.vantage point.

Ikväll såg vi en ruggigt bra film. Lite udda upplägg, men riktigt bra. Den här kan jag starkt rekomendera! Underhållning och spänning... allt man behöver lixom.... =)


.missförstånd.

Missförstånd i familjen. Ingen höjdare. *suck*

.good morning.

Godmorgon världen! Idag är det söndag och jag ska jobba, men jag måste säga att just söndagar är rätt sköna ändå, även om man jobbar. Eftersom vi öppnar först klockan 12 så får man iallafall sovmorgon, som trots allt är det viktigaste på söndagar... eller iallafall känlan av att man inte behöver stressa.

Jag har nyss ätit frukost, havregrynsgröt idag. Det var såå länge sedan jag åt det så jag var riktigt sugen!
Sminkade mig sen och använde mitt nya puder, känns bra än så länge och ser bra ut. Nöjd, trots priset...

Hoppas dagen på jobbet flyter på bra, trots att det är lite ändrade rutiner för dagen.... Vet dock inte varför....
Ha det gott!

.resurrecting the champ.

Ikväll såg vi denna underbara film som minsann kunde få fram en tår eller två.
Samuel L. Jacksson var grym i den här filmen. Grym! Det är allt jag har att säga.


.gardiner.

Jag har jobbat idag. Det har gått bra, men det var ovanligt lugnt idag. Iallafall har vi fått in nya gardiner och det finns några som jag verkligen förälskat mig i och som skulle vara sååå fina i vårt nya sovrum sen. Jag ska fundera på saken. Jag behöver kläder mer än gardiner, men de är såå fina och skulle verkligen passa såå bra!

Köpte lite smink idag igen. Puder, måste ha.... Svindyrt, men vad gör man inte för att vara fin??

Nu ska jag servera mig och älsklingen lite vin, så ska vi nog se på en film. Undrar vad det blir ikväll?

.hemmakväll.

Måste säga att jag varit överraskande effektiv vad det gäller läsningen idag. Dessvärre känns det ändå som att jag ligger efter, fast det är förmodligen bara inbillning... som vanligt.

Jag och prinsen har haft en skön hemmakväll med tacos till middag. 

Min chef ringde mig också när jag var ute på en promenad och sa att hon lagt om schemat och att jag i framtiden kommer arbeta en helg i månaden istället för varannan lördag. Det var precis vad jag önskat, så det uppskattar jag. Denna helgen ska jag jobba också, sista helgen innan det nya schemat sätter in. Det ska faktiskt bli kul att jobba igen. Jag gillar mitt jobb.

.lunch.

Pluggandet har än så länge gått ganska bra idag. Jag har precis intagit lite lunch och ska slappa en stund nu innan jag återvänder till böckerna.

.dålig sömn.

Först ska jag börja med att säga att jag tog mig faktiskt ett bad, om än ett ganska kort... Jag sa ju att jag blir rastlös... Efter badet kände jag att jag hade lite nya krafter och tog hand om tvätten och strök den, och det känns skönt nu... för det finns annat som behövs göras....


Prinsen min var ute på middag med jobbet igår. Jag ringde nångång vid 22 tiden, men det var så stojjigt att jag inte hörde ett ord knappt, men räknade nog med att han skulle vara hemma vid midnatt iallafall. Vid ett vaknade jag och då hade han inte kommit hem än, och jag började bli ordentligt orolig. Inte svarade han i telefonen heller och jag misstänkte starkt att han somnat på nattbussen på väg till södertälje eller nått. Till slut svarade han iallafall och de var på Eken, men skulle dra sig precis och jag såg fram emot att han skulle komma hem och sa att han kunde ta taxi iallafall, för att jag vet att han kommer somna på bussen annars. Vid 05 hör jag hur han kommer hem. Vid 05. Han ska ju gå upp vid 07. De hade inte gått hem från Eken, de hade gått vidare men så mycket mer än det vet jag inte... Jag hoppas på att få några svar ikväll när vi ses igen... Iallafall så har jag inte sovit så bra inatt på grund av detta.

Idag har jag hemstudier, och det känns skönt. Jag har redan läst en hel del innan frukost. Nu när frukosten är intagen ska jag strax återvända till böckerna.

.ovan.

Jag märker att jag är så ovan att plugga nu. Måndag till onsdag gick jag bara halvdag, men har ändå lyckats däcka i soffan här hemma alla de dagarna. Såå trött! Idag har jag haft heldag, och slutade klockan 15. Jag är så trött nu att jag nästan avlider, men jag måååste försöka hålla mig vaken ett par timmar till... Men jag får kämpa det känner jag.
Kanske ska man ta ett bad eller nått? Det skulle vara skönt. Bara det att jag blir så rastlös när jag badar.
Tvätten ligger dessutom här och väntar på att bli struken. Ska jag verkligen göra det idag? Hur länge kan man skjuta på det egentligen? Det är tvätt från både förra veckan och denna vecka.. Oerhört tomt i garderoben, men imorgon har jag hemstudier, då kanske strykning kan vara något att varva studierna med?

.köttfärs.

Idag har jag haft min första föreläsning i kursen. Dessvärre tyckte jag inte att den gav mig så där supermycket, då jag anser att hon inte tog upp något mer än det jag läst i kompendiet som skulle läsas innan föreläsningen.
Imorgon är det ännu en föreläsning och den boken har jag inte hunnit igenom än, men ska göra ett ryck nu. Jag kom ju precis hem. Jag har under sommaren glömt bort hur stressigt det alltid är med plugget och vilket dåligt samvete man får när man gör något annat en liten stund. Det är som att Benjamin sitter där på min axel och säger att jag borde inte ta hand om tvätten för att jag måste läsa den där boken....



Till middag idag får det bli något med köttfärs tror jag, men jag vet inte riktigt vad än... Jag har lite idé-torka för tillfället... Kanske blir det köttfärssoppa eller nått... vi får se.

.paus.

Har en paus i läsandet, men måste snart återvända. Det är alltid svårt i början av en kurs, att hinna med att läsa allt som ska läsas och jag är en sån person som gillar att planera. I och med det känns det som att jag redan ligger efter i läsningen fast det inte alls är sant.
Jag är egentligen lite tesugen, men nu är det snart dags att laga mat så det får vänta till senare ikväll.
Vi har dessutom tvättstugan ikväll... jag som inte ens tagit hand om tvätten från förra veckan....*Suck*

.räkningar.

Då var räkningarna betalda....*usch*... Lika tråkigt varje gång, men sånt är livet.... Den tråkigaste räkningen denna gången var de 2500 kr som det kostade att fixa min dator... Nu är den iallafall lagad och det känns bra.



Lagade en god couscous och spenat sallad till middag idag. Till det serverades kyckling kryddad med paprika, chili och fetaost. Det var mycket gott vill jag lova. Jag har inte lagat det förut, men det blev direkt en hit så det blir nog fler gånger i framtiden.

Nu ska jag strax sätta på lite te och kanske klämma ännu ett Heroes-avsnitt.... =)

.specialpedagogik.

Idag började jag den nya kursen. Grundkurs i specialpedagogik. Dagen har inte gett så mycket, men det är imorgon jag har mitt första seminare så då borde det klarna lite iallafall. Jag ska strax sätta mig och läsa en stund. Jag har ju för en gångs skull varit lite duktig och fixat böcker i tid... eller jag brukar fixa i tid, men just den första kursen på terminen brukar jag köpa böcker samma dag. Nu har jag redan köpt de flesta iallafall....

Som sagt... back to work....


.skolstart.

Så var det skolstart imorgon.... Jag insåg nu när jag packade min väska att det finns en hel del jag behöver inför hösten. Jag trodde att jag hade en del kollegieblock och sånt hemma, men de var fulla allihop så det måste jag fixa..
Eftersom jag fortfarande inte fått varken välkomstbrev eller nått från skolan så vet jag inte hur lång morgondagen blir, vilket jag tycker är kasst. Beroende på vilken grupp jag hamnar i slutar 12 eller 16. Det är rätt stor skillnad, och det vore ju trevligt att veta innan. Universitetet ligger som sagt inte på topp....
Fick idag veta att en kompis till mig ska börja på Itrim. Jag hoppas verkligen att det går bra för henne, det förtjänar hon! Men hon är en kämpe, så jag är egentligen inte orolig... önskar att jag kunde göra samma sak samtidigt som henne nu.... Men men, sånt är livet... man kan inte få allt man vill...

Jag och prinsen min har precis ätit våfflor och smällt ett till avsnitt av Heroes, som vi är helt tagna av. Sjukt bra serie!

.there will be blood.

Så ikväll såg vi den.... filmen alla pratat om....
Ingen hit enligt mig. Jag tycker den var lång och ganska seg, men välspelad. Det måste jag säga.
Skulle jag rekomendera den? Nja, kanske.... om man inte hittar nått bättre att se....


.heroes.

Under vår semester regnade det en hel del, vilket iallafall jag inte riktigt räknat med.
Det slutade med att vi letade upp OnOff i Varberg och köpte oss en DVD-box. Varken jag eller min prins hade sett Heroes och efter lite konsultation med bror så bestämde vi oss för att köpa den. Nu är vi fast! Jösses vilken bra serie! Har ni inte sett den så spring genast och köp boxen, sååå värt det!!


.jumper.

Igår såg vi filmen jumper, och jag måste säga att jag gillade den rätt mycket. Den var underhållande och spännande på en gång.
Filmen kan starkt rekomenderas!


.tröttis.

Det har varit en hård vecka, det känns i kroppen för jag är så trött så trött. Vi ska se nån film ikväll, jag hoppas verkligen att jag inte somnar...det är så trist. Jag kommer nog sova väldigt skönt i natt. Det gjorde jag iofs i natt också, men var ju tvungen att gå upp i tid för att åka till jobbet.
Åkte tunnelbana idag. Bromsarna på min cykel är så där, så jag vågar inte cykla förrän de är kollade. Kanske man ska sluta cykla för säsongen. Jag kommer nog inte kunna cykla till skolan sen ändå...


.kräftskiva.

Tiden springer ifrån både mig och bloggen. Sedan jag kom hem från semesern har det varit fullt upp med jobb och annat, men mest jobb. Igår var jag dock på kräftskiva på mitt andra jobb i Djursholm. Det var mycket trevligt, även om jag nu inte äter kräftor. Jag har aldrig gillat det.... Men jag fick en skål med räkor istället och det var toppen!


Idag känner jag mig sliten. Jag har fortfarande skavsår lite överallt på mina stackars små fötter och jag har slitit hårt på jobbet den senaste tiden. Nu är det helg och jag är ledig och ska njuta så mycket jag bara kan. På måndag börjar skolan igen. Jag som knappt hunnit fatta att det är sommarlov.... *suck*

.jobbet.

Imorgon bär det av till jobbet igen, och jag måste cykla hemifrån tidigt för jag börjar redan klockan 08 vilket inte tillhör vanligheterna. Dte blir nog en ganska tuff vecka, eller tre dagar. Långa dagar, och som sagt... imorgon blir det tidigt. Behöver nästan en timme till att cykla... eller jo, jag behöver nog en timme om jag ska hinna fräscha upp mig också...
Aja, nu går jag med min bok och lägger mig. Har under ett par veckors tid slukat Stieg Larsson böckerna och har inte mycket kvar nu på den sista. Såå spännande! Jag kan inte slita mig... det har jag inte kunnat från någon av dem..








.som en saga.

Fantastisk vacker låt som sjöngs på helgens bröllop.


.älskade bomullstuss.

Min saknade bomullstuss är tillbaka!

Tack!

.ps.

PS: Köp inte nya skor när i ska gå på bröllop. Det kan göra riktigt ont... men vad gör man inte??


.semester.

Då var man hemma igen efter en veckas semester på västkusten. Det var i princip den lediga tid jag fick den här sommaren och den var behövlig! Min dator är dessutom tillbaka efter servicen. Hämtade den idag före lunchen när jag ändå var norr om stan och lämnade tillbaka nycklarna till stugan vi bott i.

I lördags var vi på Tessans och Pärs bröllop också. Fantastiskt vackert, och himla kul fest. Vad annat kan det bli??

Imorgon har jag min sista lediga dag innan skolan drar igång igen på måndag....Idag har jag fixat lite småsaker som ansökan av csn-lån, beställning av böcker med mera.... Dyrt att vara student, och servicen av datorn gick på 2500 kr, så nu blir det väl ännu en fattig månad. Jag som sett fram emot den här löningen hela sommaren, och inbillat mig att jag kanske till och med kan köpa mig lite kläder... De planerna får jag nog lägga på hyllan.

Här är iallafall några bilder från vår semester. Vi hade inte nån tur med vädret direkt, men det var skönt att bara vara ledig...

Här är en bild tagen från altanen. Det ni er är havet, Getterön och Varbergs fästning.



Hittar ingen bra bild på självaste huset, men här är den ascoola gäststugan iallafall.




.jobb.

Jobbar som en galning och har inte tid eller ork till nått annat. Imorgon är jag ledig, så då kanske det kommer en liten update.


.datorlös.

Jag kommer troligtvis bli datorlös ett tag då jag behöver lämna in min laptop på service. Bloggandet kan under den tiden minska en aning är jag rädd.

Nu ska jag cykla iväg till jobbet. Bye!


.universitetet.

Stockholms universitet ligger inte i topp på min lista. Det har jag sagt förut och jag säger det igen....
Jag har ännu inte fått några brev hem om höstens kursstart eller grupptillhörighet. Efter en del dektektivarbete har jag listat ut att jag ska vara antagen till kurserna jag sökt, men inte mer än så. Var är då mitt välkomst brev med den information jag behöver för kursstart??

 *suck*

Skickar ett mail till kursansvarig nu och hoppas på svar snarast....

Btw, så är det en sjukt bra film på 3an nu. North Country. Se den!

.definitely, maybe.

Ikväll såg jag och sambon en romantisk komedi. Jag brukar inte vara så förtjust i dessa filmer men den här var faktikst bra tycker jag. Oväntat upplägg som jag gillade. Sevärd!


.sång.

Idag blev jag tillfrågad om jag hade möjlighet att sjunga på en begravning. Tyvärr krockade begravningen med både semesterresa och bröllop för min del så jag fick tacka nej, men det värmer att ha blivit frågad.

Ikväll har jag inte fått nånting gjort. Jag har suttit här vid datorn och kollat på en massa youtube klipp, både nya och gamla på en massa låtar jag gillar och har sjungit å så... Minnen!
Minns ni den här? Det var länge sedan, men den är fortfarande bra.... 10 år gammalt är klippet....

Eller den här? Den här har jag faktiskt sjungit på konsert. Det var en utmaning, och jag minns det än idag.... En sång från Sound of Music.





.kanske.

Jag tror att min bomullstuss kan vara på väg tillbaka. Jag hoppas det! Jag saknar den så.... =)

Idag har jag jobbat igen. Imorgon är jag ledig och det ska bli skönt även om det tydligen ska vara dåligt väder.... *suck*
Prinsen är hos en kompis ikväll och de ska gå ut sedan. Jag sitter kvar här och slappar. Funderade på att kanske göra en ansiktsmask och måla naglarna, men jag tror inte ens jag orkar det idag.... Hehe.

Igår var H&J här på middag. Urtrevligt. Vi grillade hamburgare och satt ute hela kvällen. Såå mysigt! Blev uppdaterad på läget och vi snackade om allt mellan himmel och jord. Får hoppas att det inte dröjer så länge innan vi ses nästa gång.


.things we lost in the fire.

Jag är som sagt inte alls på blogghumör då jag sörjer min bomullstuss....
men....
Igår såg jag och älsklingen en film i vår nya dvd-spelare som verkar fungera bra.
Filmen var kanske lite för tung för trötta mig, men den var bra och helt klart sevärd! Men jag rekomenderar att man ser den en dag när man inte är så trött.... Filmen väckte många känslor och tankar. Hur ser vi på livet egentligen?


.lite bättre.

Hade turen att hitta lite av min blogg, men tyvärr är min snygga header som bortblåst. Jag fattar inte vad som hänt. Jag saknar min bomullstuss och tycker inte alls att det är lika kul att blogga utan den.... =(