.jag hann.

N kom hem precis innan 18 så jag kastade mig i bilen och drog till högdalen, å jag hann...
Trodde jag skulle dö.... det var jobbigt!

.men åh.

precis när jag var på väg till bussen för att åka till träningen insåg jag att min kära sambo inte har nån nyckel med sig då det var den vi gjorde kopia på... jag visste ju inte att det gick så fort, jag trodde inte vi skulle få tillbaka den förrän imorgon, men det tog ju bara en minut... Tur att jag kom på det, så han inte stått här utanför och frusit... stackarn.
image174


Synd på träningen dock som blev missad... har ju inte tränat på hela veckan... Inte bra!

.snyggve.

Hahaha, ni skulle se mig nu! Jag har bytt om till träningskläder, även om det är ett bra tag kvar innan jag ska åka... men de är ju så sköna och helt nya... jag trivs ju i dem... men, de passar inte så bra ihop med pumpsen som jag försöker gå in...haha, det ser helt stört ut, men jag är ensam hemma så det får gå an... Om nån knackar på dörren så kommer jag hoppa ur pumpsen fortare än kvickt...

Idag är det bodycombat som gäller. Jag har aldrig varit på det tidigare, så det ska bli spännande. Jag litar på P som säger att det är jättekul.
image173

.läsa läsa läsa.

Det är vad jag har framför mig nu... bara det att det är såå trögt att läsa publikationer och sånt på datorn, men jag har inget val... blir för dyrt att skriva ut dem...
Speciellt det som är på engelska är svårt att läsa på datorn tycker jag, men den kunde man tydligen köpa också..
Jag tror att jag ska göra det, även om den finns gratis på nätet... vi får se... jag ska fundera på den tills imorgon ....
image172

.fixat.

Nu har jag varit till Farsta och fixat lite saker.
Jag har hunnit med att skaffa en kopia på nyckeln, det gick jättefort och kostade bara 60 kr. Seriöst, varför har vi inte fixat det tidigare??
Sedan har jag letat efter födelsedagspresent, och jag tror att jag vet vad det blir nu... men skriver inte mer om det ifall han är här å tjuvkikar....

Sprang på badkläder till barn på lindex också... Kunde inte låte bli att köpa en söt liten röd baddräkt med bamse på till lillasyster A. Hittade också en födelsedagspresent till min systerdotter F.
Jag känner mig nöjd!

image171

.ooops.

Jag försökte uppdatera bloggen igår kväll, men sidan strejkade helt då av nån anledning.


Nu har jag precis vaknat! Ooops! Jag har ju vaknat jättetidigt flera dagar i rad, utan att lyckas somna om... men idag gjorde jag det... Och det var verkligen inte meningen att jag skulle sova till 10, utan max 08.30.
Tur är väl att jag har hemstudier idag, så det gör inte så mycket.
image170


Jag ska försöka ta mig iväg en sväng idag. Egentligen gillar jag sickla köpkvarter, men jag måste göra en kopia på vår lägenhetsnyckel, så jag får nog åka nån annanstans.. kanske farsta centrum?
Sen är det ju det där med en födelsedagspresent till min sambo....
image169

.snart födelsedag.

Japp, då var det dags att käka lunch att dra sig... Blir rester till lunch idag.
Ska försöka komma förbi Lindex idag för att prova de där jeansen som jag la ut en bild på igår...
Sen är det ju så att min kära sambo fyller år snart, så det vore bra att hitta en födelsedagspresent också.
image168

.nyduschad.

Igår kväll befriade jag mig själv från bandaget jag hade runt armen då det i stort sett hade lossnat, men se så fel jag hade.... Det var nått slags tejpbandage som satt flera varv runt armen, och det gjorde läskigt ont när jag drog bort den, men nu är jag äntligen befriad och firade morgonen med att duscha utan att plasta in armen.
image165


Har precis ätit frukost och ska nu fixa till mig lite innan det bär av till skolan... mitt seminarium  börjar kl 12 vilket blir lite konstigt för det blir så tidig lunch då. Måste ju åka hemifrån strax efter 11, så lunch måste bli innan dess... Blir lite väl tidigt kan jag tycka, men inte så mycket att göra åt.

Är såå sugen på att använda mina nya stövlar idag, men vet inte riktigt vad jag ska ha till..... funderar fortfarande på detta... Vi får väl se vad det blir. Det regnar i stockholm idag, såå trist.... Dessutom jobbigt att släpa på paraply hela dagen. Jag ska ju på den där livsmedelsundersökniningen i eftermiddag också. Undrar hur det blir...
image166

.många inlägg.

Idag blev det många inlägg, det var roligt. Jag sitter just nu i soffan med min älskade och känner mig nöjd med pumps och stövlar... MEN, jag har så ont i fötterna, fast jag inte gått i pumpsen på ett par timmar... Min förhoppning att jag ska orka gå runt i dem nästa helg börjar gå i stöpet... men jag ska kämpa, jag ska försöka ha dem på mig så mycket som möjligt hemma... Men jag har alltid haft svårt för klackar... det känns som om jag ska gå av på mitten! Det snackas om att det är en vanesak, men jag undrar det ja....


Imorgon är det skola igen, och sedan ska jag på en undersökning. Den undersökning som finanserar mina pumps. Hihi.... Men det är bra, man behöver lite extra pengar till sånt i bland.
Imorgon kväll ska jag även ta av bandaget från armen, ska bli skönt att bli av med det. Sen är det åter till gymmet lite mer frekvent igen!
image164

.rosa pumps.

Hittade en tävling som jag tänker vara med i, priset är ett par urläckra rosa pumps.
Gå in på
http://mariavuitton.blogg.se/ och tävla du med!

image167

.stövlarna.

Stövlarna kom idag.... direkt när jag kom hem med dem så testade jag, och.... *trummvirvel* jag kom i dem!!
Jag tror att jag behåller dem faktiskt, just av den anledningen... haha... första gången jag hittade ett par stövlar som jag faktiskt kan ha. De var lite hårda bak vid hälen, men det är ju skinn så det mjuknar nog med tiden, men det kommer säkert vara en del skavsår på vägen.


Nu ska jag laga mat. Det blir fetaostbiffar med rotfrukter idag. Det var länge sedan. Det är jättegott!
Receptet kommer från en av viktväktarnas kokböcker och jag bjuder er på det idag... =)

Fetaostbiffar med buljongkokta rotfrukter

4 port
Ingredienser
400 g nötfärs
5 skivor (75g) fetaost 1 tsk oregano
2 palsternackor
2 morötter
1 bit kålrot
4-8 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk timjan
2 msk hackad färsk oregano
salt och peppar 

Gör så här
Blanda samman färs, smulad fetaost och kryddor. Forma till biffar. Stek eller grilla i ugn eller på utegrill.
Skala och skär potatis, palsternackor, morötter och kålrot i grova bitar. Skär rödlöken i klyftor.
Fräs alltsammans i olja. Lägg ner vitlöksklyftor och häll över buljongen. Låt puttra ca 15 min.
Smaksätt med färsk kryddgrönt, salt och peppar. Garnera med tomat och persilja.

image163

.jeans.

Jag har inte provat dem än, men de såg snygga ut i butiken.
Jag är lite sugen faktiskt.
image161
image160

.rent badrum.

Äntligen tog jag mig i kragen och städade badrummet, och skrubbade det ordentligt. Den fräscha doften sprider sig i hela lägenheten. Jag tror att jag ska gå på golvet i badrummet en gång till, men det hinner jag nog inte nu innan skolan så det får bli när jag kommer hem i eftermiddag. Det är bra, då hinner det torka ordentligt innan också, så kan jag dammsuga först, och sedan svabba golvet igen. Jag tror det behövs. Kakelplattorna precis innanför dörren har blivit en aning missfärgade så de behöver nog skuras med borste och klorin egentligen, men det går väl inte att få tag på längre??
image159

Resten av lägenheten behöver också ryckas upp, men det hinns inte heller med nu. Måste fixa lunch snart och dra mig till den där föreläsningen jag har idag.

.onda fötter.

Här har jag gått i mina nya pumps hela morgonen, och en sak är säker... Jag får så ont i fötterna så fort det blir minsta lilla klack.

Hjälp mig kära ni, vilka är era bästa tips mot onda fötter i pumps??

image158

.gomorron.

Jag är rätt så yrvaken måste jag erkänna. Jag är egentligen träningssugen, men får vänta nån dag till...
Sitter här i soffan med mina nya pumps på, och de är mindre än provexet i butiken... så nu måste jag väl använda dem varenda dag typ, så att de töjer ut sig lite. Borde nog ta dem till skomakaren också för att få dem omklackade. Jag gillar ite de här hårda klackarna som alltid sitter på nya skor, det är bättre med lite gummi så att man inte halkar runt som bambi på hal is. Har iallafall fixat en bild på pumsen nu, det är inte världens bästa bild direkt, men jag är heller ingen fotograf även om jag gillar att fota.... Jag har heller inte tillgång till saker så att man kan fota snyggt så det ser ut som studiobilder. Å sen är jag inte så bra på photoshop som man kan önska... =)
image157

I eftermiddag har jag föreläsning... jag är såå osugen på det, men det är väl bara att pallra sig dit. Det kanske är jätteintressant, det kan man aldrig veta i förväg dessvärre.

Nej, man kanske ska ta tag i disken och äta frukost.

.pumps.

Jag har köpt pumpsen idag.... Få se om jag kanske kanske kan fixa till en schysst bild sen... Men inte idag tror jag inte, jag är för trött. Helt slut! Vi har tvättstugan nu också... det ska verkligen bli skönt när vi flyttar att få tvättmaskin i lägenheten. Vi har för övrigt kikat runt i alla tillvalspapper ikväll igen. Det är mycket att ta ställning till!
image156

.tävling.

Majda har en tävling i sin blogg där man kan vinna ett par läckra pumps eller en lyxig velourdress. Tävla du med!Allt du behöver göra står här! -

.snabbis.

Tjohoo... Jag passar på att skriva ett snabbis inlägg innan jag drar till jobbet. Fullt upp idag. Jobbar mellan 09-19. Funderar fortfarande på om jag ska försöka köpa de där pumpsen idag. Har jag råd med det??
Måste snacka med chefen också, undrar om min nya chef är på plats idag? Eller om hon börjar nästa vecka. Det har nämnligen blivit fel i min lön. Det har dragits alldeles för lite skatt, och javisst, det kan ju vara trevligt... nu ja! Men inte sen när man får en fet restskatt!

Imorgon är det skola igen. Jag måste hinna skriva den där fallbeskrivningen innan onsdag.... Skönt att jag i stort sett är klar med den litteratur jag ska läsa denna veckan.
image155


Nu måste jag sticka.....

.stövlar & pumps.

Det blev visst ingen film ikväll... och inte fick jag se den filmen jag började se på tv, för the sum of all fears skulle ju vara så bra.... men eller hur... det är den säkert, men jag är trött och orkar inte engagera mig så mycket. Nu börjar i och för sig Hellboy på 6an. Den tyckte jag var bra när vi såg den förut. Kanske ska glutta lite... För övrigt försöker jag fundera ut vad min kära sambo ska få när han fyller år. Önskelistan är inte jättelång, men några saker har han nämnt under kvällen.

                        1. Dockningsstation till I-poden
                        2. Ny skjorta
                        3. Slips till skjortan
                        4. Ett snyggt bälte

Själv funderar jag på hur jag ska finansiera de där pumpsen jag tittat på i en månad nu. De kostar 600kr, men så kom jag på att jag ska delta i en marknadsundersökning på onsdag, och då får jag 400 kr, + att jag fick 100 kr av farmor i julklapp som jag ännu inte använt... då är det bara en hundring kvar, och det kan jag väl unna mig själv? Fast jag har beställt kläder från HM och ett par stövlar (som jag säkert inte kan ha) från Ellos??
image154

.låång dag.

Det blev en lång dag idag... Först var jag och tränade imorse, och sedan drog jag och älsklingen iväg på äventyr. Här skulle undersökas kakel, tapeter, kök och vitvaror... Det tog oss flera timmar, och nu är jag så trött. Jag tror ändå vi ska se en film snart, men jag vet inte vad det blir än. Men så svårt det är det här med kakel å så... Vi kommer nog bege oss ut till sundbyberg nån dag, till veidekkes huvudkontor så vi kan se kaklet "live" en gång til... Tapeterna vi sett på nätet är vi nöjda med, förutom den ljusa blommiga som vi troligtvis kommer byta till en annan...  Där blir det troligtvis denna istället.
image153

.nagellack.

Alla som känner mig vet att jag är såld på nagellack....jag bara älskar det... Jag har precis målat naglarna nu...idag blev det som nästan alltid ett mavala lack, men idag färgen samoa. Den är lite ljusare än den röda jag hade nu senast, men kanske kan den vara lite väl somrig? aja, fint blev det iallafall...

.fotbad.

Ja, då var man hemma igen efter en dag på jobbet.
Har precis ätit lite, och nu ska jag njuta av kvällen i soffan. Jag ska lyxa till det med ett fotbad också tänkte. Jag synd att jag inte har någon barnolja hemma bara.... Kanske jag till och med slår till på en ansiktsmask, när man ändå är ensam hemma... vi får se...
image152
Köpte lite nya träningskläder på lunchen idag. Fy vad dyrt det är, men jag hittade ett par byxor och en topp på rea, så det slutade på 510 kr så jag är nöjd ändå... annars är ju det vad en sporttop kostar lixom...

.städa.

Jag ska snart åka till jobbet. Jag har inte varit där på ett tag nu och längtar faktiskt lite... =)
N ska ut ikväll igen, så det blir andra kvällen i rad som jag blir ensam hemma...
Jag borde verkligen städa badrummet, för det har fortfarande inte blivit gjort och det blir inte direkt renare... Men vi får se vad jag orkar när jag kommer hem.... Har jag tur kanske någon har gjort det redan. Jag ska ju vara lite försiktig med min arm i en vecka ungefär så att såret får läka, inte bära och lyfta och sånt.

image151


Nej, nu måste jag göra mig klar. Vi ses!

.cupcakes.

Av en slump hamnade jag idag på blixmans blogg. Åh, så inspirerad jag blev. Såå fina cupcakes. Jag vill börja baka på stört.... jättebra nu när man kämpar med vikten... haha...
Jag lägger in en bild på cupcakes men den kommer inte från den sidan, då ägaren av sidan inte ville låna ut bilder, så därför uppmanar jag er att gå in och kika runt där.
image150

.glasmosaik.

Ja, tankarna flyger fram och tillbaka. Det här med kakel i köket är svårt. Badrummet vet vi ungefär vad vi vill ha. Så här går tankarna just nu. I badrummet vill vi ha större vita blanka plattor 250x400mm på väggarna, sedan en fondvägg vid duschen med ett matt svart kakel, som är mindre... som mosaik, fast lite större 47x47mm och golvet blir då samma färg och serie som fondväggen fast storleken blir 97x97mm.

Men, då var det köket kvar...och det är det svåraste... för det finns inte så många sorter i den här katalogen som tilltalar oss. Själva köket blir ju vitt, med luckorna och så, den lilla tapet som kommer synas (typ ovan fönster å så) är den där svarta som jag visade igår och bänkskivan kommer också att vara svart. Jag vill då inte ha vitt kakel för det blir så kliniskt då, och jag vill heller inte ha svart av samma anledning. Jag tror inte att jag vill ha nån sjöstensaktig färg heller, utan att jag vill ha nått med färg på för att få liv i köket, men som ändå inte tar över.

Jag tycker att glasmosaik är sjukt fint, men det kostar för mycket, 8000 kr. Jag hade gärna haft en glasmosaik som är så där lätt grönaktig i färgen, som glas har. Som den här bilden har över diskhon, eller egentligen gillar jag den här lite större varianten, men den kan vi inte välja på... MEN, eftersom det här var så dyrt så är jag tillbaka på noll...
image149


Självaste köket är myresjökök, med de luckorna som ni kan se här, men med andra handtag (tyvärr) och lite annan planering, och inga glasdörrar.
image142

.tillvalen.

Ja jösses, tillvalen... det är såå svårt och det kostar!
Jag och min käresta har spenderat kvällen med att surfa runt och letat efter bilder på de tapeter som ingick i basutbudet... och vi tror att vi har hittat dem, men man kan ju aldrig vara säker...
Som det ser ut nu så gillar vi följande:

Hallen: I hallen finns inga fönster, därför satsar vi på en ljusare tapet.
image144

Vardagsrum och kök hänger ihop, där fortsätter vi kanske med samma tapet men en mörkare då det finns många fönster i detta rum.
image145

image146

Sen finns det två sovrum, som också får samma tapet, men olika färger. Det stora sovrummet den mörka och det mindre den ljusare.
image147

image148


Det fanns inte så där supermycket tapeter som låg i vår smak kan man säga, men det kan ju vara lite annat i boken vi ska välja ur sen också, men vi tror att vi hittat rätt kollektioner.

Nu återstår det svåra, att välja kakel. Kakel till köket och golvet i badrummet. Svårt. Man vill ju försöka hålla ner kostnaderna en del iallafall.....

Så berätta nu..... vad tycker ni??




.hungrig.

Jag kom ganska nyss hem från gymmet. Jag har duschat och väntar nu på att lunchen ska bli klar. Jag är såå hungrig! Sen ska jag läsa för fulla muggar så länge jag orkar.
Ska till mödravårdscentralen i eftermiddag. Det är dags att byta p-medel. Jag har ju p-stav nu. Det passade mig utmärkt i början, funkade hur bra som helst. Så den hade jag i tre år, och eftersom jag var så nöjd så valde jag att ta en till. Sagt och gjort. Jag har haft den i snart 2 år nu och den fungerar inte alls lika bra. Jag har mens läänge, typ fyra veckor i sträck och så vidare. Jobbigt som tusan! Så nu har jag bestämt att den ska ut, det får bli nått annat.
Det har visat sig i efterhand att många har fått problem med sin andra p-stav, men det fick jag inte veta när jag satte in den. I och för sig så skaffade jag just den här p-staven när den var i stort sett helt ny, så det har väl inte funnits så många som haft två. Aja, idag åker den ut och byts ut mot något annat. Jag träffade barnmorskan i höstas och fick lite information om andra bra p-medel.
Nu är lunchen klar... Äntligen!
image143

.hemma.

Nu är jag hemma från informationsmötet på Veidekke. Här sitter vi nu i soffan, älsklingen och jag och funderar på vilka tillval vi vill ha och vad som är värt vad.... Mycket svårare än jag föreställt mig!
image142

.Heath Ledger.

Det känns så konstigt. Heath Ledger är död. Jag var inte beredd på det. Det var inte så jättelängesedan jag såg Brokeback Mountain. Jättebra film, men nu är han borta.... för alltid. Vila i frid Heath.
image141

.men.

Tänk att man måste förklara allt....
Ica Maxi packade om köttfärsen, det visades till och med på tv hur en person tappade köttfärs på golvet, men plockade upp den och packade om den....
Nu kan inte tallriken åka i golvet mer, men maten iofs..... men va tusan... kör en ica maxi.


Skulle iväg på en sak idag, men det blev inställt. Visst kan det bli konstigt när man verkligen har ställt in sig på en grej och så blir det helt plötsligt inte av. Hade jag vetat detta hade jag tagit med mig träningskläder till skolan och åkt till gymmet.... men nu blir det ingen träning idag fast det egentligen fanns tid.

Mötet på veidekke ska jag fortfarande på iallafall, det ska bli så spännande.
image140

.ica maxi.

Haha, jag fick precis det roligaste mailet av min pappa.
Här demonstreras det hur problematiskt det kan vara att vara småbarnsförälder.
Så för första gången kommer jag lägga in en bild på just detta.
Vad menas då med rubriken på detta inlägg? Vad har detta med ica maxi att göra?
Det får ni fundera på om ni inte hängt med....
image139

.tjuvlyssnat.

Jag har länge varit en stammis på tjuvlyssnat nu har de även utökat med tjuvtittat som jag rekomenderar.

.introduktion.

Jag kom precis hem från en introduktionsföreläsning för den här terminen, och jag måste säga att det var totalt bortkastad tid! Inte ett vettigt ord kom ur deras munnar... eller, jo det är klart att det kom en del vettiga saker på tal, men ingenting nytt. Lärarhögskolan har nu slagits ihop med univeritetet och det i sig ger ju en del förändringar, men det kom upp så konstiga saker på föreläsningen att jag nästan tappade öronen.
Fusk tar de på universitetet på största allvar, men hallå?? Det var väl inget nytt... och som att fusk är okej på Lärarhögskolan?? What?? 
image138

.trött.

Gud så trött jag var igår... helt borta lixom... hade glömt att sätta på ena tvättmaskinen, fast jag laddat den med både kläder,tvättmedel och sköljmedel... haha. Det blev ganska tidigt i säng, och jag hade inga problem alls att somna. Det måste bero på att jag tränat två gånger igår plus att jag sovit jättedåligt natten till igår på grund av illamående. Jag kunde inte fatta varför jag mådde så illa heller, eller vad jag skulle göra åt det, men på morgonen kom jag på det... Jag äter en medicin för tillfället som jag fått i tre månader, den är ganska hård mot levern och typ den vanligaste bieffekten är illamående.... haha, men jag har snart ätit den färdigt... lite mer än en vecka kvar bara.
image137

Hur som helst har jag sovit superbra inatt.
Träning blir det ingen idag då jag har ganska mycket träningsvärk i benen, jag kan knappt gå.... + att jag har ett helt kompendium som jag måste läsa till imorgon och skriva en uppgift från.

Ja nu har allvaret börjat igen..... tillbaka till skolan, och med en ny lärare. Hon verkar snäll, men jag känner att jag har varit bortskämd det senaste året....Det känns märkligt nu. Förmodligen står jag inför min tuffaste termin nu... men jag tröstar mig med att i mars har jag läst halva utbildningen, har man läst halva så kan man ta resten på ren vilja. =)

.längtan.

Jag har en längtan efter lönen... Jag längtar och längtar....
Älsklingen fyller ju år i början av februari också, och jag har än så länge ingen aning om vad jag ska ge honom. Han är alltid så sent ute själv, medan jag helst skulle vilja ha presenten klar nu... Som i julas, då hade jag redan köpt alla hans julklappar när han berättade vad han önskade sig, men jag tror han blev nöjd ändå faktiskt eftersom han fick konsertbiljetter..... men det är ju svårt att slå nu....
Å så måste man fundera på nån tårta, för jag tror inte det finns nått som han älskar mer än tårta....


.Irene Huss.

Jag såg precis filmen Tatuerad Torso. Den var ganska obehaglig kan man säga. Fy! Men ändå måste jag säga att den var bra.... men obehaglig.
image136

.att göra.

  1. diska
  2. plantera om en blomma
  3. gå upp på vinden med saker
  4. gå ner i källaren med saker
  5. städa badrummet
  6. dammsuga
  7. laga mat
  8. stryka
  9. tvätta bilen

det börjar minska!
men det jobbigaste är fortfarande kvar.... det blir en cliffhanger!

.hemma.

Precis hemkommen från gymmet, N har åkt för att tvätta bilen och jag hamnade i soffan... haha...
Jag borde gå å duscha egentligen. Har funderat på vad vi ska ha till middag ikväll, men fantasin tryter en aning idag, men jag antar att alla har sånna dagar?? Jag är sugen på fisk, så det får nog bli nått med fisk, men vad vet jag inte än. Jag ska fundera på saken ett tag till.
image135

.söndag.

Godmorgon mina vänner!
Det är söndag, jag har nyss ätit frukost och ska om en stund iväg till gymmet där jag ska träffa P.
Igår hade jag en vilodag, och det behövde jag...
Här hemma finns massor att göra också, när ska jag hinna ta tag i allt det? Julgranen ligger fortfarande i sin låda i hallen, badrummet behöver verkligen en rejäl genomgång, och det kanske vore bra att stryka tvätten som legat i korgen sedan i måndags??
image133

För att inte tala om bilen, hur fasiken ser den ut?? Mer brun och svart än röd för tillfället....
Jag önskar att jag hade tusen händer...
image134

.extreme home makeover.

Okej, extrem är kanske att ta i, men jag har äntligen fått upp de där gardinerna mellan hallen och vardagsrummet nu och det blev galet bra! Fick precis ett mail från min kompis M som befinner sig i afrika sedan en dryg månad tillbaka. Såå roligt! Jag längtar tills hon kommer hem, men det är långt dit!!
image131

Just nu sitter jag och sippar på en cider jag hittade på systemet, med hjortronsmak... helt ok, men jag förerdrar att äta hjortron som de är... helst varma med glass....Mmmmmm!!
image132

.blåbärspaj.

I takt med att jag tränar mer och mer smyger sig också frestelserna på... Jag har lovat min sambo att baka en paj ikväll igen, jag gjorde ju det förra helgen med... Det får absolut inte bli nån vana, för då kommer jag aldrig gå ner till min målvikt... men det är ok denna gången. Jag har tränat hårt i veckan, och tänkte belöna mig med nya träningskläder så fort lönen kommer.. Det ser jag fram emot. Jag har sett en hel del snygga faktiskt, och just nu går jag omkring i jättefula gamla träningskläder...
image130

.kåren.

Inbetalningskortet till kåren har kommit.... ska jag vara helt ärlig så tycker jag att det är både onödigt och dyrt. 300 kr per termin, det är rena rama rånet.... och skippa alla moralkakor om hur mycket arbete kåren gör, för det gör de säkert, men för mig känns det som att slänga pengarna i sjön. Jag tycker det är bra att de är lite som ett fackförbund och kan hjälpa till med csn om man behöver, men allt annat.... det ger min ingen utdelning.... jag äter aldrig på deras cafe, jag går aldrig på pubkvällar, jag går inte på andra aktiviteter som de anordnar...
och dessutom, så har ju stockholms lärarhögskola slagits ihop med universitetet nu, så då har de stängt cafe och allt sånt ligger nu på universitetet. Ja, vilken bra ide.... då får de stackars fattiga lärarstudenterna pallra sig ut till universitetet  om de vill fika billigare.... *suck* nej... för min del hade halva avgiften per termin räckt gott och väl...
image129

.ingen film.

Det blev ingen film ikväll....
det känns lite konstigt faktiskt... men det blev lite let's dance istället...
Men jag måste säga att Tony, frisyren är inte så smickrande... han var med på mixmegapols äntligen morgon i måndags och då pratades det om hans frisyr... tydligen har han fått höra att han ser ut som en nazi-bög-wannabe vad nu det kan vara för nått?
image128

.elvis.

Vi fick en elvis bok i julklapp, dessvärre har jag läst ut den för länge sen... Jag älskar elvis, han är så skön...
image127

.god morgon.

God morgon på er! Jag håller på å fixar frukost..... Idag blir det ett kokt ägg som jag tänkte dela upp på två hårdmackor med kaviar... och en kopp te till det.
Jag har träningsvärk i rumpan efter cyklingen på gymmet igår. Jag kan knappt sitta ner...
Jag har inte bestämt mig om jag ska åka till gymmet idag, men jag tror att det blir en timmes yoga hemma istället... framför tvn, med min dvd och min yogamatta.
image125

.te.

Eftersom jag är ensam hemma händer inte så mycket här, och jag plitar ihop ett nytt blogginlägg...
Jag sitter och funderar på om jag ska fixa mig en kopp te. Jag dricker ju normalt te varje kväll, men det är mycket mysigare när N är hemma och håller mig sällskap och tar sig en kopp han med...
Men det blir nog en kopp ikväll ändå...  
image124

.stel.

Jag har nyligen kommit hem från en dag i skolan uppföljd av ett pass i gymmet.
Jag är jättestel i vänster vad, och jag kommer inte till rätta med det känner jag. Jag har stretchat flera gånger, men jag känner att det inte hjälper... eller ja, hjälper kanske det gör, men det blir inte som vanligt... Kanske jag ska yoga lite imorgon istället för att träna i gymmet.... vi får se vad jag känner för imorgon.
image123

Jag har precis ätit middagen i min ensamhet, då N är borta på kurs. Idag blev det bulgursallad med vegetariska sesamnuggets. Jag tycker de är jättegoda! Jag blev sugen på tacos också... kanske vi kan äta det nån dag i helgen?

Nu känner jag mig rejält sliten, så nu kommer jag spendera resten av kvällen i soffan.... men jag får inte somna, för då kommer jag bergis inte sova klokt inatt! 

.bloggare.

Min blogg börjar få fler och fler läsare, vilket är kul tycker jag. Ni är alla hjärtligt välkomna. I samma takt som mina läsare ökar, ökar också min lista med bloggar att följa. =)
Det är lite roligt tycker jag. Jag ska strax ta på mig kläder och dra mig mot skolan... sista seminariet på kursen idag. Det känns lite vemodigt faktiskt. Jag har haft sån tur det senaste året med en underbar lärare och en bra klass... vem vet hur det blir nu? Jag har hamnat i grupp fyra, men i stort sett ingen annan, känns det som iallafall.... haha. Jo då, A har faktiskt hamnat i samma klass som mig och det känns skönt... det är skönt att känna nån iallafall...
Tänkte träna efter skolan idag. Jag har packat väskan iallafall....
Jag har nu börjat mitt nya liv, och jag funderade på att skriva in min startvikt här, för då blir det så påtagligt... men jag vet inte om jag vågar.... =)
image122

.hemlighet.

Jag har precis plockat ut nått ur ugnen som jag ska ta med till skolan imorgon.... hihi...
image121

.duktig.

Jag känner mig lite duktig då jag var på gymmet idag innan frukost tillsammans med P.
Men jag känner mig inte lika duktig när jag tänker på nästa kurs. Jag har börjat läsa, men bara tagit mig igenom en bok hittills, medans
M har läst betydligt mer för att inte tala om C.

.om.

Om jag hade pengar, lada dada da didada da da....
image119

Då skulle livet kännas lite lättare en stund.... Jag behöver nya kläder!
Men, jag har jobbat ganska mycket, så jag hoppas att det ger en hyfsad utdelning...

Jag har haft ögonen på den här tunikan ett tag... den skulle jag vilja ha... Men, problemet är, att jag tycker det är snyggast med tights och stövlar, men än har jag inte hittat några stövlar som jag kan ha... Jag har lite förstora vader för stövlar... Jag hoppas att det kommer fler modeller nu till våren, då jag inte kan vara den enda som har problem med detta....
image120

.kurslitteratur.

Det går frammåt i boken, men långsamt. Jag tycker inte att den här boken är så bra, och ganska svårläst vilket innebär att det går trögt. Just nu har jag ett litet lunchbreak. Eftersom det inte blev nån träning idag ska jag nog försöka ta en promenad lite senare. Så tråkigt utan sällskap bara....
image118

.inställt.

Det är egentligen meningen att jag ska gå på bodypump idag, men jag vaknade helt täppt i näsan...
Jag som såg fram emot att gå dit, särskillt om man bli så här snygg av det...
image117

Nu ska jag äta frukost och sedan blir det plugg och mer plugg, och kanske ska jag leka diskmaskin också.
Vi ses!

.lång dag.

Det var en lång dag på jobbet idag, och nu är jag trött... imorgon blir det plugga för hela slanten.
Tog en promenad utmed vallhallavägen på lunchen idag, man kan då inte tro att det är januari, för det känns som maj... läskigt det här med den globala uppvärmningen. Jag gör allt jag kan för miljön, men det finns många fler som kan anstränga sig mer.
image115


Det här är en fotoillustartion över manhattan om den globala uppvärmningen fortsätter... är det verkligen det här vi vill? Inte jag iallafall, så jag kommer fortsätta sortera mina sopor, åka mycket kollektivtrafik, släcka lamporna och stänga av datorn när jag inte är hemma. Jag kommer också fortsätta med att stänga av vattnet när jag borstar tänderna, återanvända mina matkassar med mera, med mera.... Hjälper du också till?
image116


.på väg.

Jag är på väg till jobbet nu, som jag tror att jag ska till, men inte är helt säker på grund av det där med kalendern... Men jag tror ju det...

Tvättstugan ikväll.... urk så tråkigt! Måste ju försöka hinna städa nånting också, helst.... haha...
image113

.bortstädad.

Nu är julen bortstädad.... eller, nja... iallafall nedpackad i kartonger... Några måste upp på vinden, men det orkar jag då definitivt inte idag, det är sent.... det är dessutom skitjobbigt att ha vindsförråd i huset tvärs över gatan, 4 trappor upp utan hiss, om man får klaga.... Egentligen var jag inte så sugen på att städa bort julen, jag har lixom inte tröttnat än, julkänslan har ju knappt infunnit sig. Idag har det kännts som om det varit en vårdag i maj. 4 grader varmt, strålande solsken och inte en gnutta snö så långt ögat kan nå.... Jag saknar dalarna! Där finns det iallafall snö, om än inte så mycket vad jag hört, men ändå så att det är vitt och fint ute.
image112

Själva bortstädningen av julen får vänta till en annan dag, det är så mycket annat just nu. Bland annat så är jag rätt övertygad om att jag jobbar imorgon, men jag har ju glömt min kalender på jobbet....vilket är lite jobbigt det med... Om jag överhuvudtaget jobbar så tror jag att jag börjar klockan 09, så jag får väll åka dit till 09 imorgon och hoppas på att jag har rätt...

.äppelpaj.

Jag har en ljuvlig smulpaj med äpplen i ugnen.... mmm....
image111

.drömmar.

Idag har jag och älsklingen varit runt och gjort allt och ingenting... jättemysigt! Vi har tittat på bilar, för det är ett stort intresse hos honom, men vi har också varit på ikea och inhandlat en gardinstång samt kollat den där randiga mattan igen och som det ser ut nu så är det den vi kommer köpa en vacker dag. Vi har också varit inne i en köksaffär och drömt oss bort en stund. 

Vad jag verkligen drömmer om är att resa på en låång och skön resa igen... Se bara på dessa bilder, man kan inte göra annat än att längta tillbaka!
image108image109image110

.till alla studenter.


Jag vill bara tipsa alla studenter om den den
här sidan.

.simpson.

Jag har precis konstaterat att simpsons är bättre som serie på tv än film.... så är det bara...
image103
image104image105   image107

Jag har förstått det som att det är meningen att jag ska städa undan julen i helgen.... Men jag har inte tröttnat än, så jag vet inte om jag vill egentligen.... men antar att jag måste, för jag tror inte jag har nån lust att plocka undan det nån annan dag heller...

.kalender.

Ah, jag glömde min kalender på jobbet... det är hela mitt liv, jag är inget utan den och har ingen koll på nått...
Hur ska det här sluta??
image102

Ska snart se på film, få se om jag orkar idag.. jag är riktigt trött.... Jag kommer bergis somna i soffan, haha...




.nyväckt.

Tydligen fel i schemat på jobbet.... så jag måste åka dit på stört...

.kruk-kris.

Nu var jag äntligen igång och skulle fixa med blommorna, men vad händer... jo, alla krukor jag kan hitta ör för små... så de där blommorna är nu planterade i innerkruka ståendes på en tallrik... haha...
Jag tycker det är roligt med nya krukor, men det är inte vad jag har lust att lägga pengar på... jag behöver ju både nya kläder och skor och dessutom ska jag snart åka på kryssning.
Undrar var man kan hitta några snygga krukor till rätt pris.... vita eller svarta ska de vara... plantagen hade inga som lockade direkt, inte bauhaus heller....
image101

.önskelista.

Högst upp på min önskelista står....... *trummvirvel*.....en....... *mera trummvirvel* ...... diskmaskin!
image100
Jag har precis tagit hand om disken, som ingen tagit hand om på flera dagar.... det tog sin lilla tid.... när jag bloggat klart och vilat mig en aning så hade jag tänkt försöka ge mig på att plantera om de där stackars plantorna jag har... men jag var ju tvungen att diska först så jag har nånstans att vara....

Idag fick vi äntligen post från Veidekke, men det var ett lätt brev och jag blev genast lite misstänksam.... det kunde omöjligt vara tillvalslistan som jag väntat på sedan innan jul, egentligen längre, men vi blev informerade om att få den innan jul men än har den inte dykt upp...
jag slet upp brevet iallafall, nyfiken som aldrig förr, och det var en inbjudan till ett informationsmöte. Jag har inte hunnit kolla min kalender än, men jag vill verkligen gå... Jag vill ju veta vad som händer med bygget...
Den senaste veckan måste jag säga att det gått med rasande fart, nu har de sprängt ut så mycket att man verkligen kan se var huset ska stå... yihoo!

.tidigt.

Har gått upp tidigt idag, typ som en ko som ska mjölkas...
Men jag ska inte mjölkas, inte heller ska jag mjölka... Jag ska bara åka till gymmet...
image99

.överdrivet.

Hihi... jag kan ha överdrivit mitt förra inlägg en aning. Jag måste ha varit riktigt trött imorse och extremt osugen på att gå till jobbet, för nån förkylning har jag inte märkt av idag.... däremot hade jag lite ont i knäet ett tag och fick pipa iväg till apoteket och köpa alvedon. Jobbade två timmar mer idag än vad som var sagt från början, då det var mycket att göra idag... men det är okej, för det ger ju lite mer klirr i kassan och det behöver jag eftersom jag ska på partykryssning i februari då en av mina absolut bästa vänner fyller 25. Kryssningen skulle visst bokas idag....
Det ska bli kul, men undrar vad jag själv ska hitta på när jag fyller 25, för det blir ju också i år...
image98

.förkyld.

Jag känner att jag håller på att bli ordentligt förkyld. Igår när jag skulle gå och lägga mig så var jag så täppt i näsan att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Inte ens tigerbalsam under näsan hjälpte.....det brukar det göra...
image96
Just nu sitter jag i soffan och försöker vakna... ska jobba idag. Lyssnar som vanligt på Adam och Gry på MixMegapol.
De gör det lite lättare att gå upp på morgonen...=)
image97

.hög äckelfaktor.

Med risk för att ni stöter upp det ni senast förtärde så måste jag berätta om min bussresa till jobbet igår. Det var den värsta bussresan jag nånsin varit med om, trots att den bara tog 7 minuter....
När jag klev på bussen så luktade det sjukt mycket urin. Jag menar inte urin som om nått stackars litet barn råkat kissa på sig, utan ingrott äckligt urin. Nån på bussen delade med sig av denna lukt, och jag hörde många klaga på stanken. Själv försökte jag hitta en plats där det inte luktade så mycket, men det gick inte.... Halsduken åkte upp långt över näsan, jag klarade verkligen inte av lukten. Innan jag kom av bussen höll jag på att kräkas... Eeewww!!

Så, ber om ursäkt för det äckliga inlägget, men jag behövde få klaga en skvätt.... jag bjuder på en söt bild som kompensation.
image94


.visning.

Godmorgon på er mina kära bloggvänner! Just nu håller jag på och förbereder mig inför dagens alla bestyr som blir att gå på visning med M och sedan blir det skola igen... fatta... skola, det känns jättekonstigt nu efter jullovet. Jag har jobbat så mycket att jag glömt hur det är att plugga... haha...

image92

.var är snön.

Stockholm visar sig från sin sämsta sida... det är grått överallt, och hade inte snön smält bort igår så har den definitivt regnat bort idag. Trist!

image91


Jag är hungrig. Kom precis hem från jobbet.... see ya!

.blocketirritation.

Ja, jag känner att jag blir lite lätt irriterad på annonsörer på blocket som inte plockar bort sin annons när varan är såld, eller ens bryr sig om att skicka ett litet litet mail med texten: varan är såld.

.sova.

Inatt kommer jag sova gott, för jag är så trött så trött....
image87

.bebisar.

Idag fick jag veta att ännu ett par i vår närmaste vänskapskrets ska ha barn i år. Bebisarna bara ploppar upp överallt. Detta är andra paret på ca två månader... det börjar bli många i vår närhet som har barn...jag har små småsyskon, jag har småsyskon som har barn, och småsyskon som längtar efter fler barn... och sen alla kompisarna på det.... själv väntar jag ett tag till...
image86
Med andra ord.... det är bebisar överallt....




.victoria secret.

Ikväll var det victoria secret fashion show på tv. Jag såg inte hela, men en del och det är riktigt häftiga underkläder. En del är helt galna, men samtidigt roliga. Snyggast var ju så klart Heidi, som alltid.... Det är en tjej att imponeras av!

image82

Men jag måste medge att den här klänningen imponeras jag inte så vidare mycket av.... jag hoppas verkligen inte att det blir någon trend!
image83

Imorgon ska jag jobba igen. Ska jobba ganska mycket denna veckan, och på tisdag börjar skolan igen... Jag är glad att jag jobbade som en dåre med min examination innan jul, så att jag har kunnat vara ledig utan dåligt samvete... det känns skönt, men konstigt att börja läsa igen. Herregud, jag har ju inte läst en bok på säkert två veckor!




.krukor.

Idag har jag varit på krukjakt. Det är inte så lätt när man vet vad man vill ha, men ändå inte... haha...
image73
Jag letade och letade, eftersom mina blommor i vardagsrummet håller på att växa ur sina krukor så kändes det viktigt. Men hur mycket jag än letade så hittade jag inga som kändes helt rätt... så, vi köpte nya blommor istället... haha.... jag ska nog försöka dela upp de där jag har och hoppas att de överlever en splittring....

Jag har också varit till Mio och kikat på matta. Vi behöver en ny matta i köket, men jag kan inte bestämma mig om vilken det ska vara... vi har hittat en fin på Ikea, men nu även en på Mio....
Vilken tycker ni är finast?
image74image80

.arn.

Idag har jag och N varit på bio och sett Arn.
Jag tycker den var väldigt bra, och är nyfiken på nästa film. Helt klart värd att se...
image72

.gardiner.

Idag har jag spenderat hela dagen till att hänga gardiner på jobbet. Det är kul men tar tid....
image71
Det värsta är bara att man vill ha så mycket själv när man går runt där och plockar, särskilt nu när det är så fet rea. Hahahaha! Vi har ju inga gardiner i den här lägenheten, då det är lite speciella fönster... men när vi flyttar om ca ett år, då ska jag frossa i gardiner!

image70

Känner mig allmänt sliten, ska snart äta nått... orkar inte laga mat idag, men en tonfisksmacka kan jag slänga ihop... har varit sugen på tonfisk i flera dagar! För övrigt blir det en lugn kväll, kanske en film?
Imorgon ska vi iallafall gå på bio, det var ruggigt länge sedan nu.... Arn, ska vi se. Jag har inga förväntningar, så jag hoppas att den känns bra sedan.





.tvätta.

Var hälsad du härliga vinter och snö!

Äntligen har snön kommit till stockholm, och ganska mycket för att vara här iallafall...

Idag har jag gjort mycket gott. Till att börja med tog jag bussen till högdalen och skaffade gymkort där, så när jag ändå var där passade jag på att träna en timme.

Jag har äntligen packat upp efter helgernas resor och just nu hänger den sista tvätten och torkar i tvättstugan.
image68

Imorgon ska jag jobba, hmm... jag borde fixa en matlåda till det.... see ya!

Uppdatering: det är inte lätt att torka tvätt när torkskåpet är trasigt... visserligen kommer det luft, men den är ju kall... vad matt jag blir. Jag såg fram emot att tvätten skulle vara klar tidigt för en gångs skull.... *suck*

.jeans.

Idag har jag varit till däckfirman som gjorde hjulinställningen på vår bil i fredags för att fixa till det som inte var så bra, nämnligen att ratten suttit snett sedan dess... Det tog sin lilla tid, och bilfirmorna borde skaffa fler tidningar än enbart bilsport.... jag hittade nån fredagsbilaga från aftonbladet, men den var från april 2007. Inte så uppdaterad, och den läste jag i över en timme när jag väntade på att bilen skulle bli klar.

Jag tog en vända i globens shopping idag, och hoppades att jag skulle hitta ett par jeans eller nån topp, men det gick inte så bra. Jag är i behov av nya kläder, då jag knappt har nått att ta på mig men jag hittade inget...

Kom att tänka på att jag måste fixa det där gymkortet också... jag behöver det mer än nånsin!
image67


.nyårsdagen.

Det var en härlig nyårsafton 2007 och nu är det helt plötsligt 2008. Tiden rinner iväg...
Har rest de dryga 30 milen från Mariestad idag. Jag ska erkänna att jag är trött på att åka bil nu, det har blirvit drygt 150 mil över jul och nyår nu... Det är en del!
I Mariestad snöade det en aning imorse, men ju närmare Stockholm vi kom desto blaskigare blev det och jag är hjärtligt trött på allt regn!
image65

Jag vill hellre ha en vinter med rikligt med snö. Som när jag var liten. Man kunde leka i snön, åka skridskor, skidor och pulka hur mycket man ville. Och skridskor det åkte jag massor minns jag. Pappa gjorde en egen skridskobana till oss hemma på gräsmattan....den gav oss massor med kul... och frusna fötter... haha...
Gräsmattan var dock inte så vidare snygg när sommaren kom...
Idag äger jag inga skridskor, det vore kul att ta en tur nån dag. I framtiden kanske man ska införskaffa sig ett par...
image66