.transformers.

Igår såg jag en film som jag aldrig trodde att jag skulle se... haha. Vi såg på transformers. Jag måste säga att jag var riktigt skeptisk innan, men nu är jag glad att jag såg den. Den var bra tycker jag och kan varmt rekomenderas. Tänk att man kan få en liten tår i ögat av en robot....

image64

.gott nytt år.

image61

Jag är lite tidig att önska gott nytt år, men det har sina orsaker. Imorgon jobbar jag och direkt efter jobbet åker vi åter till Otterbäcken, för att sedan fira nyår i Mariestadstrakterna. Därför önskar jag er, alla mina bloggvänner ett gott nytt år redan nu.
Jag hoppas ni får en trevlig nyårsafton, vad ni än har för planer, och är ni lediga hoppas jag att ni får er lite god mat med lite skumpa till! Vi ses igen nästa år....
Skål!
image62

.bad hair day.

Är på väg till jobbet, men har verkligen en bad hair day idag....
image60

.dammsugare.

Vi hade önskat oss pengar till en dammsugare i julklapp, och en del pengar fick vi så idag åkte vi till Sickla och kollade vad vi ville ha. Vi hittade en dammsugare som vi gillade, men den var ganska dyr. Vi köpte den ändå och lade pengar emellan. Så man kan säga att halva dammsugaren har vi köpt själva och halva fick vi i julklapp.
image59

Jag undrar om det blir roligare att dammsuga nu??

.julklappar, mat och bandy.

Är precis hemkommen från julresan. Här ser för bedrövligt ut med kassar och väskor i halva lägenheten, men det är lite skönt att vara hemma igen. Det blir ju bara några dagar i och för sig för sedan ska vi tillbaka till Mariestadstrakterna och fira nyår.

Vi startade resan med en blixtvisit i dalarna, där hann jag inte med mycket mer än att klä granen med lillebror A. Haha! Det var inte den snyggaste granen i byn direkt, men det var roligt. Jag undrar vad pappa tänkte på när han tog hem den för snyggare gran har jag sett, men att klä den var inte heller så lätt då det knappt fanns något att jobba med. Mycket var trasigt och dant, och med en treåring runt benen så blev det som det blev.... men det var kul!

Lillebror var nöjd med julklappen han fick av mig. Bilen Blixten McQueen. Han fick den på lördagen och släppte den knappt ur sikte en sekund. Så härligt att se! Han kallade den för stickers, och pratade inte om nått annat resten av kvällen... det var guld värt!

För övrigt har julen varit trevlig med mycket mat och fina klappar.... men det var bara i dalarna som man fick se lite snö.

Idag har jag varit på bandy för första gången i hela mitt liv. Otterbäcken hade hemmamatch mot Lidköping. Resultatet var väl inte det bästa, Otterbäcken förlorade. Jag frös om fötterna mot slutet men annars var det kul.
image58

Nu ska jag ägna mig åt mina fina julklappar och kanske packa upp lite. Imorgon är vi båda lediga så imorgon finns INGA måsten.

.God Jul.

image57

.bilköer.

Om ett par timmar bär det iväg bort från Stockholm. Ska bli skönt att komma iväg ett tag.
Jag bävar dock för bilköerna som förmodligen kommer vara rätt så feta på väg ut ur stan... Var iväg till sickla en snabb svän innan lunch idag, och redan då var det mycket köer. Hur ska det då bli i eftermiddag när alla slutat jobbet?
image55


Bloggen kommer att bli tyst ett tag, jag vet inte när tillfälle ges att uppdatera....
Bjuder på en rolig bild jag hittat, så ni kan skratta gott i jul!
image56

.efterlysning.

Kära studenter, ni vet vilka ni är. Jag har till nästa termin hamnat i grupp 4. Hur är det med er?
image54


.hårspray.

Som bekannt var jag ju till frissan i måndags, och när man är nyklippt behöver man alltid lite produkter. Och hårspray, det behöver man alltid. Min käre sambo skulle köpa det igår, eftersom det var jätteslut igår... men han glömde... Nu sitter jag här och har ingen hårspray i sikte.... Får väll klara mig utan idag, men jag kommer inte tvätta håret nu innan jobbet, det får bli ikväll när jag kommer hem.

image52
Jag måste ta tag i packningen idag också. Imorgon är det ju fredag och det bär iväg över julen. I år blir det en blixtvisit till dalarna för att sedan dra vidare till Otterbäcken. Det ska bli spännande att se om vi får plats. J ska dessutom få plats... Förra året köpte vi en ny bil lagom till jul.... Varför?? För att bilbananan vi köpt inte fick plats i bagaget! Hahaha. Nu får vi se hur dte blir i år, bilen är större, men jag tror att det kommer bli knökfullt ändå.

image53




.scotland yard.

Igår var så tjejerna här och vi firade in jullovet med pizza, glögg, hallontryfflar och saffranskaka. Och under tiden vi käkade allt det här så spelade vi scotland yard. Det var riktigt trevligt!
image51

Eftersom det är första dagen på jullovet tog jag mig en liten sovmorgon idag, men nu väntar disken från igår och jobb i eftermiddag.  För övrigt har jag fått många fina kommentarer från mina kompisar angående min senaste klippning. Det känns kul. Jag är nöjd själv, men hade nog velat ha det lite kortare bak...

.nya böcker.

Jag har varit duktig och beställt några böcker till den nya kursen som börjar i januari. Varför gjorde jag det? Nu kom ju böckerna igår... nu kommer jag ju känna att jag måste börja läsa dem så snart som möjligt... då kommer jag ju inte bli ledig över jul iallafall....*Sucka*
image49               image50

.saffran.

Idag har jag varit i stan och klippt mig. Det var behövligt, jag har inte varit hos frissan sedan i augusti... Det känns bra.
Nu sitter jag och tar det lugnt en stund för sedan ska jag fixa mat och baka min saffranskaka som vi ska ha och äta imorgon när några av mina vänner kommer hit och firar in det ack så välförtjänta jullovet.
image46

Letade lite i stan idag efter nått nytt i klädväg, men tyckte inte det fanns nånting nånstans...
Hade ju sett en klänning på Lindex, men det var ju länge sedan så det är ju klart att den sedan länge var slut...


.julgran.

Nu är granen äntligen klädd, och jag känner mig riktigt nöjd. Jag tycker den är riktigt fin. Nu saknas bara den där grymt snygga julgransmattan som jag såg på Åhlens. Det är lite trångt här hemma, så det var inte det lättaste att hitta en plats till julgranen, men det är helt ok där den står nu. Ikväll ska jag sitta i soffan och njuta av min fina gran.

image44

.julgransbelysning.

Alla vet det, alla håller med mig. Julgransbelysning är ett helvete...
I mitt hem har vi plastgran av flera olika anledningar. Idag ville jag sätta upp granen och klä den.
Och jag vet att det är tidigt, men jag vill hinna njuta av granen innan vi åker bort över julen, därför ville jag få upp den nu.
Men det var väll självaste ....vad svårt det skulle vara då. Än har jag inte lyckats att få granen rak, och ljusen ska vi inte tala om. Jag har ingen slinga som är tillräckligt lång, så jag har försökt att sätta i två slingor, men ändå blir det konstigt. Imorgon blir det av att köpa ny belysning, även om det var min käre sambos uppgift, som han skulle gjort till idag....
image43

.martha.

Nu ska jag bara skriva det här lilla inlägget sen ska jag skriva på min examination. Jag vill så gärna bli klar med examinationen innan jul, så jag kan få vara lite ledig utan att ha dåligt samvete. Jag tror inte att jag hinner bli helt klar, men jag borde få ihop grunden iallafall.
image40
Jag önskar att jag bodde granne med Martha Stewart. Då skulle jag lära mig alla hundra tusen olika husmorstips som hon kan, och hon skulle få hjälpa mig att laga mat, dekorera hemma och göra fantastiska blomsterarrangemang. Jag önkar att jag kunde allt det som hon är så bra på, och dessutom riktigt bra på.
image42

.julbord nr 2.

Jag har precis kommit hem från min praktikplats. Det var sista dagen idag för den här gången...
Nu ska jag plugga lite, men sen måste jag göra mig i ordning för att gå på julbord igen. Ikväll är det SFIK  som bjuder på julbord. Det ska bli trevligt. image39

.lucia.

Natten går tunga fjät, runt gård och stuvar....

Ja ni vet hur det fortsätter. Idag är den dagen på året då jag sörjer att jag inte sjunger i kör längre. Framförallt saknar jag min ungdomskör och alla luciatåg vi gick... Men idag har jag sett på ett annat luciatåg på den skolan där jag gör min praktik och det var mycket vackert! TV var där så ikväll får man hålla span på ABC.
På bussen imorse lysnnade jag också på MixMegapols Äntligen Morgon med Adam och Gry.
Jag kan nog inte leva utan det. Jag har så roligt varenda morgon, och skrattar gott. De är såå härliga!
Imorse fick man höra lite från Grys sons luciatåg på dagis, och Bert Karlsson lussade för Adam och Anders. Störtskönt!
image38

.allmän begäran.

På allmän begäran lägger jag nu ut recptet på hallontryffeln jag gjorde häromdagen.

  • 1-2 dl hallon
  • 0,75 dl mellangrädde
  • 200 gram mörk choklad i bitar
  • 1 msk smör
  • (hallonlikör)
  • ca 1 msk finhackade pistachnötter till garnering
  1. Tryck hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort, det ska bli ca 2 msk puré.
  2. Koka upp grädden, lägg i chokladbitar och smör och smält på svag värme. Blanda i hallonpurén och eventuellt likör.
  3. Låt chokladsmeten stelna till lite i kylen, ca 45 minuter. (Då blir smeten toppig när den fylls i formarna.
  4. Spritsa eller klicka smeten i knäck- eller ischokladsformar.
  5. Strö på lite nötter, och ställ i kylen tills de stelnat helt.
  6. Förvara svalt i burk med lock.
Sådär mina vänner, bara att laga och njuta!

För övrigt har jag varit hem till H idag på födelsedagsfika.
Hon är verkligen en fika-tjej. Jösses vad hon har bakat och stått i, men det var otroligt mysigt och trevligt.
image37

Det är sjukt att man träffar sina vänner så sällan, men det är ju fullt ös medvetslös konstant i skolan alltså...
Vilket påminner mig om att jag borde skriva på min examination och vfu-rapport....

.saffransskorpor.

Det blev ju ingen rocky road igår, men hallontryffeln blev jättegod! Och M provsmakningen sker den 18e på utsatt tid... Min kära kompis P hade också bakat igår, men hon hade gjort saffransskorporna från leilas jul, och det vill jag lova, det var mumma! Så det får bli mitt nästa projekt... när nu jag får tid över till det...
image36


Idag har jag jobbat... Jag längtar redan efter lönen... och jullovet, som bara är en vecka bort, men otroligt mycket jobb bort. Hur ska jag hinna med allt jag vill hinna innan jul??

.baka.

Här sitter jag och finurlar på en inköpslista. Jag hade tänkt att jag skulle baka Rocky Road från Leilas jul idag.
Vi får väll se hur det går... haha. Men det är väl värt ett försök iallafall. Det ser gott ut på bilden, jag hoppas det blir lika gott... Måste skynda mig nu... Bye!image35

okej... det blir ingen rocky road.... tog en titt på ingredienserna och insåg att jag skulle bli pank om jag gjorde det så jag håller just nu på med en dubbelsats hallontryffel sitället. Hoppas det blir bra!

.julgranskula.

Idag har jag jobbat några timmar. Jag måste säga att jag trivs med mitt jobb. Jag tycker att det är roligt och jag har aldrig ont i magen för att åka dit. Jag ska jobba nån eftermiddag i veckan också, men jag minns inte vilken.. Tur att man har kalender!
Fick några julgranskulor idag. Jag hade tänkt att jag skulle klä granen nästa helg så det blir bra. Ja, jag vet... de flesta av er klär julgranen på julafton eller kvällen innan, men eftersom jag ska resa bort över jul så vill jag hinna njuta av min egen julgran innan julen.
image34

Var på konserten med Take A Note också!
Bra jobbat! Det var super!

.nagellack.

Jag fullkomligt älskar nagellack. Så är det bara!
Jag är särskillt förtjust i Mavalas lack. Kanske inte det bästa lacket som finns på marknaden, men fördelen är de små flaskorna som gör att man kan köpa två till priset av ett annars. Jag har ganska lätt för att tröttna på en färg annars, det behöver jag aldrig oroa mig för med Mavalas lack.  Idag ska jag fixa en ny färg hade jag tänkt.
image32

Imorgon ska jag först jobba men sen på eftermiddagen blir det att gå på julkonsert med kören Take a Note. Jag är medlem i kören och är egentligen andra sopran i kören, men på grund av mycket skolarbete och jobb är jag förtillfället ledig från kören, men det är ju ett måste att gå och se de konserter de har.
 image33

.liten värld.

Ibland är världen bra liten. Idag när jag åkte bussen hem hände något så märkligt. Jag stod och pratade med en tjej och det var en annan tjej som jag märkte tittade på mig, men jag brydde mig inte så mycket om det. Efter ett tag så frågar hon vad jag heter, och det visar sig att jag jobbat med henne när jag jobbade på McDonalds i Ludvika. Märkligt. Jag har dessutom haft hennes mamma som lärare på gymnasiet. Det var kul att se henne, tyvärr hann jag inte med att ta hennes nummer, det hade varit kul. Hon bor nära här, vi klev av på samma hållplats, så jag hoppas att jag stöter på henne igen...

image31

.hallontryfflar.

Jag har hittat ett recept på hallontryfflar som jag bara vill testa nu! Ser så sjukt gott ut....
sen har jag hittat ett recept till som jag bara måste få testa och det är ett av recepten från gårdagens Leilas jul.
Jag tycker att rocky road såg sjukt gott ut.... åh, nu har min godistarm verkligen vaknat!image30

.lussekatter.

Idag har jag bakat lussekatter på min praktik. Den första degen fick jag hjälp av ett par barn att göra... När ingen såg fick jag slänga den i soporna... det blev inte bra!
Sedan gjorde jag en egen deg, den blev inte super, men den blev helt ok...

Imorgon ska jag på basgruppsdag, men nu tror jag att jag ska träna..... see ya!
image29

.hundvakt.

Igår fick jag en förfrågan om jag kan vara hundvakt från 20 december till 8e januari. Jag skulle hemskt gärna vilja göra det, men det är inte säkert att det går eftersom vi själva ska vara bortresta så det handlar ju inte bara om mig. Vi har ju släkt som är allergiska också, och vi ska ju bo under samma tak så... Väntar på telefonsamtal om hur allergiska de är och om det går att lösa....

Uppdatering på hundvaktsfronten: M är väldigt allergisk så vi kan inte ta henne... tråkigt, men sånt är livet. Nästa gång kanske vi kan ta henne...

.kåldolmar.

Det är inte varje dag man käkar kåldolmar, och jag har inte gjort det på riktigt länge... men idag ska det bli kåldolmar till middag här. Kåldolmar är en sån där mat som kan ses som lite svår,  antingen gillar man det eller så avskyr man det. Som ni kanske listat ut så gillar jag det. Jag är dock inte så duktig att jag gör dem helt själv, utan kör halvfabrikat. Sist jag åt det så var det helt ok, men det gäller ju att lyckas också. Jag har maten på spisen nu men jag är rädd att jag gällde på för mycket buljong. Det lär väl visa sig... haha...
image23

Måste gå på extrastämman i bostadsrättsföreningen idag, egentligen är det min kära sambos tur att gå men han har blivit sjuk. Jag har verkligen ingen lust att gå, men får väll göra det ändå. Man gör det ju för sin egen skull ändå...

För övrigt är det Prison Break ikväll.... Min heliga timme!
image25

.första advent.

Idag började jag dagen med en mysig frukost med tända ljus, eller ja snarare ett tänt ljus med tanke på att det är första advent idag. Efter frukosten promenerade jag bort till kyrkan och gick på högmässa. Det var mysigt. Jag har inte varit i kyrkan på mässa på väldigt länge.

Tog mig sedan in till stan och shoppade julklappar. Det gick bättre än jag förväntat mig. Jag hittade massor och är i princip klar nu. Jag har bara N kvar... och något litet till pappa också...
Men alla barnens julklappar och presenter är klara. Min systerdotter fyller år imorgon, så jag köpte födelsedagspresent också. Hon kommer inte få dem förrän vid jul men ändå...
Lillebror kommer få Blixten McQueen av mig. Han älskar ju allt som har med bilar att göra, särskillt blixten.
Jag tror att han kommer bli jätteglad.
image22
Jag passade på att slå in alla paketen också nu när jag kom hem, så det är också klart. Skönt!

Nu har jag precis ätit middag som N har lagat.
Ska skriva klart lite skolgrejer och sedan ska jag nog ta och måla naglarna tror jag.

.glögg.

Jag har inget speciellt för mig idag vilket märks här i bloggen...
Om nån timme eller så ska jag iväg på glöggbjudning. Det ska bli trevligt. Jag har inte druckit nån glögg än i år.
Kanske man ska fixa till sig lite. Jag har verkligen tagit mig själv ledigt idag... det har varit så skönt...
image21

.jehovas vittnen.

Jag glömde berätta att jehovas vittnen stannade mig på väg till bussen igår... Haha. Det var två äldre kvinnor, de var ganska söta faktiskt, men jag är verkligen inte intresserad. Den ena av dem försökte ändå pracka på mig en massa broschyrer, men jag tackade vänligt men bestämt nej. Det är bättre att hon ger dem till nån som verkligen vill läsa dem, istället för till mig som kommer lägga dem i pappersinsamlingen så fort jag kommer hem...
Jag kommer ihåg från när jag var liten att jehovas vittnen då och då gick runt och knackade dörr, men jag har inte varit med om det på minst 15 år så jag blev lite förvånad faktiskt.

Idag ska jag nog bara vara hemma och mysa och njuta av att vara ledig. Kanske ska jag laga en lasagne till matlådor eller nått, vi får se vad jag känner för.
Planen för imorgon är att åka till stan och köpa julklappar...
Jag är inte en sån person som klarar av att vänta tills veckan innan jul med sånt.
image20