.dagens äventyr.

Efter mycket om och men kom vi äntligen iväg för att göra något... Det blev en tripp till Kungens Kurva där vi fyndade lite grejer på Hemtex faktiskt. Vi köpte bland annat en varsin ny kudde. Nu är det bara täckena kvar att byta ut...  Jag har också köpt mina första percale bäddset, de hade vit botten med grå och gröna ränder. Jag har lagt dem i tvättkorgen nu så får vi bädda med dem när vi tvättat. Men det är inte slut där, vi hittade också jättesnygga prydnadskuddar i en grön skön färg som matchar vårt lila överkast jättebra. Så det  blev två sånna också...
image359


Vi gick in på Toys`r us en sväng också. Lillebror A har ju fyllt år och kommer hit i mitten av april. Visst, det är en stund kvar innan dess, men nu var vi ju ändå där. Jag ska nog inte avslöja vad det blev, men det var ett riktigt fyndande.

Ikväll blir det nog en film igen. Jag återkommer senare om vad det blir och hur den var. Först måste vi äta middag. Idag blir det makaronilåda. Det var länge sedan vi åt det faktiskt. Jag måste ta hand om lite disk också. Fast det är inte så mycket. Vinglasen från igår och efter frukosten idag. L var så snäll och hjälpte mig med disken efter middagen igår. Eftersom köket är så litet så var det guld värt!
image358

.lördag.

Det är lördag idag, och jag känner mig ledig. Lämnade in tentan igår och jag får inte böckerna till den nya kursen förrän på måndag. Ganska skönt att känna sig faktiskt.
Så vad händer idag? Jag vet inte riktigt, kanske Ikea, kanske badkarsjakt, kanske en sväng till farsta (jag har ju ett par jeans som behöver sys upp). Vi får helt enkelt se vad det blir.

image357

Jag har precis gått igenom tillvalsbeställningen en sista gång och skrivit under. Nu ska den läggas på lådan. Såå spännande...

.städat.

Jag har städat lite nu. Duktigt va? Haha, nej... ska jag vara ärlig så körde jag lite fuskstädande idag... Var inte så noga som jag brukar... struntade i toastolens fot och badkaret... orkade verkligen inte det idag. Har inte dammtorkat så jättenoga heller... bara där det behövdes. Nu är det bara disken kvar, men det är bara från frukost och min lunch så det är nästan igenting. Råkade springa på den här diskborsten också... jag tycker den är cool.
image356



Hittade några knivmagneter som jag skulle vilja ha i nästa lägenhet. Jag tycker det är snyggt... om inte annat så är det väldigt praktiskt! Jag äger i och för sig inga superknivar, men de jag har är helt ok...De skulle dock må bra av att lämnas in för slipning.
image355

.vinstlott.

Jag har precis kommit hem från mitt hanlande och jag måste säga att det känns som jag drog en riktig vinstlott idag då det inte ens kostade hälften av det jag hade räknat med. I och för sig så var det några saker från listan som saknades, men det var inte så farligt....
Å ja, det blev willys idag....inte min favvobutik heller... framförallt för att deras frukt och grönt håller dålig kvalitet men också för att de har inte riktigt det utbudet jag är van vid. Det som saknades idag var tex fönsterputs på refill. Jag vägrar att köpa en helt ny flaska när jag har en fullt fungerande...

Nu ska jag fixa och dona lite här... å ikväll ska vi käka tacos... Mums!
image354

.handla.

Idag har jag varit duktig och tog mig till gymmet. Tiden gick fort idag, vi (jag och P) hade mycket att prata om. Mest blev det snack om examinationen som ska lämnas in idag. P skulle åka till skolan och lämna in sin, så hon ska ta med min också och lämna in. Snällt!

Snart ska jag åka och handla, det ser jag inte fram emot för det kommer bli dyrt. Det är typ eko i alla skåpen här så jag har fått skriva en låång låång lista. Det blir nog till att åka till willys.... det är lite billigare där, men jag tycker inte att deras frukt och grönsaker håller samma kvalitet , tyvärr....
image353

.testunden.

När kvällen smyger sig på och jag får krypa upp i soffan med en kopp te, det är den bästa stunden på hela dagen. Det är helig tid som man inte muckar med...
Idag fick det bli ett av mina nya favoritteer. Twinings Voyage - idag indian chai. Smakar nästan lite pepparkaka. Härligt. Det finns några andra varianter av voyage, en är brazil nånting, den smackat kokos men är god... men indan chai är bättre.

Mmmm.....
image352

.vaniljvodka.

Är det nån som har nått smarrigt recept på en drink baserad på vaniljvodka?
Jag har ju shoppat i boardershopen i tyskland och snart är det helg....
image351

.ojoj.

Känner mig sliten, trött och frusen.....  En kopp te och en tupplur skulle sitta fint, men så blir det nog inte....

.lunch.

Jag tog mig en härlig promenad i det soliga vädret. Det var så skönt! Jag tog med mig returerna till H&M också så att jag får tillbaka det jag vill ha nån gång. 
Nu är jag hungrig. Undrar om det finns nått gott i frysen?? Eller kanske en äggmacka? Det är ju så gott...

image350

.pluggandet.

Det kom under gårdagen in flera frågor om hur det går med examinationen.... svaret är att jag vet inte, men jag har fått ihop 1800 ord iallafall.... så det är ju en början. Jag hoppas på att bli klar idag.
image347

Jag var igår duktig och tog hand om packning och tvätt, men det är fortfarande lite stökigt här. Jag kan säga att ingen längtar mer än jag efter att flytta och få mer förvaring!
image348


Igår var jag hem till B en sväng på eftermiddagen.... känner mig ju som värsta hemskaste kompisen som aldrig hör av mig, men det är ju alltid fullt upp här. Hur som helst så var det trevligt att sitta ner och snacka lite, även om hennes dotter tyckte att jag skulle sluta prata med mamma och prata med henne istället... Sötaste sötisen!

Idag är som sagt planen att skriva klart examinationen och ta en promenad i det underbara vädret. Solen skiner som aldrig förr och helst skulle jag vilja åka hem till dalarna och hänga i slalombacken hela dan.... men det går ju inte.
Beroende på hur lång tid skolarbetet tar så ska jag nog städa lite för imorgon kommer L hit på middag. Undrar vad vi ska äta? Lax kanske.... vi får se...
image349

.greys anatomy.

Sitter och kollar på Greys. Jag gillar den serien. Jag har också varit duktig och packat upp efter resan och strykit och tagit hand om tvätten från igår. Njuter av en kopp te också. Idag blev det en klassiker, svartvinbär.... men det börjar bli skralt i teburken så det är dags att köpa några nya. Jag gillar att ha lite att välja på.

Den här teburken är förövrigt cool...
image346

.osocial.

Jag har den senaste tiden varit sjukt osocial. Det är hemskt. När man pluggar har man tydligen inte tid för kompisar, inte ens de som bor jättenära.. Jag borde skämmas, men vad gör man?
image345


I eftermiddag ska jag iallafall pallra mig bort till B som bor på andra sidan gatan typ.... Det ska bli trevligt!

.jag vill bara säga.

Att det är förbannat svårt att skriva en uppsats när man inte vet vad den ska innehålla. jag sitter här och bläddrar fram och tillbaka, men fattar ändå inte hur jag ska göra. Blää!!
image344

.morgon.

God morgon!

Jag har precis ätit frukost och ska nu ta tag i examinationen. Jag har ju kört fast, men måste få ihop det nu.
Jag måste också försöka packa upp och ta hand om tvätten. Det blir så stökigt annars, och det står jag inte ut med!

Som sagt.... examinationen väntar....
image343

.nattis.

Godnatt på er mina vänner. Jag ska krypa ner i sängen nu. Imorgon blir det nya tag med examinationen. Jag har kört fast känner jag, men imorgon är jag förhoppningsvis utvilad och kan ta nya tag... Jag borde träna också, men vi får se... Just nu ligger examinationen på prio ett.

image342


.tvätt och åter tvätt.

Ikväll är tvättstugan bokad och det ska tvättas. Det är en del idag ser jag så det är bäst att sätta igång så snart det går. Synd bara att det är såå fruktansvärt tråkigt att tvätta...

Idag är det våffeldagen, och det hade varit gott med våfflor, men det åt vi så nyligen. Idag blir det nog pasta med sås till middag. Tyvärr glömde jag köpa färska champinjoner när jag var och handlade tidigare.... Vi får helt enkelt klara oss utan det.... men det är ju så gott... Kanske tar jag mig en liten promenad till konsum och handlar det, men jag vet inte om jag orkar det.... vi får se senare.

Idag fyller också mamma M år. Grattis! De var tydligen nere på västkusten och hon var förkyld, men de kommer nog hem snart och då får vi åka och gratta.
image341

.redovisning.

Idag har vi gjort redovisningen av vfu. Skönt att ha det gjort! Nu ska jag bara ta tag i examinationen som ska lämnas in på fredag.

Idag har jag hämtat mitt paket från H&M också. Jag gillade nästan allt, men en del behöver bytas till en större storlek. Jag var tydligen lite för optimistisk när jag beställde... =)
Jag har dock förälskat mig i en jeanskjol från Logg, men den är helt slut... Jag får nog ta och kika i butiker om den inte kan finnas där....
image340

.Berlinresan.

Då var vi hemma från Berlinresan och jag tänkte att jag skulle försöka ge er en uppdatering på läget.

Kameran: På nerresan stannade vi först i Västerås hos min
syster. Där fick vi fika och lilla F fick sina presenter eftersom hon fyllde ett år när jag låg hemma i influensan. Det var trevligt att se dem igen, för det var ett tag sedan. Det var här vi upptäckte att vi glömt kameran hemma... vilken miss! Vi gjorde dock upp en plan, och våra medresenärer hade med kamera, så vi får bilderna senare.
image331


Otterbäcken: Färden fortsatte sedan till Otterbäcken och svärmor och svärfar. Där bjöds det på riktig påsklunch med både det ena och det andra. Det var också ett kort stopp, men nog så trevligt.
image332


Göteborg: Efter Otterbäcken fortsatte vi mot Göteborg. Vädret var fint och jag körde första sträckan efter Otterbäcken. N skulle sätta sig bak och kolla på dvd medans jag körde, men T hade glömt att skicka med själva hållaren man hänger upp den med. Väl framme i partille gick vi en sväng i Allum och letade efter nått att hänga dvd:n med, men det fanns inte. Vi köpte lite mat och M mötte upp oss där... Upp till lägenheten och slappa lite.
image333

Färjan: På långfredagen började vår färd mot Berlin tidigt och vi lämnade Gbg vid 06.30. Det hade snöat lite på natten och gjorde efter vägen, men det gick bra trots sommardäck. Vi åkte färja över till danmark och från danmark till tyskland.
image334


Bilfärden: Bilresan ner till Berlin gick smidigt och bra. Sträckan Gbg - Berlin tog 10 timmar med matstopp och så. Det var inte alltför svårt att hitta till hotellet heller som låg i den östra delen av Berlin.

Hotellet: Hotellet var superfint och på alla sätt bra. Det låg som sagt i den östra delen av Berlin, inte jättenära centrum men nära tunnelbanan så det tog inte lång tid alls att ta sig innåt. Tunnelbanestationen hette Frankfurter alle och låg som precis innaför zon a i tunnelbanesystemet. Jag kan varmt rekommendera stället!
image335
image336


Första kvällen: Tog vi det lugnt, spatserade i stan, åt middag och sånt... Vi hade ju så trevligt sällskap så inget kunde ju gå fel. Ganska tidigt kom vi dock i säng då vi ändå var rätt slitna över den långa resan.

Turistandet: Lördagen spenderades med äkta turistande, och trots det lite tråkiga vädret (ca 1 plusgrad och regn) så hann vi med ganska så mycket.... Vi tog oss runt staden och såg bland annat: Alexanderplatz, Sonycenter, KaDeWe, Gedächtniskirche, Branderburger Tor, Stadshuset, Konserthuset, Fransösisher Dom och Deutscher Dom och Chekpoint Charlie.
image338


Chekpoint Charlie: Platsen Chekpoint Charlie var kanske det som rörde mig mest under resan. Det var alltså den platsen där man kunde ta sig över gränsen och muren. Vi var också inne på Haus am Chekpoint Charlie som idag var ett museum om muren kan man säga. Det var jättestort och det fanns inte en chans att vi skulle hinna med att se och läsa allt, men en hel del... Här kunde man se hur de smugglade folk mellan gränsen och så vidare. Mycket intressant, men ändå rätt läskigt!
image337


Kvällen: På kvällen åt vi middag på en trevlig Mexikansk restaurang faktiskt och fortsatte sedan förbi en massa tjejer med hårt åtdragna korsetter till en liten trevlig pub där vi stannade så länge vi orkade. Sedan blev det taxifärd till hotellet.

Hemresan: Hemresan var stundtals ett helvete. Genom tyskland och danmark gick det ganska fort och solen sken på oss för första gången på hela resan i princip. Men när vi kom till Helsingborg började snöovädret, vilket vi inte ville se eftersom vi har sommardäck på bilen... Vi tog oss till Hallandsåsen, där stannade vi på rasta i ca 2,5 timme. Vädret klarnade upp och vi trodde att det dragit söderut så vi kunde ta oss till Gbg, så vi åkte vidare... Vi kom dock inte längre än till Falkenberg, där vi svängde av igen... Denna gången vid en mack. Här blev vi ståendes länge också.... ca 3,5 timme tror jag vi satt och halvsov i bilen. jag som reste i tights och klänning för att det var bekvämt frös ordentligt om benen och fötter och några gånger var tårarna nära.... Men vi klarade det också och så småningom slutade det att snöa såå mycket, så vi började sakta sakta sakta rulla mot Gbg igen. Det var en jobbig resa, men vi klarade det och var hemma i M&A:s lägenhet vid 05.30. Ca 2 dm snö hade kommit under natten. Vi kastade oss i säng några timmar och sov mycket gott....När vi vaknade var vägen bar och man kunde knappt se att det snöat, visst är det märkligt vårt land!
Men jag och N hade ju fortfarande resan till Stockholm framför oss. Vi kom iväg på förmiddagen och resan gick bra hela vägen. Det snöade en del, men det var ändå bart på vägarna så allt var lugnt. Precis när vi kommer hem och kör in på vår gata börjar det snöa ordentligt, och har gjort sedan dess.... Vi kom nog hem i rättan tid!
Imorgon får jag nog ta på mig dunjackan till skolan, och använda den för första gången på hela vintern.
image339


.nu drar vi.

Nu drar vi.... Ha en skön påsk alla mina vänner!
Vi hörs igen nästa vecka!
image330

.skit mp3.

Försökte lägga in en ljudbok på mp3-spelaren för att ha under bilresan ner till Tyskland, men det var ju meningslöst. Mp3-spelaren roar sig med att kasta om alla skivor och alla spår och det är lite jobbigt att sitta och manuellt leta upp varje spår eftersom det blir över 100 spår....
Grymt besviken på skiten och huvudvärk har jag nu....
image329

.inspiration.

Jag saknar att sjunga i kör... det här är superbra!




.påskpaus.

Jag har under dagen arbeteat lite med min examination. Det går trögt men nu har jag en grund att stå på. Jag har även tagit hand om tvätten så nu har tar jag mig en liten paus...

Jag vet att mitt paket från H&M blivit skickat, men jag tror inte att det kommer fram förrän imorgon eftermiddag och då har vi åkt för länge sen. Synd, hade varit kul att ha nått nytt med sig på resan... Sökte på SMHI för att få fram vädret i Berlin i påsk, och det var inte så uppiggande tyvärr. Typ nollgradigt, molningt och kanske nederbörd. *suck* Som här ju! Även om jag troligen hinner med minst ett inlägg till innan jag beger mig iväg vill jag passa på att önska er alla en GLAD PÅSK!  Så... nu behöver jag inte oroa mig för att glömma bort det.
image327

För övrigt vill jag tipsa om MixMegapols "tävling" Gry har ett plan. Om alla mina vänner nominerar mig kanske jag får följa med? Här kan ni gå in och nominera mig! =)
image328




.hipp hipp.

Allvarligt, hur kul är det inte?
Jag ser fram emot tysklandsresan då jag tänker roa mig med att se på hipp hipp i baksätet.

.sommardäck.

Då sitter sommardäcken på bilen så nu får det inte bli mer snö....
Tydligen så är de jättehårda i Tyskland på det där med dubbdäck. Killen på däckfirman sa att man får ställa sig och dra ut dubben om man skulle åka dit med dubbdäck. Det har jag då rakt ingen lust med, så nu sitter sommardäcken på.
image325

Imorgon drar vi till Göteborg, via Västerås och Otterbäcken och på fredag går färden mot Berlin. Det ska bli skönt att komma bort från Stockholm ett tag.... fast egentligen, är det Stockholm eller skolan jag vill komma ifrån?
image326

Idag måste jag ägna lite tid åt examinationen, packning och städning. Så är det bara.

.godnatt.

Nu är det verkligen dags att pallra sig i säng... ingen packning har skett, men presenterna är klara och tvätten är fixad. Imorgon måste jag gå igenom den och stryka det jag ska ha med mig bara. Det blir nog en ganska lång dag imorgon också är jag rädd...

image324

.lång dag.

Oj oj vilken lång dag det blev idag, och än är den inte slut....
Hämtade passet idag, och jag lever i sorg.... Jag var så fin i det förra passet, nu ser jag besatt ut!

Vi har tvättstugan just nu.... blää vad tråkigt det är. Kanske ska jag börja packa lite senare, det är ju så tråkigt bara...
Behöver slå in presenter också, men det är ju kul så det är inga problem!
image323

Pratade med min lillebror på telefonen idag, han har blivit så duktig på att prata. Han berättade att han hjälpte pappa och laga mat och att han har hittat "stickers" alias blixten mcqueen i lådan, men nu låg han på övervåningen.
Jag längtar jättemycket efter honom, och lillasyster A har blivit så stor så att hon nästan kan gå.... eller hon kan gå, men inte utan att hålla i sig. Men hon kryper tydligen runt högt och lågt. Jag längtar jättemycket efter henne med, som tur är så kommer de hit när jag fyller år och då ska vi gå på junibacken.

.snö.

Igår köpte jag en ny vårjacka som jag tänkte att jag skulle styla med i påsk i Berlin.... ack så fel jag hade... På väg hem från tillvalsmötet igår övergick regnet till snö, och imorse när jag vaknade låg det snö på marken, och den är fortfarande kvar! Jag som ska sätta på sommardäck på bilen imorgon.... hur ska det sluta?

Just nu sitter jag i aulan i skolan, vi har haft en kort paus och nu drar föreläsningen igång igen....

.sår.

Jag har fortfarande sår i näsan efter influensan. Obehagligt som tusan. Men nu letade jag reda på en tub med idominsalva och försökte smörja in med... lite svårt, och jag vet inte alls om det fungerar... men väl värt ett försök....
image322


För övrigt är det fullt upp imorgon, föreläsning, sammanställning av vfu-uppgift i studentarbetslag, hämta passet, tvätta och kanske packa också?

Nu ska jag nog gå å lägga mig.

.examinationen.

Jagvill bara kräkas på den här examinationen. Vad ska jag skriva? Hur ska jag skriva? Jag vill inte skriva den... främst för att jag inte fattar hur jag ska göra den.... Jag vill bara att den här terminen ska ta slut!
image321

.mötet avklarat.

Då var jag hemma igen från tillvalsmötet på veidekke. Både jag och sambon hade fattat det som så att vi tillsammans med henne skulle fylla i beställningen, men så var det inte utan tillsammans med henne gick vi igenom alla tillval och pratade om eventuella frågor och förändringar. Det visade sig att det var en del saker som var fel i den beställningslista vi fått, och vi har tänkt om lite grann... och räknat om.... men det slutar ungefär som vi förutspått trots ändringarna....
Det här badkaret tycker jag är snyggt, det skulle jag kunna tänka mig...
image320

.tillvalsmöte imorgon.

Imorgon är det dags för tillvalsmötet... Jag känner lite fjärilar i magen inför det, kanske inte på grund av nervositet utan snarare av förväntningar. Det är ändå skönt att jag och N har så lika smak. Vi gillar samma saker....

image318


Vi har nu precis kommit hem från några kompisar som nyligen köpt radhus. Lite avis är jag allt, såå fint de har de... Och, de har golvvärme på hela bottenvåningen... Lyx!!

.hemma igen.

Då var man hemma igen efter shoppingen... Dte började trögt, och vi kunde inte komma på mycket men till slut hittade vi några presenter trots allt....
Vi gick förbi Länsförsäkringars butik i Sickla också. De säljer så shyssta prylar. Idag blev jag förälskad i det här paraplystället. Snyggt juh!
image317

.presentshopping.

Idag ska vi bege oss iväg för att presentshoppa. Hoppas vi hittar nått för vi har i stort sett inga ideer....
Men jag vet massor med saker jag själv vill ha.... eller behöver...
Jag skulle behöva nya strumpbyxor, eller kläder över huvud taget. En vårjacka ligger också högt på listan.... och sånna där ugnsvantar eller vad det heter... Det behöver jag... men trist att både köpa och önska sig....
image316


.hur svårt kan det va.

Nej, Linda vann inte i år heller... Men jag tycker inte Perellis låt går av för hackor heller, den är bra... men Linda är mer schlager lixom.... Å hon är snygg i sin nya frisyr tycker jag! Linda fyllde för övrigt 34 år i veckan. Grattis!




.linda bengtzing.

Heja Linda!
image315

Jag är en obotlig schlagernörd..... så heja Linda!


.badkar.

Det gick bra att jobba idag. Det var en trevlig liten butik att vara i.
När jag kom hem så tappade jag upp en bad, där jag sjönk ner med Deweyboken i handen... jag kände att jag måste ha läst den tills på måndag... och jag ska erkänna att det gick bättre än jag väntat mig... *stolt*
Däremot tycker jag fortfarande att instuderingsfrågorna är lite knepiga och jag hoppas få klarhet i dessa på föreläsningen på måndag eller senast på föreläsningen på tisdag.

image314

På måndag ska våra tillval bokas..... det känns lite pirrigt!

.väckt.

Blev väckt nu på morgonen av en tjej som vill att jag ska jobba åt henne.... så nu sitter jag här påklädd och nyduschad och ska strax sticka till bussen.
image313

.shoot em up.

ikväll blev det filmen shoot em up som snurrade runt i vår dvd. Konstig film, men ganska cool. Stackars bebis dock.... Men, jag vill nog rekomendera filmen för att den är så cool. Framförallt var det coolt i inledningen när de var på ett tak och skjöt. De lämnade vissa bokstäver lysande av reklamen, vilket gav ett meddelande. Jag missade det, men min sambo tyckte han såg något så vi var tvungna att gå tillbaka och kolla.
image312

.dewey.

Här sitter jag med ännu en filosofs bok att ta mig igenom... å det går sådär... Råkade somna i soffan med boken på magen, så jag har inte kommit hälften så långt som jag borde.... Men det ska gå! Damn it!
Det är skönt att det är fredag och jag ser fram emot helgen.... Ska nog dock försöka få lite skolarbete gjort så jag slipper ta med mig till Berlin....

image311

.nya tag.

Ja, då var det återigen dags att ta tag i träningen. Känner mig fortfarande lite sliten efter flunsan, men nu får det vara nog. Var på gymmet idag och träningsbloggen är nu uppdaterad för första gången på evigheter.
image310

.önskan.

Som jag tidigare nämnt fick jag tillbaka tentan från förra kursen idag och kan pusta ut lite. Men inte länge. Om två veckor ska nästa tenta lämnas in.... Jag vet ännu inte om jag kan lämna skolarbetet hemma över påsken när vi åker till Berlin eller om jag måste ta med mig.... som det känns nu lutar det åt det senare, även om det är fruktansvärt tråkigt....

Det skulle vara skönt med en spadag.... Det har jag aldrig haft... Det skulle vara så gött! Jag har inte ens målat naglarna sedan nyår tror jag.... Jag som älskar att måla naglarna...
image309

.godkänd.

Idag fick jag hem den gamla tentan i brevlådan och jag är Godkänd. Så jävla (ursäkta svordomen) skönt! Nu kan jag släppa den och gå vidare....
image308

.inget svar.

Har fortfarande inte fått något besked från universitetet. Irriterad!
image307

.bröllop.

I sommar ska min pappa gifta sig! Det var på tiden kan man tycka.... Jag är så glad, och det ska verkligen bli roligt. Jag har hittat en snygg klänning från Wera på Åhlens som jag skulle vilja ha på bröllopet.... tyvärr hittar jag ingen bild på den....
image306

.skräpskola.

Jag är arg på universitetet. Eller egentligen är jag nog arg på min lärare för att hon inte registrerat mitt betyg än, fast det är sista dagen idag. Jag vill veta om jag blivit godkänd eller inte....
image305

.betyg.

Idag är sista dagen min lärare i förra kursen har på sig att meddela vilket betyg jag fått... Alla andra mina kompisar (som haft andra lärare) har redan fått veta, men inte jag... fett jobbigt!
image304

.Grattis.

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det en födelsedag... hurra hurra hurra!!

image303


Som sagt, idag fyller min
lillasyster år, och många grattis till henne!

.the shit.

Avocado, tonfisk, äpple och lite örtsalt is the shit.... Mosa ihop avocado och tonfisk, salta och ha i små små tärningar av äpple och blanda väl. Vill man kan man ha i lite lite majonäs också.... Å så smörar man något gott bröd med lite smör och lägger på några tomatskivor och sedan tonfiskröran på det.... Gott som bara den! mmmm.....
image302

.tack.

Tack alla mina vänner för uppmuntrande ord. Det var precis vad jag behövde!
jag har precis kommit hem från en mycket trevlig middag med både skumpa och vin.... Mitt i veckan!! Haha, nej men allvarligt så var det skönt att släppa allt en stund.... och den här gången fick N köra.... det är inte det vanligaste scenariot direkt....
Som någon slags bonus för att jag är så söt eller nått fick jag dessutom en fjällräven dunjacka idag.... Inte en sprillans ny, men ändå jättefin! Den ska jag tvätta och ta väl hand om till nästa säsong. Tack!

Nu är det sängen som gäller för min del. Jag är trött och sliten efter en låång dag. Jag var faktiskt uppe tidigt och fixade ett pass idag trots allt... eller beställde pass iallafall. Det är lite mycket med skolan nu så imorgon måste jag ringa och boka om min klipptid. Kanske har hon tid i helgen?? Vi får se.... Vill helst vara snygg till påsken.
image301


Godnatt på er!

.skolarbete.

Jag känner att jag fullkomligt drunknar i skolarbete.... och jag vet att det inte är första gången jag säger det och jag känner mig som en riktig gnällkärring, men det är så jag känner mig....
image300

Ikväll bär det av till Djursholm på middag. J fyller  11 år idag och det ska vi fira. Det ska bli trevligt att komma härifrån.... som ni ser har jag ju en hel del att göra....

.mera barn.

Så då fick man veta att det är fler barn på G i vår närmaste krets.... Roligt för dem, men jag erkänner att jag är lite för avis för att glädjas så mycket som jag borde.... Men här ska pluggas först, och ja, jag vet att det är vettigt och så men ibland orkar jag bara inte med att vara så praktiskt.... men jag är det ändå!
image299

.minisemester.

Jag blev positivt överraskad idag av min sambo. Vi ska åka på minisemester över påsken till Tyskland... Det ska bli så roligt. Jag och N, tillsammans med N:s lillebror och hans tjej. Berlin ska vi åka till. Jag har aldrig varit i tyskland så jag ser fram emot det jättemycket. Samtidigt som jag verklien längtar bort från den här stan också.... eller mest skolarbetet egentligen, men det är nästan samma sak. Vi ska bila ner och det är väl tur det för annars hade jag varit tvungen att fixa pass eftersom mitt inte är giltigt. Jag ringde till polisen idag och kollade upp det där med pass, och hon sa att om vi skulle bila så räckte det med legitimation.
image298

.förvirrad.

Jag känner mig så förvirrad när det gäller allt skolarbete.... Jag har inte fattat hur jag ska lägga upp examinationen och jag har ingen koll på vad jag ska göra med vfu-uppgiften....

Jag behöver hjälp!
image297

.sängdags.

Dags att pallra sig i säng. Jag är trött. Det har varit en lång dag och det kommer en ny vecka som ska orkas med. Jag har hela dagen inbillat mig att det är lördag idag, söndag känns helt fel.... men nu är det söndag och inget jag kan göra något åt.... Sov gott på er!
image296

.1408.

Jag måste säga att 1408 gav mig en förhöjd puls.... Den var läskig, fast lagom läskig....iallafall om man har sällskap! Jag hade aldrig vågat se den själv. Den var inte superbra, den var inte bra, men den var ok. Jag var ju rädd iallafall, vilket jag antar är meningen....nånstans.
image295

.phew.

Äntligen tog jag mig i kragen och städade heeeela lägenheten från topp till tå. Det var svettigt och jobbigt, men skönt nu när det är gjort. Nu kan jag pusta ut.... phew....  Jag har glömt att torka av vardagsrumsbordet ser jag, så det får jag ta så fort golven torkat.
image294


Jag skulle behöva nånstans att ha mina träningskläder också.... de som inte är helt nytvättade men tillräckligt rena för att använda en gång till. Det vore praktiskt att ha dem i badrummet men där är det redan fullt, och jag vill ju inte ha dem i garderoben....

Igår köpte jag förresten en ny tvättkorg på jobbet. Det behövde vi verkligen! Den gamla åkte vi med till tippen idag. Den här nya är fin faktiskt. Den är i canvas typ och är grå/vit mönstrad. Den är lite större än den gamla men det är helt ok. Nackdelen med den här är att den inte har nått lock vilket är trevligt om man har gäster eller så.... men men... den andra höll ju på att trilla sönder så detta var ändå ett upplyft.

.nöjd.

Å vad bra det blev med hängaren. Äntligen får jackorna plats i hallen där de ska vara och det känns så skönt. Det känns mer organiserat när jag inte behöver ha min kappa på en galge på garderobsdörren utan upphängd ordentligt. Jag är så nöjd, och man undrar.... varför har vi inte gjort det här förut??
image293


.ändrade tapetval.

Idag när vi var iväg och köpte hängaren till hallen så passade vi på att åka förbi fredells igen för att kolla på tapeterna en gång till. Den 17e närmar sig med stormsteg, och det är då alla tillval ska beställas. Vi har nu iallafall ändrat tapetval i det lilla sovrummet, och det blir nog den här istället fast i vitt och silver men den bilden var så dålig.
image292


.hängare.

Nu har vi äntligen varit och köpt en hängare till hallen, naturligtvis var den jag hade spanat på slut så klart så det fick bli en annan.... Nästan lika dan fast i ek. Det är ok för Vi har en garderob i ek och golvet är i ek. Det blir nog bra... Nu ska det bara sättas upp också, det är ju också ett projekt!
image291

.våfflor.

Jag är grymt sugen på våfflor till middag ikväll.... men jag tror inte det blir så, men man kan ju önska....
image290
Uppdatering: Min älskling ska göra våfflor till middag idag.... Mmm.... så gott det ska bli.

.strumptjuven.

Jag har länge undrat varför jag bara har jättegamla och slitna strumpor i min låda fast jag nyligen köpt ett gäng nya strumpor... men jag har väl tänkt att de ligger väl i tvätten.... Men nu har jag hittat strumptjuven. Han ligger här i soffan bredvid mig och sover... jag tror han är lite sliten efter Kent-konserten igår....
Men hur ska man få ha sina strumpor ifred?
image289

.shopping.

Godmorgon på er!
Jag har precis ätit frukost och gjort mig i ordning för att åka till jobbet, men fick lust att blogga lite. Jag ska inte åka förrän om nästan en timme så jag behöver inte stressa vilket känns väldigt skönt. Jag ska se till att ta med mig lite kurslitteratur att plöja på vägen till jobbet samt på rasten. Det känns som om jag ligger efter, fast jag tror egentligen att jag inte gör det om man lyssnar på de i min grupp... Igår hade jag tex läst mer än några av dem.... Det trodde jag inte, jag fick en känsla av att jag kommer ligga efter konstant nu resten av kursen....
image287

Igår gjorde jag en beställning på H&M för drygt 1000 kr, lite mer... Det svider till ordentligt, men är lite av ett måste faktiskt. Men, det är ju inte så att jag köperr kläder varje månad, oftast blir det typ 3 gånger om året.... om ens det...
Det låter sorgligt, men sånt är livet... jag har andra saker att lägga pengar på.

image288


Nu ska jag plugga lite innan jag ska åka och jobba.... Vi ses!

.långt och trevligt.

Det blev en lång och trevlig dag idag och jag är egentligen på väg i säng. Hade seminarie på eftermiddagen, efter det var det hem till U på en snabbfika då jag i princip bara skulle hinna hem och vända eller driva på stan vilket jag inte hade lust med innan jag skulle träffa L. Träffade L utanför Friskis&Svettis på sveavägen och det hade precis varit ett värdetransportdån så det var otroligt mycket trafik och polisen spärrade av typ överallt.

Väl hemma hos L var det supermys på schemat. Hon har flyttat och bor nu sambo med två tjejkompisar i en jättemysig lägenhet. Vi åt middag ihop och sedan kurade vi ihop oss allihopa i soffan och myste, snackade, kollade på tv och åt godis och vindruvor.

Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon ska jag till Täby C för att jobba ett pass åt en tjej som gått och blivit sjuk. Jobbigt att åka ända ut dit, men jag behöver pengarna då jag inte har några tider på schemat alls just nu....
image286

.packning.

Alltså, ibland undrar man ju....
N ska ju som bekannt åka till Gävle ikväll för att gå på Kent med några kompisar vilket innebär en natt på hotell. Han har bland annat packat ner 5 par kallingar. 5 par! Jag börjar nästan tro att han tänker sticka för gott..... Haha!
Nej men sån här är han alltid, han har alltid med sig sjukt mycket packning. Oftast mycket mer än jag har. Ska vi bort i 3 dagar kan han ta med sig 10 st T-shirts för han inte kan bestämma sig och inte vet vad han vill ha. Herregud!
Och glöm nu inte bort varför vi köpte en större bil för lite mer än ett år sedan.... Jo, för att julpackningen inte fick plats! Det här är alldeles sant. Jag var väldigt nöjd med vår lilla peugeot, men när bilbanan vi köpt till J inte fick plats i skuffen så var det nog på nått sätt. En vecka senare var vi i Järna och hämtade den nya bilen...
Förut fick vi nätt och jämnt plats i peugeoten över julen, nu får vi knappt plats i saaben och snart så får vi väll inte plats i nån kombi som blir nästa steg... Var ska det sluta?
image285

.imorgon.

Imorgon är en ny dag som jag faktiskt ser fram emot. Min sambo överger mig för att åka till Gävle och gå på Kent med några kompisar, medan jag ska hälsa på kompisar på alla håll å kanter. Det ska bli kul, jag har varit otroligt osocial den senaste tiden på grund av allt skolarbete... men imorgon ska jag först till skolan och sedan ska jag träffa U med familj och sedan L och spana in hennes nya hem....
Jag ser fram emot imorgon!

Till helgen hade jag tänkt att vi skulle ta en liten sväng till Mio och köpa krokar till hallen. Vi har ju bara bott här i 3 år snart och har fortfarande inget att hänga upp jackorna på.... Man blir hemmablind snabbt!
Jag tror att det blir en sån här hängare i allafall...men svart eller vit vet jag inte än.... men troligtvis vit.....
image284

.pustar ut, iallafall lite.

Jag hade som tur var rätt angående föreläsningen och förståelsen av Foucault. Jag har nu på ca 10 minuter lyckats svara på nästan alla instuderingfrågor som jag kämpade med i stort sett hela dagen igår.
Jag har lite kvar, men det hinner jag ikväll eller imrogon förmiddag.... jag tror jag är på banan igen.
Jag hoppas det!

image283

.missade.

Jag missade Roomservice igår. Jag vet inte vad jag gjorde då.... Det måste ha varit samtidigt som det där städprogrammet som jag tittade halvhjärtat på. Äckligt!
image282

.aj.

Jag har under min influensa dragit på mig ett sår i näsan, vilket jag kan lova inte är det trevligaste....

Jag har inte kommit längre i den rosa hemska boken än vad jag hade igår, men min föreläsning om gucbben börjar klockan 10. Jag hoppas verkligen att det går lättare att läsa boken efter den föreläsningen, annars vet jag inte vad jag gör....

image281

.ok ok ok.

Jag lyckades ändå vara lite duktig idag. Jag lagade två middagar, det tycker jag är en rätt stor bedrift. Lasagnen ska packas i matlådor och läggas i frysen imorgon. Jag tog mig igenom en del av den där hemska boken, dock inte allt, men jag ska ha en föreläsning om den imorgon och det kanske är lite lättare att läsa den efter föreläsningen. Det har jag hört rycktas om iallafall....

Insåg att det är ganska dammigt här och att vi skulle behöva göra en riktigt stor storstädning här hemma... Dammtorka överallt, bakom böckerna i bokhyllan och sånt som man inte gör så ofta.... Såg att det är det där nya städprogrammet på tv ikväll, rent hus eller vad det heter.... Jag kan tycka det är bra när man får små tips om hur man lättast får rent badkaret eller vad det nu kan vara, men det är ju riktigt äckliga hem de är i. Hu, även om jag ibland tycker att det är stökigt och smutsigt hemma så är det hästlängder från det jag sett på reklamen....

image280

.galgar.

Det börjar bli kris här hemma... Vi har inte tillräckligt med galgar. Kanske dags att köpa lite nya? Vi har många kemtvättsgalgar, men de är ju värdelösa... och nu räcker inte ens de till...
image279

.planer.

Idag hade jag planer på att ta mig igenom den där rosa Foucault boken och göra tillhörande uppgifter samt laga två middagar. En som ska intas ikväll och en lasagne som skulle bli matlådor i frysen.... Ingen av dem har jag lyckats med än.... Jag har kommit en bit på vägen, men det går såå tröögt! Värre än vanligt faktiskt, och nu vet jag inte om jag orkar göra den där lasagnen....
image278

.lunchmacka.

Solen skiner och jag vill inget hellre än att gå ut....
Men här sitter jag med en bok av den franska filosofen Foucault. Den är otroligt torr!
Jag har knappt kommit nånvart i den på hela dagen. Jag har precis ätit lunch nu. Jag tog mig en snabb kort liten promenad bort till konsum där jag köpte en baguette som jag gjorde en grym tonfiskmacka av när jag kom hem. Mmm så gott det var.... men som sagt.... åter till studierna!
image277

.tillvalen.

Ja, som ni alla säkert vet så har jag och min kära sambo köpt en ny lägenhet. Vi har köpt nyproduktion och jag såg idag att de var uppe på vår våning, våning 6. Den 17e mars ska vi på tillvalsmöte, och då måste vi ha bestämt allt... men det är svårt, väldigt svårt....

Men så här har vi tänkt fram till nu iallafall.....

Badrum:
I badrummet blir det stora vita kakelplattor på väggarna. Om de ska vara blanka eller matta vet vi inte, men troligtvis blanka. Golvet blir matt svart i standard storlek. Väggen vid duschen blir en fondvägg i mindre kakelplattor som är matt svarta.

Hall:
I hallen tror vi att vi vill ha den här tapeten.
image273

Vardagsrum/kök:
I vardagsrummet hade vi tänkt ha samma tapet som i hallen men i en annan färg, och vi tänker vara vågade. Vi tänker svart tapet. Anledningen till att vi tror att vi vågar det är att det är 4 fönster i rummet och egentligen bara 1 vägg....
image274

Köket är det som ger mig mest ångest... Jag vet inte vad jag vill ha där, och vi velar och bollar ideer fram och tillbaka. Eftersom planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen blir det ju den svarta tapeten, det lilla det blir. Självaste köket blir vitt, och bänkskivan svart.... men kaklet? Det är verkligen jättesvårt! Jag tycker om alla de glasmosaik-alternativen som vi har, och kanske ett svart avlångt kakel.... men jag vet inte. Jag behöver se kaklet på riktigt igen, det är svårt att bilda sig en uppfattning från ett papper.

Sovrum:
I sovrummet blir det en brun tapet som jag känner mig lite förälskad i, och som känns vi på nått vis.
image275

Sovrum2/Lekrum:
Det andra sovrummet har många olika namn. Jag vill se det som ett arbetsrum/gästrum men min kära sambo vill att det ska vara hans lekrum där han kan sitta och spela tvspel och så vidare. Det har varit jättesvårt att välja tapet till detta rummet också, för det finns ju inte så där jättemycket att välja på. Man får ju tyvärr inte välja precis vad man vill, då hade allt varit mycket lättare! Iallafall så lutar det åt den här tapeten nu.... men jag är nog inte helt hundra...
image276

Sen så är det en massa annat att ta ställning till som om man vill ha duschvägg, badkar eller bara draperi. Vilka handtag man vill ha i köket å så... men det är svårt att ge bilder på det.
Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker och tänker om allt detta...

.röd glasmosaik.

Vi sitter fast i tillvalsträsket och kan inte bestämma oss vad vi vill ha för kakel i vårt nya kök.
Är det snyggt med röd glasmosaik och svart bänkskiva till ett vitt kök, eller blir man snurrig i huvudet av kaklet?
image272

.H&M.

Nya H&M katalogen kom idag.... där finns mycket jag skulle vilja lägga vantarna på... =)
image271


.kul.

Det här klippet såg jag på Oprah här om dagen, och jag tyckte det var kul... och ja, så tråkigt har jag haft här hemma att jag kollat på Oprah.


.begravd.

Här sitter jag begravd under böcker och uppgifter som måste göras. Ligger efter nu när jag varit sjuk så länge och inte ens varit i stånd till att läsa, men jag har gjort ganska mycket hittills iallafall... och jag börjar få koll på instuderingsfrågorna, även om jag faktiskt tycker att de är ganska svåra.
image270

.the brave one.

Då har man sett en film igen. Ikväll blev det en lite mer seriös film än igår. Den här startade våldsamt och väckte starka känslor.... den här kan jag rekomendera, men man måste tåla en del för att orka med den.

image269

.tesil.

En sån här fin tesil önskar jag mig när jag fyller år.... Den finns i flera fina färger har jag sett, men den här gillar jag...
image268

.superbad.

Igår såg vi filmen superbad. Kanske inte den bästa filmen jag sett i mitt liv.... men underhållande.... iallafall ibland....
Haha, men tyvärr hamnar den inte bland rekomendationerna.
image266

.påbackad.

jag tog mig en liten tur till Farsta för att lämna in jeansen hos skräddaren, och på parkeringen blev jag påbackad! Jag stod helt stilla och väntade på en parkeringsplats när en tant backade rakt in i mig. *Suckar*  Eftersom det spöregnade så var det svårt att se om det blev några skador på bilen, men jag fick hennes uppgifter iallafall.... får titta efter igen senare när regnet slutat vräka ner. Det kan kanske ha blivit lackskador, men kanske inte... Irriterande var det iallafall och jag tappade helt lusten att göra nått över huvud taget....
Lämnade in jeansen iallafall, som jag för övrigt nålat upp själv, så det blir säkert för korta.... Det skulle inte förvåna mig!
image265

.lever.

Jag tror jag lever igen. Har precis fixat lite skolarbete, men känner att jag måste ut ur det här fängelset som jag vistats i över en vecka, så jag ska nog åka till skräddaren med mina nya jeans.
Ska bara duscha först.... å smsa till R och fråga om hon vill och har lust att följa med....

image264