.hemma.

Då var man hemma igen efter en skön julhelg. Imorgon går vi in i det nya året, hur nu det ska bli. Förväntansfullt?
Jag har spenderat kvällen med att packa upp. Klar nu tror jag. Har inte hunnit med att leka med min julklapp så mycket idag, men jag hinner nog med det ändå.
Den här skönheten kom i en klapp från prinsen...
Jag har mycket att lära, men det ska sannerligen bli mig ett nöje!
Fick naturligtvis en massa andra fina klappar också och lite pengar som nog får bli en byrå i hallen tror jag... Vi behöver det har vi märkt...

Gott Nytt År!!!

.jul.

Julen har varit god och är det fortfarande.... Fina klappar har vi fått och vi är nöjda med livet.
God fortsättning på er!

.dan före doppardan.

Imorgon är det julafton. Jag har lite svårt att tro att det är sant... Jag saknar snön, och hoppas på massor av snö snart! Nu ska jag förbereda lite för imorgon. Hänga fram kläder och annat så att allt flyter på imorgon.

God Jul på er alla!


.brandlarm.

Idag har varit en fartfylld dag. Ganska mycket att göra i butiken, och precis när jag fått min lunch och tagit ungefär en tugga så gick brandlarmet. Inne från personalrummet kunde jag inte höra ett ljud, men jag blev hämtad och butiken utrymdes. Hela centrumet utrymdes... Efter ett tag kom brandmännen också. Jag vet inte vad som startat larmet, men jag slår en gissning på att det var ett falsklarm....


.dator.

Jag är med dator! Jag är äntligen med dator igen. Jag är inte riktigt van än, framförallt är det tangentbordet som är lite knas än... Jag gör en massa sånna här <<<<< när jag ska trycka på shift, och mellanslagsknappe är mycket kortare än jag är van vid... men jag borde få koll på det snart... Fram till dess får ni så ut med en del stavfeloch sånt kanske... =) Iallafall så är jag glad!


.vila.

Jag tror att bloggen får vila ett tag nu över julen. Det är så mycket att göra och jag jobbar en hel del.
Om jag inte hinner skriva innan så God Jul och Gott Nytt År på er alla!


.the happening.

Igår såg vi en ganska kuslig film faktiskt. Jag tycker nog att den var bra... Den kan du se, den är inte riktigt som andra filmer faktiskt...


.baka.

Nu är jag hemma efter en snabb lunch med L i stan. Trevligt att ses igen. Något vi gör alldeles för sällan måste jag säga.
Iallafall så ska jag ta tag i både städning och bak här hemma nu... En saffranskaka ska det iallafall bli, och kanske nått mer... Det får vi se vad som hinns med....


.jullov.

Idag började mitt så kallade jullov. Jag skulle inte vilja kalla det för jullov. Det är typ allt annat än lov. Tre arbeten ska skrivas och lämnas in i stort sett direkt vi börjar i januari. Två enskilda och ett grupparbete. Lätt att få till ett grupparbete den tiden... Folk reser bort hit och dit, inklusive jag själv.... Men men, tur att Google docs finns. Iallafall så sitter jag nu här och filar på typ alla tre arbetena samtidigt. Undrar om det är så smart, men jag känner mig stressad!!

Ikväll är det glögg hemma hos H&J. Ska bli mys. Imorgon blir det lite glögg här hemma för några av klasskamraterna...

.gardiner.

Mina finfina julstjärnor kom upp igår. Jag älskar dem... Nu önskar jag bara att jag hade gardiner så att jag skulle kunna gömma undan sladden som bara hänger nu.... men, det har varit mycket utgifter ett tag på grund av flytten så vi får se när vi kan köpa skenor till gardiner... Har ingen aning om vad det kan kosta, men det är iallafall fem fönster som ska fixas.... Arbetsrummet också, men det känns inte så prioriterat....

.mycket nu.

Det är mycket nu, det är allt jag hinner säga idag.. för nu sk ajag försöka få upp mina julstjärnor.... Äntligen!

.hiss.

Jag var precis med om en märklig grej.... Eller märklig och märklig, men jag fick en utskällning för att jag använde hissen... Varför? Så här var det:

Eftersom vi precis flyttat + att vi köpt en del nya möbler har det här samlats massvis med kartonger och skräp. Jag kände att det tog upp större delen av lägenheten och det kändes som att det var så mycket kvar att göra på grund av detta, så jag bestämde mig för att åka till Östberga och slänga detta. Jag börjar med att spendera ganska lång tid med att skära upp de gigantiska kartongerna och lägga dem i hallen. När jag sorterat alla sopor och de stod i hallen klädde jag på mig för att dra. Väntar in hissen och börjar lasta. Den blev full. Åker sedan ner och börjar lasta ur. Där står det några grabbar och väntar på hissen då de ska köra upp en soffa och lite annat smått och gott. Jag skojar med dem och ber om ursäkt för att jag lagt beslag på hissen. Det var lugnt. De fattade ju. Men när jag lastat ut ungefär hälften nere vid porten så kommer en gubbe ner för trapporna och skäller ut mig för att jag inte släpper hissen. Jag säger då att jag håller på och lastar ur och att jag gör så gott jag kan. Jag får till svar att de står där uppe och väntar med kärror och sånt och att hissen varit upptagen jättelänge! Jag svarar återigen att jag gör så gott jag kan och fortsätter lasta ur mitt skräp. Det gick ganska fort måste jag säga, om man ser till mängden.  Iallafall hann jag bli ruggigt irriteradgubben.... Alla vet att det är kö till hissen nu när alla flyttat samtidigt.... *suckar* Det var iallafall skönt att bli av med en del skräp, men det finns det säkert mer av....


.slit.

Vilket slit det är att flytta. Jag hoppas jag slipper göra det igen på länge länge länge....  Jag packar upp och packar upp men kommer ingenstans känns det som.... Puh!

.närmar sig.

Det är mycket som närmar sig nu. Om exakt två veckor är det julafton. Bara det!
Men det som närmar sig mest är flytten, imorgon får vi nycklarna och jag å prinsen kommmer inte kunna hållas från att börja med lite grejer.... Å, det är så spännande nu!

Idag har vi åter igen varit i balckhallen i skolan och haft idrott kan man nästan säga. Jag önskar att jag hade haft A-L som gympalärare när jag var liten. Massa roliga grejer har vi gjort, saker jag aldrig gjort förut. Vi lekte bland annat en massa lekar med fallskärm. Jätteskoj!

.trög packning.

Det går trögt med packningen nu alltså.... Idag har jag inte fått nån packning gjord. Vet inte varför. Orkar bara inte riktigt börja tror jag... men för min egen skull borde jag. Jag borde ta tag i badrummet till exempel....

Ikväll är det iallafall lite desperata husfruar på tv, alltid nått att se fram emot. Tänk er Bree, hon hade aldrig haft stökigt fast hon flyttar. Hon skulle heller aldrig tycka att det var jobbigt att ta tag i, och samtidigt skulle hon laga en utsökt tre rätters middag med en ovanlig dessert. Jag borde vara lite mer Bree....


.barn hlr.

Idag har jag och några av mina kursare haft barn-hlr. Det känns jätteskönt att ha gjort det.
Ikväll är jag ensam hemma. Prinsen är på julbord med jobbet. Jag ska tvätta, min favoritsyssla.... not! Men, så är det... tvättis idag och jag ska försöka hinna med att tvätta överkastet också nu innan vi flyttar. Större maskin här. Sista gången jag har tvättis alltså. Känns ruggigt bra!


.balckhallen.

Förmiddagen har spenderats i balckhallen på Lärarhögskolan. Cool hall alltså, den ligger under jord, och man har behållt en bergvägg. Balckhallen är en idrottshall, 10 meter under marken. Ascoolt. Där har vi i klassen idag gjort en massa övningar. Klapplekar, dansat polka, letat föremål på golvet med förbunda ögon och så vidare. En jättekul dag!

Jag, P och M slängde därefter i oss en varsin macka och drog iväg till Farsta. Jag hade lovat P att visa henne vad vi gjort under livräddningen och vad hon ska göra, sedan har vi tränat lite. Känner mig nyttig. Nu ska jag snart veva ihop något till middag. Vad vet jag inte riktigt än, något lättlagat bara. =) Det lutar åt klyftpotatis.... Mmm.. jag är riktigt hungrig nu...


.arn -riket vid vägens slut.

Såg den andra arnfilmen precis. Lite synd att det var så länge sedan jag såg den första. Jag hade lite glömt hur den slutade och så vidare. Filmen var iallafall bra, både lycklig och sorgsen.


.tussmötevägen 304.

Här är lite nya bilder på vår lägenhet. Snyggt va??

Här är då köket. Jag är galet nöjd med kaklet... eller, jag är galet nöjd med allt.


Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.


Andra sidan av vardagsrummet.



Här är det stora sovrummet, det lilla är så litet att det inte ens går att fota. Hihi.


Och så har vi badrummet...


och hallen....


.wanted.

Igår såg vi filmen Wanted. I början blev jag jättesnurrig och hängde inte alls med, men jag tycker nog att filmen var helt okej ändå. Kanske var den till och med ganska bra... Jag har inte bestämt mig än. Angelina var ju snygg som alltid. Hur bär hon sig åt?


.ikea.

Idag är det söndag. Igår var det lördag och då jobbade jag. Efter jobbet åkte jag och prinsen till ikea och köpte inredning till vår klädkammare. Nu är vi fattigare igen men äger trådbackar och annat. Idag blir det nya äventyr i Kungens Kurva som börjar kännas som vårt andra hem, haha. Nu ska här letas grejer till belysning, och kanske kikas på dator... Vi får se vad vi hinner med. Sedan ska det också packas å fixas en del. På torsdag får vi nycklarna och både jag och sambon bara väntar och väntar...

.sömnig men med dåligt samvete.

Jag vet inte varför, men idag var jag trött. Har väl bland annat att göra med att det är så mörkt på mornarna gissar jag. Jag skulle gå upp strax före åtta för att ta en morgonpromenad. Av någon anledning snoozade jag bort den tiden så nu måste jag träna/gå på promenad ikväll istället.

Imorgon ska jag jobba också... då kan man vara värd lite sovmorgon så här dagen innan.... =) Nu ska jag sätta mig och plugga lite innan jag ska på föreläsning i eftermiddag..

.längtan.

Igår var jag och älsklingen iväg till Sickla och kollade på dator till mig. Dessvärre hittade vi inget att slå till på, men nu har vi kikat lite iallafall. Kanske ska man försöka  vänta till mellandagarna och hoppas på rea? Jag vet inte, eller om man hittar någon bra att beställa på nätet kanske. Vi får se, vissa saker behöver mogna en stund.

Idag pallrade jag mig iväg till gymmet för första gången på över en månad. Det kändes bra faktiskt, få se om man kan komma igång igen nu. Det är ju nödvändigt, men tiden är så liten. Så mycket inlämningar och annat i den här kursen plus flytt och jul med allt vad det för med sig. Ska alldeles strax skicka iväg min examination i ledarskap. Den har varit svår att skriva, jag har verkligen ingen aning om vad de förväntar sig, så jag hoppas den är okej.

Planerna för dagen är att plugga och packa. Nu är det exakt en vecka kvar tills vi får nycklarna och jag önskar att det var idag. Nu är jag ruggigt less på denna väntan... (och allt kaos i packningen). Sen vill jag julpynta också. Såå mysigt. Jag älskar det...Verklien läängtar efter att hänga upp mina stjärnor, men det får vänta.... och när vi ändå är inne på ämnet. Köp Tindras starkvinsglögg. Det måste vara den godaste glöggen jag någonsin druckit!
N jobbar sent idag så jag är ensam heeela dagen och kvällen. Trist, men vad ska man göra? Jag ska packa... Hehe. Det är inte så mycket kvar att packa faktiskt, det är skönt, men vissa saker tar mer plats än man tror i en låda.

.B.

Igår fyllde B år. Lilla stora tjejen! Paket kommer strax efter jul när jag kommer tillbaka till dalarna.

Grattis Grattis lite i efterskott önskar moster S.

.livräddning utom räddning.

Igår hade vi då träning i livräddning. Det var riktigt kul. Det var bara planerat att vi skulle träna i livräddning och att själva provet skulle göras nästa fredag, men vi hade tur. J i vår klass är utbildad simlärare och alltså behörig i att examinera i detta vilket ledde till att vi stannade kvar när den andra halvan av klassen övade och vi gjorde vårt prov. Jag var jättenervös, men jag klarade det faktiskt. Lätt att jag är stolt över mig själv! Och nu är det jätteskönt att ha det gjort och jag kan vara ledig nästa fredag och hjälpa prinsen flytta....

Min dator däremot, det är den som är utom räddning. Jag ska snart åka och hämta den på datorservide. Det är moderkortet som är paj. Det kostar ca 5000 att fixa tydligen och för de pengarna får jag ju en ny dator... Så det ska väl lösa sig på nått sätt även om det är surt och förbannat dyrt. Speciellt surt eftersom jag betalade 1400 kr förra veckan för reparationer och reservdelar, hade jag vetat då att moderkortet var trasigt hade jag ju lagt ner redan där. Ringde till killen idag och sa att jag kände mig lite lurad över det och han kunde betala tillbaka pengar för jobbet men tyvärr inte reservdelen. Men men, dryga 600 är bättre än inget... Men även detta är surt.


PS: Lite träningsvärk har jag allt idag.... Kanske skulle man simma oftare?

.simma.

På eftermiddagen idag ska jag bege mig till Nacka och simma med min klass. Det ska övas livräddning. Jag är inte supersugen kan jag säga. Blek och fet måste jag pressa ner mig i bikinin. Inte världens bästa livräddningsbikini kanske, men jag äger bara en och jag har inte råd att köpa en ny just nu. En baddräkt eller en sportigare bikini skulle inte sitta fel faktiskt....


.datorrysaren.

Ja, idag satte jag mig då i bilen och körde iväg den där datorn jag äger till datorservice igen. De skulle titta på den igen och höra av sig så snart de kunde. Jag känner mig väldigt begränsad utan den, särskilt nu när vi har en del inlämningar att skriva med skolan. Jag har suttit nu i nästan två timmar och klurat på en inlämning om ledarskap. Har skrivit en hel del, men nu måste det knytas till litteratur också. Viktigt, viktigt!
Jag börjar bli hungrig och ska nog försöka åtgärda det snarast. Idag kom två roliga saker med posten, hur ofta händer det? Dels var det en inbjudan till bröllop i februari (det var ganska väntat, men inbjudan var fiiin), och så var det ett syskonkort på mina två yngsta guldklipmar till syskon. Kärlek!