovrum är godkänd! Wihoo! Det ska firas..... =)

Nu är sängen och tvbänken såld. Nu är det bara soffbordet kvar... Känns så skönt att ha blivit av med lite skrot. Min kära syster J påpekade dock att jag kunde ge bort skrotet i julklapp så slipper jag köpa... Verkar som att hon får ett soffbord i julklapp... Hehe.
I och med försäljningen har jag  finansierat ett skrivbord till oss och den nya lägenheten... det känns bra...

Jag har nyss hämtat N och T vid gullmarsplan. De är slitna efter en weekend i Prag, men de verkar ha haft kul.

Nu är jag hungrig och jag har planerat tacos till middag.... men det är mysigare att äta senare....


.middag.

Som gräsänka får man se till att hålla sig sysselsatt och det har jag gjort i helgen. Jag har jobbat, sålt möbler och varit på middag. Middagen var igår och det var mycket trevligt att träffas igen. Det blir inte så ofta....

Tack för en trevlig kväll!


.parkering.

Har nyss insett att jag behöver ta bilen till Huddinge för att kunna åka på middag ikväll utan att stressa ihjäl mig själv. Detta innebar mer problem än jag trodde.... Parkeringen är nämnligen bara 3 timmar i parkeringshuset. Jag ringde precis till butiken och frågade om de visste någonstans man kunde parkera på gatan eller så, men det var tydligen svårt med det.
Till slut kom vi fram till att jag får ställa mig i garaget och sedan springa iväg och parkera om den.... Trist men vad ska man göra?


.trött.

Känner mig sjukt trött.... Håller nästan på att somna med datorn i knäet. Hallå! Klockan är inte ens 21. Måste vara träningen och släpandet av Billy som sugit musten ur mig. Jag ska nog faktiskt ta och borsta gaddarna och lägga mig och mysa i sängen. Imorgon ska jag ju jobba också, fast inte i min butik utan jag ska gästspela i Huddinge...

.barnskrik.

Igår när jag gick och la mig var barnskirk det enda jag hörde. Våra grannar har nyss fått barn och skriket har väl inte så många ställen att ta vägen på de där 36 kvm eller vad de nu har.... Egentligen var det inte så störande, men eftersom prinsen min är bortrest så var det verkligen dödstyst i min lägenhet och det enda jag hörde var barnskrik.

Nu ska jag kolla på csi och käka ostbågar... Det där vinet som jag och N drack sist hade varit gott till.....


.träna.

Det känns skönt. Ett par ska komma och hämta bokhyllan ikväll, men de kommer först vid 19 så jag hinner åka och träna det där passet jag hade bokat in ikväll...
På söndag kommer en annan och köper sängen. Ska bli skönt att få bort lite. Nu är det soffbord och tvbänk kvar...
Sölve hörde aldrig av sig igen angående bordet tyvärr...


.skrot.

Det verkar som att jag kan bli av med lite skrot iallafall... Väntar i skrivande stund på att en ska ringa och boka in tid för att hämta bokhyllan (som står på vinden). Hoppas bara att det inte blir att krocka med träningspasset som jag hade tänkt gå på ikväll..... 

.missade.

Efter den förvirrade morgonen när jag gick upp en timme tidigare än nödvändigt så kom jag iallafall iväg till skolan. Hade en överraskande bra föreläsning. Jobbet ringde också och jag ryckte in och har jobbat hela eftermiddagen.
Annonseringen på eniro har varit tyst, så jag kastade ut sakerna på blocket också. Efter bara 20 min ringde en kvinna och var intresserad. På lördag ska hon komma och titta/hämta den... I och för sig ligger den ute billigt, för jag trodde inte jag skulle bli av med den annars...
Egentligen vill jag inte sälja min säng då den är av hög kvalitet, men vi har helt enkelt inte plats för den. Varken nu eller i den andra lägenheten....

Vi får se vad som händer på lördag....

Blev så glad när jag såg att Heros gick på TV. Trodde att det började, men ack så fel jag hade. Det började ju 21 så det enda jag såg var slutet.... Ah!


.tidig.

Jag insåg precis att jag klivit up en hel timme för tidigt idag. *suck* Det var jävligt tungt att gå upp idag så den timmen hade varit välkommen.... Aja, nu får jag sitta här i kaoset. Kanske ska jag slå ett öga på examinationen som jag inte blir klok på...


.gräsänka.

Idag är det torsdag och min prins åker till Prag och kommer inte hem förrän på söndag. Jag kommer att vara ensam hemma så länge. Jag tycker redan att det är tråkigt, och än har han inte riktigt åkt.... Nån kväll kommer jag att äta ostbågar.. det har jag laddat upp med. N tycker det är så äckligt och luktar äsckligt så det  är normalt förbjudet i huset... men ensam hemma, vad ska man göra??


Och för er som inte vet vad gräsänka betyder kan klicka här.

.kaoset.

Bjuder på en liten bild om hur kaoset ter sig.....


.vårterminen.

Kurserna inför vårterminen är nu sökta.... eller jag sökte faktiskt i helgen, men insåg att jag glömt att skriva om det.
I vår ska jag läsa två kurser som ingår i det allmänna utbildningsblocket och sedan ska jag skriva min C-uppsats.
Jag erkänner, att skriva en C-uppsats skrämmer mig. Jättemycket! Men samtidigt tror jag att det kommer bli väldigt roligt. Förhoppningsvis den mest givande tiden under hela utbildningen.... det är vad jag hoppas på iallafall.
Lite trögt är det kanske att ha en hel termin kvar att läsa sedan efter C-uppsatsen, men på nått sätt så ser jag det som att det ska bli skönt att bli av med uppsatsen. Jag borde inte känna så, men det är nog för att det nästan skrämmer livet ur mig...


.kaos.

Då har livet blivit kaos. Jag förstod att kommande flytt skulle innebära en del kaos, men jag visste inte att den skulle börja redan nu.... Här står möbler högt och lågt, och ja, det är mitt eget fel... jag hämtade det själv på vinden igår, men jag hoppas ju bli av med det snart. Igår fick prinsen min sin nya dator vilket ledde till kartonger lite här och var och tillråga på det kom vårt nya matbord och stolar idag vilket ledde till ytterligare 5 kartonger som nu står så staplade det går efter väggen. Man kan knappt gå här.. och då har vi inet ens börjat packa... Undrar hur detta ska sluta?


.ångrar mig.

Okej, jag ångrar mig angående examinationen. Tre och en halv sida är fyllda, men med vad? Och hur ska jag gå vidare?

.plan.

Dagens plan går ut på att jobba hårt med examinationen. Jag ska också hålla mig hemma och ta emot vårt nya matbord samt eventuellt sälja vårt gamla soffbord som jag kånkade ner från vinden igår. Det ringde nämnligen en man igårkväll och var intresserad... Jag har i och för sig lagt ut det tokbilligt, men jag vill ju mest bli av med det.... Vi har inte plats att ta med oss en massa möbler som vi inte ska ha i lägenheten. Förrådet är inte så stort.

På tal om den här examinationen börjar jag bli ganska nervös inför den. Har jag missuppfattat hela uppgiften? Vad har jag missat eftersom jag tycker att det är ganska lätt?? Det är egentligen bara en eller ett par saker som jag funderar hårt på och det är hur jag ska problematisera in det på individ, grupp, organisations och samhällsnivå. Det är väl det jag ska försöka lösa idag kanske...


.mango.

Igår gjorde jag en fruktsallad till frukost som jag sedan toppade med lite naturell yoghurt. Det var så gott. Salladen för dagen bestod av mango, äpple, banan och passionsfrukt. Mmm... Det var så gott att det som blev över tryckte jag sedan i mig som mellanmål.

Idag tänkte jag göra en favorit i repris, men det blev inte alls samma sak. Mangon var inte alls i närheten av att vara mogen och smakade mest träigt. Det var inte ens gott. Det smakade mest ingenting. Tänk vilken skilnad en mogen mango kan göra!


.slit.

Idag har jag slitit. Jag är fysiskt helt slut. Tänker inte åka och träna ikväll som jag egentligen hade tänkt.... Efter 8 vänder upp till vinden så är jag tillräckligt tränad för dagen....
Nu jobbar jag på att lägga ut annonser på nätet och hoppas på att få nått sålt iallafall.


.motivation.

Här sitter jag och jobbar på en motivation så jag kommer iväg och träna. Inte riktigt än på ett tag, men lite senare. Det enda som egentligen talar emot är att det är så drygt att ta sig till bussen och komma iväg, har man väl gjort det så brukar det flyta på.

Längtar efter att den här kursen ska ta slut, men nu är det inte långt kvar..... nu är det dags att börja fokusera på examinationsuppgiften....

.matbord.

Det blev en liten tur idag till diverse möbelaffärer och nu är vi med matbord. =)

.söndag.

Det är söndag och en härlig sådan. Vädret är underbart och vi har precis ätit frukost. Vad som sedan händer idag, det vet vi inte än... Det är ganska skönt att ha en sån dag också.... Även om jag gillar att veta vad som komma skall. Eventuellt ska vi åka till mio och kolla på ett bord med stolar till som vi funderat på att köpa.... men vi får se helt enkelt...

Nu sk a jag gå och borsta gaddarna och fixa till håret lite...

Igår kväll var jag ut och åt middag med några av mina gamla gotlandstjejer. Det var så kul att se dem igen och vi konstaterade att det var länge sedan sist. Allt för länge... men nu bor A här i Stockholm så det blir förhoppningsvis ändring på det nu.

Ha en härlig söndag!

.dop.

Jag och sambon har precis kommit hem från ett dop i solna. Det var mycket trevligt, och förmodligen sjukt stressigt för värdparet. Det bjöds på både lunch och fika, och de måste ha bakat i veckor...

Nu är jag hemma och vilar upp mig för ikväll ska jag ut och äta middag med några av mina gotlänningar. Det ska bli så sjukt kul! Det ser jag verkligen fram emot, även om jag känner mig lite sliten just exakt nu. Det hinner nog gå över.

.rödvin.

Idag på eftermiddagen var jag och min sambo till mäklaren och avslutade försäljningen. Tro det eller ej, men tjejen som la högst bud var den tjej som jag skrev om här.

Även om vi inte riktigt fick det vi ville ha för lägenheten är vi ändå nöjda och firade ikväll med grillade hamburgare (om dryga två månader kan vi inte grilla mer), rödvin och äppelpaj.
Nu är vi båda trötta och slitna och det är bara skräp på tv.  Imorgon ska vi till solna på dop. Det kanske är bäst att hoppa ner i sängen som man är pigg och alert imorgon på dopet....


.slut.

Budgivningen har nu stannat och i eftermiddag ska vi träffa mäklaren för att avskuta affären.
Finanskrisen som pågår nu, har ett stor påverkan även på Sverige. Bostadsmarknaden har gjort en stor vändning neråt. Det kommer också bli dyrare att bo. Räntorna förändras och bostadsavgifter och hyror kommer att höjas. Det är svårare att ta lån och många banker kräver redan nu att du sålt din lägenhet innan du köper nytt.
Vi klarar oss kanske bättre än Usa, men det finns inga garantier.


.kris i skolan.

Här sitter jag och lyssnar på radioprogrammet kris i skolan som vi ska diskutera på basgruppsadgen nästa vecka.
Om du är intresserad så kan man lyssna på programmen
här.


.närmar sig.

Det verkar som att det närmar sig slutet på budgivningen och det kommer troligtvis att skrivas papper imorgon....
Än är inte budet riktigt var vi vill ha det, men det är inte så mycket att göra i den ekonomiska kris som är just nu.... Tyvärr...

Jag är hungrig. Maten står i ugnen men min mage skriker efter mat....

.lite ledsen också.

Jag är lite ledsen idag också. Fick idag ett ledsamt besked från en av mina närmsta vänner. Jag tänker på dig!

.lite sur.

Jag blev lite sur faktiskt.
Här hemma ser det ut som ett bombnedslag. Vi har ju plockat fram allt vi stuvat in i skåp, bil osv under visningen eftersom de är över nu. Igår hade vi tvättid vilket resulterade i tvätt i halva lägenheten. På morgonen har jag dessutom bytt ut de där dåliga galgarna mot de nya jag köpte på ikea... och jag lät de gamla ligga kvar på golvet tills jag kommit på en bra lösning.
Idag hade jag planerat att laga en riktig lunch också så att jag skulle få lite matlådor över. När jag står där och lagar mat som bäst, iklädd mjukiskläder och har inte fixat håret eller nånting så knackar det på dörren. Där står mäklaren med en potentiell köpare och frågar om de får komma in.... Vad ska man säga?? Han kunde ju ha ringt och förvarnat....  Jag blev lite sur faktiskt. Det är inte så man vill visa upp sitt hem. Hur som helst verkade tjejen intresserad och skulle prata med sin bank idag. Så det är ju positivt. Mäklaren ringde sen och bad om ursäkt. Han är förlåten, om han inte gör om det. Det var ganska pinsamt faktiskt.


.paus.

Två bud hittills i budgivningen. Nu ligger den på is tills imorgon... Många fler bud vill vi ha.... Det kommer bli ännu en orolig natt. Jag har inte sovit bra på en vecka tror jag...

.nervöst.

Väntar nervöst på att höra om någon lagt något bud på lägenheten idag.... Kan inte koncentrera mig på så mcyket annat.
Jag har iallafall ringt till kommunals fackförbund och fixat med de ärenden jag hade där, eller iallafall början av de ärenden jag hade....

Ikväll är tanken att jag ska träna coreboard. Det har jag bara gjort en tidigare gång och jag fick sjuk träningsvärk så det ser jag fram emot.

Ikväll har vi också tvättstugan.... Bland det tråkigaste som finns, men det måste göras det med. Jag ser fram emot att få egen tvättmaskin i lägenheten.

.ny kurs.

Idag fick jag hem papper om den nya kursen jag ska läsa. Jag ser fram emot den jättemycket, men jag tror det kommer bli tufft också.... Som det framgår av brevet kommer jag att vara schemalagd 5 dagar i veckan hela dagar vilket jag inte alls är van vid. Hittills har jag haft mycket hemstudier vilket passar mig utmärkt. Det blir en ny utmaning att ta tag i. Vi kommer vara mycket utomhus också, vilket blir kul och jag hoppas att vi mest kommer ha bra väder, men jag måste nog leta reda på mina gummistövlar, som tyvärr inte har den bästa passformen dock.. Jag får alltid skavsår av dem...

De här stövlarna är ju bara såå snygga dessutom!


.skola.

Idag ska jag åter till skolan efter tre veckors praktik. Känns nästan konstigt att åka tillbaka. Vad fort man vänjer sig.... skrämmande!

Har sovit dåligt inatt och min hy har blivit jättedålig över helgen... Jag tror det är att jag känner mig stressad och nervös inför försäljningen. Ikväll är det andra visningen på lägenheten.
Jag har packat min gymbag så jag kan träna under visningen...  Hoppas och håller tummarna att några fler kommer ikväll och skriver upp sig också...  Ju fler desto bättre... =)
Filmen från igår sitter fortfarande kvar i minnet.... Hemskt! Jag är fortfarande väldig berörd. Läste sen på någon sida igår att den är baserad på en verklig händelse, men det visste jag. Vad jag inte visste var att den är en tolkning av den verkliga händelsen och det som egentligen hände i huset var mycket mycket värre. Ofattbart!
Jag måste komma ihåg att lämna tillbaka filmen innan jag tar bussen till skolan....

.american crime.

Ikväll såg vi en film som är bland det hemskaste jag sett. Jag har inte gråtit så mycket till en film på väldigt väldigt länge. Vetskapen om att den är baserad på en verklig händelse gör inte saken bättre. Filmen var bra, men hemsk på samma gång. Jag känner mig väldigt illa berörd.


.mio.

Min nya kärlek från mio.....


.kanelbulle.

Idag är det kanelbullens dag. Jag har varit hemma hos B en sväng och blev bjuden på bulle. Det smakade smaskens och jag blev lite sugen att baka själv någon dag.


Idag fyller L ett år och jag hoppas hon haft en jättebra dag! Grattis på födesedagen!

.imorgon.

Imorgon är det visning av lägenheten.  
Idag blir det städning för hela slanten.... Nej då, så illa är det inte, men en del fixande behövs.
Så det är vad jag ska ta tag i på stört!


.träningen.

Träningen var så sjukt jobbig. Jag känner redan vilken fruktansvärd träningsvärk som väntar imorgon...
Men samtidigt som det var plågsamt så var det sjukt skönt också.
Nu har jag precis ätit och ska snart pallra mig in i duschen, sen får vi se om det blir några naglar fixade ikväll....

.personlighetstest.

Jag brukar inte göra sånna här test, men den här gången gjorde jag det på grund av att jag var så uttråkad.

Och nu tänkte jag bjuda på mitt svar, men jag hade visst stängt ner fönstret. Korkat av mig!
Det stod iallafall att yrke som passar mig var lärare. Jag hoppas att det stämmer.

.träning.

Igår var jag och tränade. hade bokat in mig på ett pilatespass.... trodde jag ja... Det visade sig vara ett chi ball och pilates kombinerat pass. Det var okej, men mer avslappning än träning. Jag hade trott att det skulle vara lite mer som yoga, lugnt men ändå jobbigt.
Idag hade jag tänkt vara ledig från träningen men på grund av detta så blir det ett spinning/muskelpass vid 17.30.
Det kommer bli sjukt jobbigt, jag känner det redan nu. Egentligen är jag inte så imponerad av spinning, jag tycker det är så tråkigt, men jag känner att min kropp längtar efter att få ta ut sig ordentligt. Dessutom är jag ensam hemma ikväll igen så då spelar det inte så stor roll vad jag hittar på och hur sent det blir.


.doppresent.

Nu är doppresenten fixad. Iallafall den första. Dum som jag var tänkte jag inte på att vi ska på två dop inom en ganska snar framtid, men så nära ligger inte det andra dopet.... Jag avslöjar inte vad det blev... man vet ju aldrig.

Ska snart sticka iväg och träna. Idag ska jag testa pilates. Jag har i stort sett ingen aning om vad det är, så det ska faktiskt bli lite spännande....

Ska försöka skriva lite mer på min examination också, men vi får se om jag hinner med det ikväll. Efter gårdagens rätt så hårda slit känner jag att jag ligger bra till i tid.

.home alone.

Jag är ensam hemma för andra kvällen i rad. Är ganska uttråkad faktiskt... och fortfarande sur över att jag inte får in min ljudbok i telefonen i rätt ordning. Kan ju bli galen för mindre!

Det blev tyvärr inget tränande idag, inte ens en promenad.... jag har skrivit på min examination och börjar faktiskt lugna mina nerver nu. Imorgon ska jag dock träna har jag planerat. Jag ser fram emot det. Jag behöver det.
Ska nog ta och hoppa in i duschen nu, är inte van att ha så här mycket produkter i håret.... och jag känner att den här korta frisyren inte alls är lika lättskött som det jag hade tidigare... känner mig en aning lurad faktiskt....


.skrivande.

Jag borde tagit mitt pick och pack och dragit till gymmet när jag kom hem idag, men det gjorde jag inte. Jag börjar nämnligen bli en aning stressad över det examinationsarbete jag snart ska lämna in, så jag har suttit och knåpat ihop en inledning, syfte, metod och framsida till den. Det var också behövligt, men träningen har inte gått så bra den senaste tiden, men imorgon har jag ett inplanerat pass som jag inte tidigare varit på, vi får se vad det är för något....
Jag har ännu inte funnit någon motivation i den här kursen och därför går det också så segt med skrivandet. Jag önskar att jag kunde säga att jag lärt mig något nytt, men det har jag inte och det stör mig samtidigt som det gör mig nervös inför examinationen.
Jag vet att det bästa vore att träna, det är bra mot stress.... Sen så blir jag så irriterad när jag inte fattar hur jag ska få ihop min ljudbok till en spellista....

Behöver komma iväg och handla nu snart också. Annars blir det ingen middag idag och då blir det jobbigt.... Blir så sur och grinig om jag inte får äta....



Inser nu att inlägget blev långt och jag kanske låter mer stressad än jag är. Eller hur är det med det där egentligen??